Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : S.O.S Τι άλλο να κάνω...?

thoikos
13-03-11, 18:23
Λοιπόν...ας παρουμε τα πραγματα απο την αρχη.
Εδω και 45 ημερες εχω ενα ενυδρειο 190 λτ.
Αφου το αγορασα το γεμισα με νερο,το αφησα για 2 ημερες ετσι και μετα πηρα νερο με βακτηρια απο εναν φιλο και το γεμισα full.Mαζι με το νερο μου εδωσε και 3 μικρα σκαλαρια.Στην αρχη οι μετρησεις μου ηταν μηδενικες και σε αμμωνια και σε νιτρωδη και σε νιτρικα.Σιγα σιγα αρχισα να βαζω και αλλα μικρα σκαλαρακια μεχρι που τα εφτασα εννεα(ξερω ειναι πολλα...θα τα παω στα 5).Οι μετρησεις συνεχισαν να ειναι μηδενικες.
Μετα απο λιγο καιρο μου ανεβηκε ελαχιστα η αμμωνια και τα νιτρικα με τα νιτρωδη εμειναν στο 0.Ξαφνικα εδω και 5 ημερες η αμμωνια συνεχιζει να ειναι σε χαμηλα επιπεδα,αλλα νιτρικα και νιτρωδη αυξηθηκαν πολυ(στους δεικτες των τεστ πανω απο τη μεση).Εκανα μια μεγαλη αλλαγη νερου (1/3), εβαλα κερατοφυλα και ελα ενα φυτο,ξαναεκανα δυο μικρες αλλαγες,ξαναεβαλα μπολι και ακομα οι μετρησεις ειναι ακριβως οι ιδιες!!!
Ας μου πει καποιος υπεύθυνα το τι πρέπει να κανω.Ευχαριστω εκ των προτερων!

Sotiris7
13-03-11, 18:53
Προφανώς, ότι σου έδωσε για μπόλι, δεν έπιασε.............

Στην αρχή, είχες μηδενικές μετρήσεις γιατί έτσι ελιναι και το σωστό........... άστρωτο το φίλτρο σου, στην αρχή είναι λογικό.

Βάζοντας μέσα ψαράκια, καθώς το φίλτρο σου ήταν άστρωτο, από την στιγμή που δεν είχες αποικίες βακτηρίων, επίσης λογικό το να μετράς υψηλές τιμές αμωνίας..........

Στην συνέχεια, είναι επίσης λογικό να ανέβουν τα νιτρικά και τα νιτρώδη, καθώς συνεχίζεις να αυξάνεις την ιχθυοφόρτιση του ενυδρείου σου με άστρωτο από ότι φαίνεται ακόμη φίλτρο.........

Βάλε άμεσα αγγελία για να πάρεις μπόλι από κάποιον στην περιοχή σου, και συνέχιζε μέχρι τότε να κρατάς τις τιμές του νερού σου σε υποφερτά επίπεδα με συνεχείς αλλαγές νερού..........

Καλή τύχη.........

pavlos t
13-03-11, 19:28
Για πιο σιγουρα αποτελεσματα ανταλαγη βιολογικου υλικου απο στρωμενο φιλτρο
:):):)

panosss567
13-03-11, 20:25
Δεν ξέρω με τι μετράς αλλά κάνε μια μέτρηση με κάτι άλλο για σιγουριά και συνέχισε με συχνές αλλαγές νερού.

thoikos
14-03-11, 17:26
Σας ευχαριστώ...!

B22
14-03-11, 19:31
και μην βαλεις αλλα ψαρια...εβαλες ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ μεσα σε λιγες μερες..