Επιστροφή στο Forum : Εύκολο φυτό για κάλυψη επιφανειών;;;
γεια σας συμφορουμίτες:)μήπως ξέρετε κανένα φυτό με λίγες απαιτήσεις το οποίο να καλύπτει επιφάνειες πχ χαλίκια ξύλα κτλ.κάτι σαν υποβρύχιο γκαζόν;;;σας ευχαριστώ εκ των προταίρων!!!
Java moss.
όντως φίλε μου νομίζω ότι είναι ακριβώς αυτό που είχα στο μυαλό μου.!!!όσων αφορά πιο προχωρημένες απαιτήσεις τι επιλογές μου δίνονται σε φυτά για τον ίδιο σκοπό;;;
Θα σου πουν κ οι έμπειροι σε γρασίδια αλλα νομίζω ότι κάνει κ το eleocharis.
Πανέμορφο φυτό και αυτό...τι συνθήκες χρειάζεται για να ευδοκιμήσει;;
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=46411
;)
Γιώργο αρχικά συγχαρητήρια για το άρθρο .Κατατοπιστηκότατο και καλοδουλεμένο.
Στο θέμα μας τώρα .μήπως κανένας τυχαίνει να έχει κλαδέματα από java moss ,από Eleocharis parvula ,
Egeria densa η
Cladophora aegagrophila;;;;:confused:
Θα πρεπει να βαλεις μια αγγελια με τιτλο [ζητουνται] κλαδεματα κλπ ....
Για να το δουν οποιοι εχουν και να σου δωσουν! ;)
Η Eleocharis parvula θεωρειται μεν "ευκολη" αλλα χρειαζεται πολυ φως (οπως ολα τα "γρασιδια") και παραπανω CO2 απο τα "ευκολα" φυτα!!
Η Eleocharis parvula θεωρειται μεν "ευκολη" αλλα χρειαζεται πολυ φως (οπως ολα τα "γρασιδια") και παραπανω CO2 απο τα "ευκολα" φυτα!!
Ευκολη ?? χμμμμ ...:rolleyes:
"δε νομιζω Τακη" :D
Ευκολη ?? χμμμμ ...:rolleyes:
"δε νομιζω Τακη" :D
Χεχε ξεχασα να πω ευκολη κατα τη tropica!! :D:D
Χεχε ξεχασα να πω ευκολη κατα τη tropica!! :D:D
Δηλαδή θα μου προτείνατε να μην τη δοκιμάσω σε ένα Ενυδρείο χωρίς υπόστρωμα;;;;Υπάρχει περίπτωση με την προσθήκη co2 να αναπτυχθεί κ σε ένα τέτοιο Ενυδρείο;;;η αγγελιά πάντως για τα τρία άλλα είδη αναρτήθηκε:)
Δυσκολα χωρις υποστρωμα, καλο φωτισμο και επαρκες CO2 ... το πολυ πολυ να τη κρατησεις (αν δεν εχεις τα παραπανω) αλλα δε θα αναπτυχθει πολυ ... ειδικα σαν "χαλι" .. απλα θα συντηρειται !
Η marsilea hirsuta είναι εύκολο φυτό για να στρώσεις κάτω στο ενυδρείο σου.
Οκβφιλεβμου σε ευχαριστώ για την πρόταση.παιδιά αν υπάρχει κάποιο απότα παραπάνω φυτά ενημερώστε με pm αν γίνεται!!!!;)
επειδη και εμενα μου αρεσει σαν ιδεα να εχεις ενα "χαλακι" κατω, θα ηθελα να μαθω ομως πως την κλαδευουμε και ποσο ευκολο ειναι ωστε να μην γινει ολοκληρος θαμνος?
η μαρσιλεα δεν θελει κουρεμα ειναι απο μονη της κοντο φυτο αμα μπεις στην παρουσιαση του braveheart's valley θα δεις πως μοιαζει το φυτο
Για την Lilaeopsis novae-zelandiae ποιά η γνώμη σας?
http://www.liveaquaria.com/product/prod_display.cfm?c=768+805&pcatid=805
Φαίνεται εύκολο φυτό, δεν ξέρω όμως αν γίνεται "χαλί" ή "τούφα". Λογικά αφού βγάζει δρομείς θα καλύπτει επιφάνειες, αλλά οπτικώς δεν μοιάζει να απλώνεται γρήγορα. Κάποιος που να την έχει δοκιμάσει?
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.