PDA

Επιστροφή στο Forum : Σαλιγκαρια !!!!


george
10-09-03, 10:30
Γυριζοντας απο τις διακοπες ειδα οτι το ενυδρειο μου γεμισε με μικρα σαλιγκαρια.
Προσπαθω να μαζεψω με το χερι οσα μπορω αλλα ειναι παρα πολλα !
Μειωσα την τροφη οπως προτεινε καποιος αλλα τιποτα.
Ζουν και βασιλευουν.Οχι οτι με ενοχλουν ιδιαιτερα (φυτα φυσικα δεν υπαρχουν)αλλα θα ηθελα να μαθω αν μπορω να κανω κατι για να μειωθουν.

stefanos.f
14-09-03, 11:52
Συγνωμη για την καθυστερημενη μου απαντηση ρε Γιωργο αλλα ημουν εκτος Αθηνων για επαγγελματικους λογους και επειζα καθημερινα απο το πρωι μεχρι το βραδυ με πελατες, οποτε που χρονο για Internet :( Κοιταξε, παρομοιο προβλημα ειχα να αντιμετωπισω και οταν αλλαζα το ενυδρειο του πατερα μου, απο ενυδρειο με δισκους σε ενυδρειο με Αφρικανικες Κιχλιδες. Βεβαια σε εκεινη την περιπτωση τα σαλιγκαρια ειχαν βρεθει στο ενυδρειο μεσω των φυτων, οποτε πραγματικα δεν μπορω να καταλαβω το πως βρεθηκαν στο δικο σου ενυδρειο χωρις να εχεις φυτα :roll: Μηπως εχεις μεσα moopanii wood :?: Αυτην την αφρικανικη ριζα δεντρου που χρησιμοποιουν πολλοι χομπιστες στα ενυδρεια τους; Ρωταω επειδη και αυτες ειναι ενα απο τα αγαπημενα μερη στα οποια τα σαλιγκαρια εναποθετουν τα αβγα τους... Οπως και να εχει παντως, υπαρχουν δυο τροποι που γνωριζω εγω για να τα ξεφορτωθεις! Ο πρωτος αφορα καποιο χημικο της SeaChem, αν δεν κανω λαθος, και το οποιο προσθετεις στο ενυδρειο σου αναλογικα με τα λιτρα νερου της χωρητικοτητας του και σκοτωνει ολα τα σαλιγκαρια (ακομη και τα αυγα) εντος μιας εβδομαδας χωρις να επιρεαζει τα ψαρια και την χημεια του νερου του ενυδρειου! Υπαρχει μονο ενα προβλημα οσον αφορα αυτον τον πρωτο τροπο.... δεν γνωριζω το ακριβες ονομα του προιοντος και δευτερον δεν ξερω καν αν το φερνουνε στην χωρα μας! Ο δευτερος τροπος, τον οποιο και εφαρμοσα εγω και ειχε απολυτη επιτυχια, ειναι να προσθεσεις το ψαρι-εχθρος για τα σαλιγκαρια μεσα στο ενυδρειο σου και να ησυχασεις μια για παντα απο αυτα! Μιλαω για τους Clown η αλλιως Botia macracanthus! Θα κανουν τελεια δουλεια μονο που θα τους παρει λιγο περισσοτερο καιρο απο οτι θα χρειαζοσουν με το φαρμακο! ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΥΠΟΣΗΜΕΙΩΣΗ - Βαλε τετοιο μεγεθος Clown μεσα στο ενυδρειο σου ωστε να αντεξουν και να μπορουν να ανταπεξελθουν στις σιγουρες επιθεσεις που θα δεχτουν απο τις Αφρικανικες Κιχλιδες του ενυδρειου σου! :wink:

Obelix(Reifen)
14-09-03, 13:40
Θυμάμαι ένα άθρο στο TFH (για την ακρίβεια ερώτηση αναγνώστη) για την ύπαρξη clown loach σε ενυδρείο με αφρικάνικες κιχλιδες και απάντηση δεν ήταν θετική μιας και γινόταν αναφορά σε βγαλμένα μάτια και φαγωμένα πτερύγια .
Ο συγκεκριμένος αναγνώστης είχε lamprologus Brichardi στο ενυδρείο του.
Δεν τα αφήνεις έτσι μάλλον με το καιρό θα μειωθούν σε αριθμό και δεν θα τα βλέπεις όπως γινόταν και παλιότερα.

stefanos.f
14-09-03, 14:56
To αστειο στην ολη υποθεση ειναι οτι και εγω το κολπο που εφαρμοσα, υπηρχε σαν τροπος αντιμετωπισεως του συγκεκριμενου προβληματος σε καποιο T.F.H πριν απο ενα χρονο περιπου! :roll: :lol: :lol: :lol:

Υ. Γ Οι Clown που χρησιμοποιησα δεν επαθαν τιποτα απολυτως! Το μονο προβλημα ηταν οτι αρεσαν στον πατερα μου και ειδα και επαθα για να τον κανω να καταλαβει οτι τα συγκεκριμενα ψαρια δεν μπορουσαν να μεινουν παραπανω στο ενυδρειο με τις Αφρικανικες Κιχλιδες! :lol:

george
14-09-03, 15:27
Δεν εχω ουτε ξυλο ουτε φυτα ουτε τιποτα αλλο που να εξηγει την υπαρξη σαλιγκαριων.
Ο αριθμος μειωνεται σιγα σιγα και δεν θελω να βαλω καποιο φαρμακο.
Εχω 2 clown στο "μικρο" μου ενυδρειο αλλα δεν θα ηθελα "να κανουν παρεα με κιχλιδες" :lol:
Ετσι λοιπον ή θα αγορασω σαλιγκαροπαγιδα ή θα βαλω οπως προτεινε καποιος απο το board ενα φλυτζανακι με μια ταμπλετα για pleco το βραδυ και θα το πρωι θα ειναι ολα τα σαλιγκαρια μεσα !

Tolis
14-09-03, 16:01
Οχι ολα... αλλά μεγαλος αριθμος

stefanos.f
15-09-03, 22:55
Α... αυτο δεν το ηξερα.... Εξυπνο... Ε-Ξ-Υ-Π-Ν-Ο :!: :D

mikenuke
15-09-03, 23:58
Η απορια που εχω εγω σχετικα με το θεμα "Σαλιγκαρια-Clown Loaches" ειναι η εξης:
Πως γινεται αυτο το φαγωμα?!!! Ρουφανε απο μεσα το σαλιγκαρι και αφηνουν το κελυφος? ή Σπανε το κελυφος και τρωνε το σαλιγκαρι? Καθως επισης και αν τρωνε ολα τα μεγεθη, σε περιπτωση που τα ρουφανε.

stefanos.f
16-09-03, 09:42
Δεν ξερω πως ακριβως το κανουν, το κελυφος παντως μενει ανεπαφο! Ισως λοιπον να εχουν καποιον τροπο να τα ρουφανε! :lol:

apollon
29-03-04, 12:56
οκ αγαπητοι συντροφοι....
Το προβλημα μου ειναι απλο...
ουτε τα clown loaches ουτε το φλυτζανι ουτε βεβαια και το να μαζευω με το χερι δεν διορθωσε το "προβληματακι" μερικες χιλιαδες σαλιγκαρακια εχουν κανει μονιμη κατοικια τους το ενυδρειο ....
ελειπα εξωτερικο και αφησα το ενυδρειο για λιγο καιρο μονο μετα φυτα.
( χωρις ψαρια..)
Βεβαια φυτα δεν βρηκα... αλλα μια σαλιγκαροσουπα φτιαχνω ανετα.
Καμια ιδεα;;;