PDA

Επιστροφή στο Forum : ρυθμίσεις φωτογραφικής μηχανής


chris
06-09-03, 18:44
Εχω αγοράσει μια καλή φωτογραφική μηχανή αλλά δεν έχω καταφέρει να βγάλω καλές φωτο ενυδρειου.Ας μου πει καποιος αν πρεπει να φωτογραφίζω νύχτα ή μέρα ,με ή χωρίς flash ,σε τι ταχύτητα και τι διάφραγμα;

mikenuke
06-09-03, 21:32
Φιλε μου, με γεια την μηχανη!

Δυστυχως απο ολων των ειδων τις φωτογραφησεις αυτη ειναι η πιο δυσκολη, λογω των αντανακλασεων στο τζαμι.

Υπαρχει σχετικο αρθρο και στο MCH, το οποιο ειναι πολυ καλο αλλα δεν σου δινει και την σιγουρη λυση για επιτυχημενες φωτο.

Εγω προσωπικα εχω κανει καποιες φωτο στο παλιο μου ενυδρειο και αν και ηταν η πρωτη φορα εβγαλα καλο αποτελεσμα, ομως δεν εκανα κουτουρου δουλεια.

Εστησα την μηχανη μου, αλλα εστησα και τα φλας μου, μιας και το ενυδρειο ειχε καπακι που εφευγε τελειως εβαλα το φλας σε ενα τριποδο σε μια γωνια (πανω δεξια πχ) με κλιση προς τα κατω ωστε να πεφτει φως και μεσα απο το τζαμι αλλα και απο την επιφανεια του νερου. αυτο γιατι αν εχεις το φλας ενσωματωμενο πανω στην μηχανη σου θα βγαλεις και την ανακλαση στο τζαμι. Υπαρχει ομως με αυτο τον τροπο το ενδεχομενο να βγαλεις ασχημες σκιες στον βυθο.
Γενικα οι σκιες ειναι εξισου δυσκολο προβλημα οσο και οι αντανακλασεις.

Επισης μπορεις να προσπαθησεις και χωρις φλας,εγω ειμαι υπερμαχος της φωτογραφησης χωρις φλας ωστε να αποτυπωνεται ο φυσικος φωτισμος του χωρου και να ειναι πιο φυσικο το θεμα.
Για να το κανεις αυτο θα πρεπει να βαλεις το πιο μικρο διαφραγμα που εχει η μηχανη σου f4,5 συνηθως, εκτος αν εχεις αγορασει καλο φακο που θα σου δωσει ισως καπου f2,8 και αναλογη ταχυτητα ωστε να μη βγαλεις υποφωτισμενη φωτο, αυτο εχει ως αποτελεσμα το μειονεκτημα οτι πρεπει τα μοντελα-ψαρια να ειναι σχεδον εντελως ακινητα, διοτι λογω χαμηλης ταχυτητας δε θα προλαβαινει να τα φωτογραφησει το φιλμ και θα εχεις ιχνος της κινησης του στις φωτο σου η και πολυ χειροτερα μονο μια θολη φιγουρα.

Επισης μπορεις να προσπαθησεις να φωτογραφησεις με φλας ενσωματωμενο και ενα πολωτικο φιλτρο στο φακο σου το οποιο εξαφανιζει λαμψεις , αλλα θελει να φωτογραφιζεις υπο γωνια στην γυαλινη επιφανεια ωστε η λαμψη να μην πεφτει πανω στο φακο σου, βεβαια μπορεις και χωρις το πολωτικο αλλα ειναι καλυτερα με αυτο.

Εχω δοκιμασει και με προβολεις αλλα δεν μου εκατσε ο φωτισμος και δεν εκανα τιποτα.

Παντως απο οσο εχω παρατηρησει διαφορες ξενες φωτο ειναι καλυτερο ο χωρος να ειναι σκοτεινος και μονο το ενυδρειο φωτισμενο, ομως επειδη δεν το εχω δοκιμασει, δε ξερω να σου πω αν θα χρειαστει το φλας, ελπιζω να μην χρειαζεται, γιατι αν το χρησιμοποιησεις θα φωτιστουν και αλλα αντικειμενα γυρω απο το ενυδρειο και θα ασχημινουν το καδρο.

θελω κι εγω να βγαλω φωτο το νεο μου ενυδρειο αλλα καθε φορα που πιανω τη μηχανη και αρχιζω να καδραρω και να φωτομετρο, επειδη δεν εχω και ψηφιακη ωστε να μην σκεφτομαι τα φιλμ, απογοητευομαι απο τις πολυ χαμηλες ταχυτητες και το μικρο βαθος πεδιου που θα πρεπει να χρησιμοποιησω, και τα παραταω.

Στην ερωτηση σου, τι ταχύτητα και τι διάφραγμα , η απαντηση ειναι η εξης: οσο πιο μεγαλη ταχυτητα σου επιτρεψει η φωτομετρηση και οσο πιο μεγαλο διαφραγμα, το πρωτο γιατι τα ατιμα ειναι πολυ γρηγορα και το δευτερο επειδη θα ηθελες να εχεις αρκετο βαθος πεδιου για να φανει και το ομορφο περιβαλλον που με κοπο εχεις στησει για τους κατοικους του ενυδρειου σου.Βεβαια αυτες οι 2 ρυθμισεις ειναι αντικρουομενες οταν εχεις λιγο φωτισμο αλλα τι να κανουμε, αν ηταν ευκολο, θα ημασταν ολοι επαγγελματιες φωτογραφοι! :wink:

Εχω εδω και καιρο ετοιμασει την γκαλερι με τις φωτο για να τις ανεβασω στο site μου και ακομη να αξιωθω, μιας και εθιξες το θεμα θα τις ανεβασω συντομα.

Για πες μας και τη εργαλειο εχεις? Η δικια μου ειναι Canon EOS 300 με το φακο τον μανισιο 28-90mm και εχω και εναν επισης canon φακο 75-300mm.

mikenuke
07-09-03, 12:59
Μια φωτο απο Τακασι Αμανο, τον πλοενεπιτυχημενο επαγγελματια του ειδους. Στην Οποια φαινεται ποσο απαιτητικη ειναι μια φωτογραφιση αυτου του ειδος!

http://www.akva.sk/fotenie.htm
http://www.akva.sk/obrazky/amano/6.jpg

Τα λινκς μου τα εστειλε ο George-A και του ειπα πως θα του κλεψω την δοξα και οτι επρεπε να τα δημοσιευσει αυτος.

Μαζι μου εστειλε και αυτο το λινκ
http://aquabotanicwetthumb.infopop.cc/6/ubb.x?a=frm&s=4006090712&f=6876084703 το οποιο ειναι απο ενα φορουμ παρομοιο με το δικο μας το οποιο ομως εχει και κατηγορια για φωτογραφικες συζητησεις! Πρεπει να εχει καλες συμβουλες , ακομη δεν το διαβασα.

Thanks George-A

pavloukos
07-09-03, 14:06
Που να του πιάσουν τριχωειδή όλα τα ενυδρεία του Ιάπωνα! ... τον σιχαίνομαι ώρες ώρες ...

Λοιπόν, έχω πειραματιστεί αρκετές φορές με την φωτογράφηση και έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι τουλάχιστον στον χώρο στον οποίο βρίσκεται το δικό μου οι καλύτερες φωτογραφίες βγαίνουν το βράδυ με το μόνο φως το φως του ενυδρείου και φυσικά χωρίς φλας.

Για παράδειγμα:

Φωτο το βράδυ χωρίς φλας με μόνο φως αυτό του ενυδρείου: http://paul.smartcomputers.gr/gallery/My-Community-Aquarium/RIMG0045 <-- δεν υπάρχει καμμία αντανάκλαση

mikenuke
07-09-03, 18:36
Ωραια!

Αυτος ειναι και ο μοναδικος τροπος που δεν εχω προσπαθησει ακομη , επειδη το ενυδρειο μου ειναι στο γραφειο στη δουλεια και ποτε δεν ειμαι εκει βραδυνες ωρες.

Κατι θα κανονισω ομως...

Η φωτο σου ειναι καλη, μονο λιγο στραβος ο οριζοντας που λενε. να υποθεσω οτι δεν ηταν ολα τα φωτα σβηστα? γιατι ξεχωριζουν πολυ τα διαφορα αντικειμενα στο γυρω περιβαλλον.

Δεν μας ειπες τη μηχανη εχεις.

chris
08-09-03, 21:53
η μηχανή μου είναι η canon EOS 300v.Ακολούθησα τις συμβουλές σας και πειραματίστηκα με προτεραιότητα ταχύτητας 500 και η μηχανή έβγαλε αυτόματη ρύθμηση διαφράγματος 4.0.Η φωτογράφιση έγινε σε κοντινή απόσταση με σκοτάδι και χωρίς flash φυσικά .Τα Αποτελέσματα σε λίγες μέρες :D

polleni
09-09-03, 02:08
ταχύτητα 500 και διάφραγμα 4.0 σημαίνει ότι ή χρησιμοποιείς metal halide (και πολλές μάλιστα) ή εναλλακτικά πολύ γρήγορο φιλμ (ή ανάλογα μεγάλη ευαισθησία στις ψηφιακές). Το επίπεδο φωτός που θα έδινε τέτοιες ρυθμίσεις για 100άρι φιλμ είναι περίπου το ηλιακό φως. Θα σου πρότεινα τις παρακάτω ρυθμίσεις

Ταχύτητα περίπου 60 (μέχρι και 30 αν έχεις εμπειρία στο κράτημα = αγκώνες κολλημένοι, όχι αναπνοές κ.λ.π.). Διάφραγμα όπως σου είπαν και τα παιδιά όσο πιό ανοιχτό έχεις (αν και το 4 ή το 5.6 "γράφουν" καλύτερα αλλά χωρίς φλας τα ξεχνάς). Ο φακός στην θέση νόρμαλ ή παρακάτω (ήτοι από 50mm και κάτω - δίνει και κάποιο βάθος πεδίου το οποίο το χρειάζεσαι με ορθάνοιχτο διάφραγμα). Ακολουθείς το ψάρι εφόσον κινείται αργά ακόμη και όταν τραβάς την φωτογραφία (εννοείται ότι καλύτερα τα τραβάς όταν είναι ακίνητα). Η απουσία άλλου φωτισμού βοηθάει πάντοτε. Φωτομέτρηση κεντρικού σημείου εκεί που σε ενδιαφέρει. Θα έλεγα να βάλεις την 60άρα ταχύτητα (ή την 30άρα αν θες) και να δεις τι διάφραγμα σου δίνει. Ακόμη και πουσάρισμα κατά ένα f στοπ είναι εντάξει - δίνει και πιό έντονα χρώματα.

Στο φλας, υπό γωνία 35 μοιρών είναι σχεδόν αδύνατον να έχεις αντανάκλαση. Επειδή έχεις φιλμ όμως δεν μπορείς να επέμβεις στο αποτέλεσμα παρά μόνον μετά από σκανάρισμο για να διορθώσεις το ξέπλυμα των χρωμάτων. Αν μπορείς να το αποφύγεις καλό θα είναι.

Οσο για σίγουρη λύση... μακάρι να υπήρχε. Μιά επιτυχία γύρω στο 30% είναι εκπληκτικό αποτέλεσμα. Στην φωτογράφηση macro αυτό πέφτει στο μισό και πάλι χαρούμενος είμαι.

mikenuke
09-09-03, 14:09
Πολυ καλη επιλογη μηχανης, συγχαρητηρια.
Ειναι λιγο πιο μικρη και ελαφρια απο την δικια μου με μερικες βελτιωσεις τοσο μηχανικα οσο και ηλεκτρονικα.

Η ταχυτητα στα 500 που επελεξες ειναι ισως υπερβολικη, ο polleni εχει δικιο οτι ειναι μια συνηθισμενη ρυθμιση για ηλιολουστες μερες οταν χρησιμοποιεις ενα 100αρι φιλμ.

Πολυ ανετα θα μπορουσες να κατεβασεις την ταχυτητα στα 250 η ακομη καλυτερα στα 125 για να μεγαλωσεις το διαφραγμα και να παρεις αποτελεσμα με μεγαλυτερο βαθος πεδιου.Και ακομη πιο χαμηλη ταχυτητα αν εχεις σταθερο χερι, και αναλογα το εστιακο μηκος του φακου, αν εισαι κατω απο τα 50mm ειναι πιο ευκολο.

chris
10-09-03, 02:39
Ωραια παιδιά .Θα 'κάψω' άλλο ένα φιλμ με τα καινούργια στοιχεία που μου δώσατε και τα λέμε συγκρίνοντας :)


Υ.Γ.
Ρύθμισα στο 500 γιατί φοβήθηκα μήπως μου βγουν κουνημένα τα ψάρια.

mikenuke
10-09-03, 11:27
Υ.Γ.
Ρύθμισα στο 500 γιατί φοβήθηκα μήπως μου βγουν κουνημένα τα ψάρια.

Mε ταχυτητα 500 ακινητοποιεις και αυτοκινητο που τρεχει με 60 χλμ στο δρομο. Εγω με 500 εχω τραβηξει τα αεροπλανα των Patrol de France οταν εκαναν επιδειξη περσι στη θεσσαλονικη (βλεπε αναλογη γκαλερι στο site moy) να περιαυτολογησω και λιγο :lol:

στα 125 θα εισαι πολυ ανετος και αν ειναι ακινητα θα μπορεις να κατεβασεις και στο 90 ή 60.

polleni
10-09-03, 11:46
Το περίεργο δεν είναι ότι ρύθμισες στα 500 για να ακινητοποιήσεις τα ψάρια αλλά ότι με τον φωτισμό του ενυδρείου σου η μηχανή σου έβγαλε διάφραγμα 4 αντί για "under" - κανονικά δεν έπρεπε να σου βγάλει κανένα διάφραγμα αφού ακόμη και αν είχες τον "εξωτικό" 1.2 δεν βγαίνει τέτοιο επίπεδο φωτισμού. Εκτός αν έχεις πραγματικά ψηλά επίπεδα φωτισμού στο ενυδρείο σου.

mikenuke
10-09-03, 13:36
Πολυ σωστα, μηπως σου εδειξε f4 αλλα αναβοσβηνε και το λαμπακι "τελεια" στο σημειο του φωτομετρου πραγμα που σημαινει υποφωτισμενο θεμα. μιας και οπως ειπες εισαι νεος χρηστηςτης μηχανης ισως να μην το προσεξες.

Επισης θα προτεινα την χρηση ενος πιο ευαισθητου φιλμ, στα 200 iso η ακομη καλυτερα και 400 (το οποιο βεβαια ειναι ακριβοτερο) ωστε να εχεις μεγαλυτερη γκαμα ρυθμισεων ταχυτητας και διαφραγματος.

Kostas G.
11-09-03, 19:14
Εγω χρησιμοποιω μονο 400 και πανω φιλμ οταν θελω να φωτογραφισω τα ψαρια μου.Το αποτελεσμα δειτε το στο site μου.Η μια απο ολες τις φωτο ειναι τραβηγμενη χωρις φως αλλα δεν θημαμαι πια γιατι το αποτελεσμα ειναι το ιδιο σε ολες :D

George-A
12-09-03, 06:03
Εμένα τώρα το πρόβλημά μου είναι ότι τα ψαράκια δεν κάθονται εκεί που θέλω για να φωτογραφίσω!!! Μόλις πάω να πατήσω τον κουμπάκι πάνε και κρύβονται!! :D
Για να τα προλάβω οι περισσότερες μου βγαίνουν κουνημένες. :(

mikenuke
12-09-03, 19:49
Aπο οτι ειδα, George-A η φωτο που δημοσιευσες (http://webpages.charter.net/andreadg/aquarium/september/hospital/DCP_1082s.JPG) βγηκε καλη.

Εγω παντως εχθες εκανα πολλες δοκιμες και αποφασισα οτι ξανα μονο με 400αρι φιλμ θα βγαζω το ενυδρειο.

Οσο για το προβλημα που λες οτι τα ψαρια σου κρυβονται...θελει υπομονη το σπορ!

Το τιπ που εδωσα στον Τζωρτζ ηταν το εξης:

Για οσους εχουν ψηφιακη μηχανη ποου εχει μονο Auto-focus η λυση ειναι αυτη -> Αν η μηχανη εχει δυνατοτητα να κανεις lock to focus... τοτε μπορεις να νεταρεις σε ενα αντικειμενο εξω απο το ενυδρειο να κλειδωσεις το focus και να στοχευσεις στο θεμα σου μεσα στο ενυδρειο το οποιο θα εχει την ιδια αποσταση απο τη μηχανη με το προηγουμενο αντικειμενο που εκανες το κλειδωμα.
Και αν βαλεις ενα μεγαλουτσικο διαφραγμα(εξαρταται απο το ποσο θα σου επιτρεψει ο φωτισμος παντα) θα εχεις αρκετο βαθος πεδιου και δε θα εισαι εκτος ακτινας ωστε να υπαρχει κινδυνος για θολη φωτο.

George-A
12-09-03, 22:06
Μόνο που αυτή είναι η μόνη απο τις 20-30, που δεν είναι κουνημένη και φενεται και κάποιο ψαράκι μέσα!!!
Σημάδευα τον τοίχο, πατάς το κουμπάκι μέχρι την μέση να κλειδόσει το focus, μετά με το κομπάκι μισοπατημένο περιμένεις τα ψαράκια να ποζάρουν και να βγάλουν και χαμόγελο!!! :D :D :D

Και κάτι άλλο. Ποιό πάνω γράφτηκε όχι flash, μόνο τις λάμπες του ενυδρείου. Οι λάμπες μου, οι aqua-glo της hagen, βγάζουν ένα μυστήριο φάσμα για τα φυτά, με το μάτι φένεται καλό, όμως δεν έχει καμμιά σχέση με το φώς της μέρας. Και με την CCD της digital camera τα χρώματα βγαίνουν εντελώς άσχετα.

mikenuke
12-09-03, 22:14
Η παρατηρηση σου Τζωρτζ μου θυμισε μια ιδιαιτεροτητα της φωτογραφισης υπο το φως λαμπας φθοριου αυτες που χρησιμοποιουμε οι περισσοτεροι στα ενυδρεια μας.

Αν προσπαθησεις να βγαλεις φωτογραφια σε τετοιο φως, λογω της ιδιατεροτητας του φασματος και το οτι εκπεμπεται σε ιδιαιτερη συχνοτητα το φως της, το αποτελεσματα θα ειναι μια φωτογραφια που θα πρασινιζει.

e.g.: Μια τετοια φωτο εχω παρατηρησει στο εξωφυλλο ενος δισκου του Μαζωνακη ο οποιος βρισκεται σε μια στοα του ηλεκτρικου μαλλον και ο φωτισμος ειναι πρασινος.

polleni
13-09-03, 01:49
Αυτό ισχύει μόνον για τις κοινές λάμπες φθορίου και όχι για τις πλήρους φάσματος. Οι κοινές λάμπες, επειδή το ανθρώπινο μάτι είναι πιό ευαίσθητο στο πράσινο, εκπέμπουν σχεδόν αποκλειστικά σε αυτά τα μήκη κύματος. Συνεπώς, ή αγοράζεις λάμπες full spectrum (η ακριβή λύση η οποία όμως θα ωφελήσει και τα φυτά του) ή αγοράζεις ένα φίλτρο για την μηχανή σου (βιδωτό, μπαίνει μπροστά από τον φακό και "διορθώνει" το φάσμα). Εχει ένα χρώμα ανοιχτό ροζ και το λένε φίλτρο FL (από το FLuorescent). Υπάρχει παρόμοιο φίλτρο (χρώματος μπλε) το οποίο είναι για διόρθωση όταν τραβάμε με λάμπες πυρακτώσεως - λέγεται DAYLIGHT φίλτρο. Δουλεύουν άψογα με τις ψηφιακές (εννοείται και με τις κανονικές) ΑΛΛΑ ρίχνουν λίγο τον φωτισμό (κυρίως το DAYLIGHT φίλτρο).

Πάρε και την μηχανή μαζί σου ή σημείωσε πόσα χιλιοστά είναι η διάμετρος του σπειρώματος. Εννοείται ότι όταν δεν χρειάζεσαι το φίλτρο το βγάζεις. Καλή ιδέα είναι για όλους να χρησιμοποιείτε ένα SKYLIGHT φίλτρο (κόβει τις υπεριώδεις) το οποίο εκτός από την λειτουργία αυτή είναι και μία φθηνή προστασία για τον φακό (από σκουπίδια, σκόνη ακόμη και χέρια ή κλαδιά).

George-A
13-09-03, 02:52
Εδώ βρήκα ένα link με το φάσμα απο διάφορες γνωστές λάμπες φθορίου: http://www.geocities.com/Heartland/Hills/2637/spectra.html

Η aqua-glo της hagen εδώ: http://www.hagen.com/usa/aquatic/product.cfm?CAT=1&SUBCAT=112&PROD_ID=01015820021001

Δεν νομίζω να υπάρχει φίλτρο που 'φτιάχνει' αυτό το φάσμα...
Με το photoshop αν το παιδέψεις λίγο κάτι γίνεται.

chris
07-10-03, 15:54
Λοιπόν απο τις 10 που τράβηξα βγήκε μονο η μια :evil:
Θα πάρω 400άρι και θα δοκιμάσω.Κάποια πρόταση γι'αυτό το film;

mikenuke
08-10-03, 13:47
Το μονο που πρεπει να προσεξεις ειναι να ρυθμισεις και την μηχανη στο ISO400, τιποτα αλλο. Αν θεςνα δεις τι διαφορα θα εχεις στις ταχυτητες που θα σου δωσει κανε μερικες φωτομετρησεις με ρυθμιση 100ISO και μετα με 400ISO.

polleni
08-10-03, 15:55
Οταν λες "βγήκε μόνο μία" τι εννοείς ; Βγήκε μία μόνον καλή (και οί άλλες υποεκφωτισμένες αλλά δείχνουν το τι τράβηξες) ή βγήκε μία μόνο καλή και οι άλλες μαύρες (= δεν φαίνεται τίποτα) ;; Υπάρχει διαφορά ανάμεσα στις δύο περιπτώσεις.

chris
09-10-03, 00:56
δεν εμφανίστηκαν απο τον φωτογράφο.

polleni
09-10-03, 01:19
Δες το αρνητικό που έχεις να δεις αν αυτές που δεν σου εμφάνισε δείχνουνε τίποτα ή είναι τελείως λευκές.

Με προβληματίζεις. Αν το πρόβλημα είναι η υπεκφώτιση κατά 1 ή 2 f/stop τότε θάπαιρνες μία καλή και τις άλλες σκοτεινές αλλά ευδιάκριτες. Με μία καλή και τις υπόλοιπες μαύρες (άσπρες στο φιλμ) έχουμε μία δύσκολη περίπτωση. Δεν εξηγούνται 3 ή 4 f/stops διαφορά στο ίδιο ενυδρείο με την ίδια κάμερα, ίδιο άνοιγμα φακού και ίδια ταχύτητα. Μήπως στην μία που βγήκε είχες φλας ;

Με λίγα λόγια, αν έστω και μία βγήκε καλή τότε μπορείς με το ίδιο φιλμ να τις βγάλεις όλες καλές.

chris
09-10-03, 13:49
το αρνητικό είναι μαύρο.Η μία που βγήκε δείχνει το μαύρο γκρι.Δεν ξέρω ρε γ***τη τι πήγε στραβά.Θα κάνω με μεγαλύτερη ακριβεια τις ρυθμίσεις και θα σας πω εκ νέου το αποτέλεσμα

polleni
09-10-03, 14:07
Αυτό (= το μαύρο δείχνει γκρι) σημαίνει υπερφώτιση οπότε μπορείς να μείνεις με το φιλμ που έχεις. Το μαύρο αρνητικό σημαίνει ή ότι πήρε φως.. ??

chris
09-10-03, 23:33
η μηχανή αρνείται να μου δώσει διάφραγμα κάτω απο 4.5 .Γιατί ;Μήπως επειδή το film είναι 100άρι;

polleni
10-10-03, 03:02
Μήπως έχεις zoom φακό με διαφορετικά ελάχιστα διαφράγματα σε διαφορετικά εστιακά μήκη ;; Δηλ. στα 35 χιλιοστά έχει 3.5 ενώ στα 100 χιλιοστά έχει 4.5 ;; Σαν παράδειγμα τα αναφέρω τα νούμερα..

chris
10-10-03, 14:17
επιτέλους έχω φωτογραφίες :)

chris
11-10-03, 18:25
oi φωτο βγήκαν αρκετά ικανοποιητικές αλλά δεν ξέρω με ποιό τρόπο μπορώ να τις εμφανίσω στο board

Tolis
11-10-03, 19:07
O otenet σου δινει 10 ΜΒ χωρο να ανεβασεις οτι θες και ειναι πολυ απλο με ενα FTP προγραμματακι.
Δες εδω
http://www.otenet.gr/hd/HTML/top_users_menu.htm

George-A
11-10-03, 20:16
Αν εχεις Internet Explorer, καινούρια version, δίνεις στο address ftp://name:password@users.otenet.gr, μετα τα αρχεια που θέλεις να μεταφέρεις απλα τα μεταφέρεις με το mouse (drag & drop).

George-A
19-10-03, 04:05
Πριν λίγη ώρα έπεσε στα χέρια μου μια Canon A70.
Θέλει αρκετό καιρό για να τα μάθω τα κόλπα της,
μια αρχή:
http://www.george-a.com/gallery/A70

chris
28-03-04, 19:11
η Α70 είναι 3,2 Μpixels
απο πόσα και πάνω θεωρείται (και θεωρείτε) ότι γίνεται ικανοποιητική μια ψηφιακή φωτογράφιση ενυδρείου;
Ποιοί αλλοι παράμετροι μιας ψηφιακής μηχανής επιδρούν;
Πεσ'τε κάποια πετυχημένα σας μοντέλα.
Η αγορά μέσω internet είναι σαφώς πιο οικονομική .Amazon;

newfish
28-03-04, 20:11
Δεν ειμαι ο Newfish, ο halvas69 ειμαι.
Τα μεγαπίξελς απο 3.2 και πανω ειμαι μια χαρά, αυτό που πρέπει να κοιταξεις, αν σε ενδιαφέρουν κοντινά πλάνα. ειναι να έχει μάκρο.
Από τα τα πιό βασικά πράγματα πιστεύω σε φωτογράφιση ενυδρείου.
Αυτά χι,χι :wink:

chris
28-03-04, 20:28
νννννναι...... :?: .......δηλαδή...τι κάνει το macro ;
-+10 τι σημαίνουν τα εκατοστά στο macro ;
πόσα πρέπει να είναι;

lasal
29-03-04, 02:52
νννννναι...... :?: .......δηλαδή...τι κάνει το macro ;
-+10 τι σημαίνουν τα εκατοστά στο macro ;
πόσα πρέπει να είναι;
Oσο ποιο κοντά τοσο ποιό καλά ;)
http://www.webphotoschool.com/wps/lessons/resolution/500/header.jpg
Και εδω μερικές φωτοφραφίες macro
http://www.beautifulbugs.com/

chris
04-04-04, 16:08
olympus camedia c-5000
hp-photosmart 935
τι γνώμη και γνώση έχετε για αυτά τα δυο μοντέλα;

mikenuke
04-10-04, 01:12
Ενα αρθρο για φωτογραφιση που βρηκα τυχαια και ειπα να το μοιραστω μαζι σας.

http://www.aquahobby.com/articles/e_photo.php