Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα στην κολληση!

Eric
17-03-11, 00:36
Το ενυδρειο τρεχει γυρω στους 6 μηνες.Ειναι DIY και δεν το κολλησα εγω διαστασεις 65x32x40 με 6mm τζαμι. Τον τελευταιο μηνα ενω το καθαριζα ενιωσα στο χερι μου ενα κομματακι γυαλι χωρις να καταλαβω απο που ειναι και οταν προσεξα καλυτερα ελειπε ενα πολυ πολυ μικρο κομματακι εξωτερικα στην κολληση. Το παρακολουσα καθε μερα και δεν ειχε φυγει κανενα αλλο κομματακι αλλα παρατηρησα να σχηματιζονται φυσαλιδες αερα στην σιλικονη ακριβως κατω απο το σπασιμο και στην γυρω περιοχη.
Χθες οπως καθαριζα εφυγε ενα μεγαλυτερο κομματι και εχω αρχισει να ανησυχω σοβαρα να μην ανοιξει...Στο πανω και το κατω μερος απο την κολληση δεν υπαρχουν φυσαλιδες.Η λογικη μου λεει οτι λογω της πιεσης που δεχεται λυγιζει και σπαει σιγα σιγα. Υπαρχει περιπτωση να σπασει ξαφνικα τελειως και να τρεχω? Βαζω φωτο να μου πειτε την γνωμη σας.

ARIS1983
17-03-11, 02:58
Eπιφοβο φενεται! Γιατι ομως εχει τοσες φυσαλιδες στην κοληση?

irongud
17-03-11, 03:02
χωρις να βαλω και το χερι μου στη φωτια νομιζω πως δε θα εχεις προβλημα...

bill
17-03-11, 10:42
Φυσαλλιδες και τριχοειδη σχισιματακια = κακη κολληση με οτι συνεπαγεται σε αυτο απο θεμα επικινδυνοτητας.

Eric
17-03-11, 11:09
Οντως ειναι ανησυχητικες οι φυσαλιδες, αυτο που με φοβιζει ειναι το σπασιμο του τζαμιου... Υπαρχει τροπος επισκευης χωρις να το αδειασω τελειως? Εκανε 6 μηνες να ισορροπισει και τωρα μαλλον παει για διαλυση...:(
Οι εμπειροι των DIY πιστευετε οτι ειναι τοσο μεγαλες οι πιεσεις στο 6αρι τζαμι με τις διαστασεις που ανεφερα ωστε να δικαιολογει το σπασιμο??? Η ειναι ξεκαθαρα θεμα κακης μετρησης? Το λεω αυτο γιατι η κολληση οταν το πηρα ηταν αψογη χωρις φυσαλιδες....

κ.ω.σ.τ.α.ς.
17-03-11, 12:48
Αν οταν το πιρες η κολισης ειταν (ΦΕΝΟΤΑΝ ) ενταξι τοτε σιμενι οτι ξεκολαι,η οχι καλις, η καταλιλις σιλικονις.παρε τα μετρα σου.εγω πιστεβο οτι καπια στιγμι θα βγαλι νερο.Το σπασιμο πρεπι να ειναι απο το ανιγμα της γονιας του τζαμιου.Εχι κοντρες?

ελιοτ
17-03-11, 13:19
ειναι επικυνδινο πρεπει να επισκευαστει αμεσα

Eric
17-03-11, 14:32
Αν οταν το πιρες η κολισης ειταν (ΦΕΝΟΤΑΝ ) ενταξι τοτε σιμενι οτι ξεκολαι,η οχι καλις, η καταλιλις σιλικονις.παρε τα μετρα σου.εγω πιστεβο οτι καπια στιγμι θα βγαλι νερο.Το σπασιμο πρεπι να ειναι απο το ανιγμα της γονιας του τζαμιου.Εχι κοντρες?

Οταν το πηρα οι κολλησεις ηταν χωρις φυσαλιδες. Σιγα σιγα εμφανιστηκαν.
Εχει πανω κοντρες μονο μπροστα και πισω και διπλο πατο...

MANTIS
17-03-11, 17:45
Υπαρχη ηδικη κολα λεγετε ΟΡΚΑ πωλητε σε πετ σοπ και την δουλευης με γεματο ενυδριο και ψαρια μεσα.Ειναι κατι σαν σιλικονη και βαζεις κατα μηκος στις κολησεις στις γωνιες απο μεσα και εισε ΟΚ εγω δεν την εχω δοκιμαση αυτα μου ειπε ενα πετ σοπ και τα γραφη και επανω στην κολα αυτο το διαβασα,η τιμη της τσουζει λιγο περιπου στα 30ε το σολιναριο το οποιο εχει μεγεθος σαν την σιλικονη,σκεψου και πραξε και ο Θεος βοηθος

mikrosaquaristas
17-03-11, 17:48
απορώ αν γίνεται εκ των υστέρων να ενισχύσεις εξωτερικά την αντοχή του ενυδρείου με κάποιον (π.χ.) αλουμινένιο σκελετό........

tsoum
17-03-11, 18:14
Πανε σε αυτόν που στο εφτιαξε και φερ'του το καπελο. Εκανε ενα πολυ βασικό λαθος. Δεν εβαλε απο μεσα αρκετή σιλικονη. Απο τις εικόνες φαίνεται οτι εχει μονο στις ραφες.

Αν η σιλικόνη στις ραφές πιανει 1, τοτε η σιλικονη που θα μπει εσωτερικά, στην γωνια και θα δουλευτει με το δαχτυλο, πιανει 5.

Ενα 30αρι, οταν το κολλησα, είχε φυσσαλίδες. Ομως, 4 μήνες μετά, επειδη είχα βαλει και εσωτερικά σιλικόνη, δεν εχει χασει ουτε ml.

κ.ω.σ.τ.α.ς.
17-03-11, 18:49
Δεν μπορεις να κανεις κατι ,θελει ξεκολημα και κολημα ξανα.και υπαρχει γωμια αλουμυνιου σε αλουμινα ( φθηνη) και σε χρωμα,να βαλεις περιμετρικα.

mikrosaquaristas
17-03-11, 19:02
Αν η σιλικόνη στις ραφές πιανει 1, τοτε η σιλικονη που θα μπει εσωτερικά, στην γωνια και θα δουλευτει με το δαχτυλο, πιανει 5.

κάτι πειράματα που έκανα με κομμάτια γυαλιού αυτό ακριβώς έδειξαν

ARIS1983
17-03-11, 20:35
Η φοτο ειναι απο τα 2 πρωτα ενυδρεια που ειχα κολησει, με ενυδρειακη σιλικονη και 6αρι τζαμι (40χ40χ45). Αν κρινω την φοτο που εβαλες μαλλον με τον καιρο θα εχεις προβλημα! Το θεμα ειναι, ετσι οπως διχνει οταν ειναι να ανοιξει, μπορει να ανοιξει και ολοκληρη πλευρα μεχρι να το παρεις χαμπαρι ή εαν δεν εισαι σπιτι εκεινη την στιγμη. Μαλλον θελει κολημα απο την αρχη για να εισαι σιγουρος και με ενισχυση εσωτερικα στις καθετες γωνιες οπως φενεται στην φοτο (περιπου 1cm σιλικονης), γιατι δεν πανε και πολυ καλα οι κολισεις.

Eric
17-03-11, 20:38
Πανε σε αυτόν που στο εφτιαξε και φερ'του το καπελο. Εκανε ενα πολυ βασικό λαθος. Δεν εβαλε απο μεσα αρκετή σιλικονη. Απο τις εικόνες φαίνεται οτι εχει μονο στις ραφες.

Ενα 30αρι, οταν το κολλησα, είχε φυσσαλίδες. Ομως, 4 μήνες μετά, επειδη είχα βαλει και εσωτερικά σιλικόνη, δεν εχει χασει ουτε ml.

Δεν μπορω να πω οτι δεν εχει σιλικονη απο μεσα. Ισως οχι αρκετη ομως.το ασπρο που φαινεται στην αριστερη πλευρα ειναι η εσωτερικη σιλικονη γυρω στα 3 χιλιοστα παχος. Το θεμα ειναι ποσο θα αντεξει αυτη αν το τζαμι στο εξωτερικο μερος της ραφης εχει αρχισει και σπαει:confused:
Μαλλον παει για ξεστησιμο για να ηρεμησω...Ηδη ψαχνω ενα λιγο μεγαλυτερο... Φτου και απο την αρχη:-?
-------------------------
Η φοτο ειναι απο τα 2 πρωτα ενυδρεια που ειχα κολησει, με ενυδρειακη σιλικονη και 6αρι τζαμι (40χ40χ45). Αν κρινω την φοτο που εβαλες μαλλον με τον καιρο θα εχεις προβλημα! Το θεμα ειναι πως ετσι οπως διχνει οταν ειναι να ανοιξει, μπορει να ανοιξει και ολοκληρη πλευρα μεχρι να το παρεις χαμπαρι ή εαν δεν εισαι σπιτι εκεινη την στιγμη. Μαλλον θελει κολημα απο την αρχη για να εισαι σιγουρος και με ενισχυση εσωτερικα στις καθετες γωνιες οπως φενεται στην φοτο, γιατι δεν πανε και πολυ καλα οι κολισεις.

Οντως με αυτη την ποσοτητα σιλικονης δειχνει πολυ πιο ασφαλες.

tsoum
17-03-11, 22:17
Το τζάμι πως αρχισε να "ξεφλουδίζει"; Ετσι ξαφνικά; Αυτό είναι πολύ περίεργο. Μήπως είχε χτυπήθει καποτε;