PDA

Επιστροφή στο Forum : θελω να μου πειτε για το καπακι

ntak
13-03-11, 17:04
Γεια σε ολους ....
Χτες τελειωσα το ενυδρειο.. θα ηθελα ομως να μου πειτε για το καπακι φτιαξαμε επειδη δν ειμαι καλος στα καλωδια (ηλεκτρολογος) αγορασα μια λαμπα αυτη που τη βαζουν στη κουζιnα κι ενα μαυρο πλαστικο δεν ξερω πως λεγεται (νομιζω pexi galss δεν ειμαι σιγουρος.)
Να μου πειτε αν ειναι καλα ή θελει καποια αλλαγη ??
Δειτε τις φωτογραφιες.

delta66
13-03-11, 17:45
Η λαμπα δεν πρεπει να ειναι περισσοτερα βατ απο το μπαλαστ αλλα ουτε πολυ μικροτερη (ακριβως ειναι το τελειο).

Τα ντουι πρεπει να ειναι αδιαβροχα αν οχι στεγανα.

Το μπαλαστ αν ειναι ηλεκτρονικο (το καταλαβαινεις ειναι ηλεκτρονικο, αν αναβει με τη μια η λαμπα και δεν τρεμοπαιζει πριν αναψει, οπως επισης οτι δεν εχει starter (http://ecx.images-amazon.com/images/I/31elK-VVUpL._SL500_AA300_.jpg)) κανει τη ζωη της λαμπας να διαρκει περισσοτερο (πχ 12-18 μηνες αναλογα κι αλλους παραγοντες), αλλιως με κοινο μπαλαστ ειναι για 6 μηνες και με πιθανη μεγαλυτερη καταναλωση ρευματος. (το δικο σου φαινεται ηλετρκονικο)

Η λαμπα καλο ειναι να ειναι οταν ειναι μια μονο, να ειναι κοντα στα 5000-7000 Kelvin.
Μια sylvania grolux (παρολο που ειναι 8500Κ) ειναι καλη για γενικη χρηση.

Το plexiglass ειναι ευαλωτο σε μεγαλες θερμοκρασιες και το πιο πιθανο ειναι να σκεβρωσει αν ειναι κοντα η λαμπα..

ntak
13-03-11, 17:50
Κι τι προτεινεις να κανω?? ή να αγορασω κανενα ετοιμο καπακι..
επισης θελω να βαλω τις λαμπες για την αναπτυξη του φυτου...

delta66
13-03-11, 18:33
Μια χαρα ειναι το καπακι, και εμφανισιμο.
Αν δεν βαλεις φυτα με απαιτησεις και το σκαφακι που εχεις τη λαμπα δεν ειναι πλεξι δεν υπαρχει προβλημα.
Το σκαφακι που εχεις τη λαμπα δεν μου φαινεται για πλεξι.
Μηπως ειναι τα flaps?
Αν ειναι τα flaps δεν εχει προβλημα.
Αναλογα το "φυτο" που θελεις να βαλεις, ισως δεν φτανει η μια λαμπα.

Που το βρηκες το σκαφακι?
Αν βαλεις αλλο ενα και μεσα εφαρμοσεις και ανακλαστηρες (για αυξηση της φωτεινοτητας) θα εχεις καλο φωτισμο για μετρια φυτα.
Και στο ηδη υπαρχον μπορεις να βαλεις ανακλαστηρα ετσι κι αλλιως για βελτιωση.

Φυσικα με δυο σκαφακια θα πρεπει να επαναπροσδιορισεις τα μεγεθη των flaps.
-------------------------
Τα υπολοιπα ειναι θεμα ασφαλειας.
Στεγανα ντουι και το μπαλαστ εκτος ενυδρειου.

Ποια ειναι τα στοιχεια της λαμπας? βατ κελβιν κλπ

tsoum
13-03-11, 21:26
Υπαρχουν στεγανα ντουι; Για Τ8; Ποιο είναι περίπου το κόστος τους;

Τωρα θα κατσω να κανω αδιαβροχοποίηση (θερμοκαλωδιο και σιλικόνη) και αμα είναι σχετικά φθηνά, ίσως θα ήταν καλύτερα να αγοραζα...

irongud
13-03-11, 21:40
οταν λες εφτιαξες καπακι τι ακριβως εννοεις? αυτο στη φωτο? πως το εφτιαξες υλικα τροπος επεξεργασιας κλπ? και το ενυδρειο αυτο στη φωτο? αν ειναι χειροποιητο εχεις κανει εκπληκτικη δουλεια . ανεβασε σε παρακαλω νεο θεμα με λεπτομερεις οδηγιες και πολλες και κοντινες φωτο απο την κατασκευη ολων.

ntak
13-03-11, 23:27
Μια χαρα ειναι το καπακι, και εμφανισιμο.
Αν δεν βαλεις φυτα με απαιτησεις και το σκαφακι που εχεις τη λαμπα δεν ειναι πλεξι δεν υπαρχει προβλημα.
Το σκαφακι που εχεις τη λαμπα δεν μου φαινεται για πλεξι.
Μηπως ειναι τα flaps?
Αν ειναι τα flaps δεν εχει προβλημα.
Αναλογα το "φυτο" που θελεις να βαλεις, ισως δεν φτανει η μια λαμπα.

Που το βρηκες το σκαφακι?
Αν βαλεις αλλο ενα και μεσα εφαρμοσεις και ανακλαστηρες (για αυξηση της φωτεινοτητας) θα εχεις καλο φωτισμο για μετρια φυτα.
Και στο ηδη υπαρχον μπορεις να βαλεις ανακλαστηρα ετσι κι αλλιως για βελτιωση.

Φυσικα με δυο σκαφακια θα πρεπει να επαναπροσδιορισεις τα μεγεθη των flaps.
Τα υπολοιπα ειναι θεμα ασφαλειας.
Στεγανα ντουι και το μπαλαστ εκτος ενυδρειου.

Ποια ειναι τα στοιχεια της λαμπας? βατ κελβιν κλπ

Δεν μπορουσα να βρω το χαρτι της λαμπας γιατι τ πεταξα απο καταλαθος κ δεν μπορω να τα βρω. θα ρωτησω το καταστημα εκει που τα πηρα να δω..
κι θα σου πω.. Πραγματι δεν ειναι φλαπς... Μαλλον θα φτιαξω αλλο καπακι με δυο λαμπες.
Γιατι θελω να βαλω πολλα διαφορα φυτα.
Το ενυδρειο μου ειναι 450 λιτρα.
Διαστασεις 140χ50χ60
οταν λες εφτιαξες καπακι τι ακριβως εννοεις? αυτο στη φωτο? πως το εφτιαξες υλικα τροπος επεξεργασιας κλπ? και το ενυδρειο αυτο στη φωτο? αν ειναι χειροποιητο εχεις κανει εκπληκτικη δουλεια . ανεβασε σε παρακαλω νεο θεμα με λεπτομερεις οδηγιες και πολλες και κοντινες φωτο απο την κατασκευη ολων.

Ενταξει θα τις αναβεσω τις φωτο με αναλυτικα βασικα δεν τις εκανα ολα μονος μου με βοηθησε κ ενα παιδι. θα του πω να μου πει τα αναλυτικα τα υλικα ... ( δεν θυμαμαι ολα τα ονοματα) γιατι ολα ηταν μπερδεμενα..