Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : μπορω να δωσω μπολι?

gianniwpopi
13-03-11, 13:01
καλημερα,εχω ενα ενυδρειο 130 λτ και ειναι στρωμενο 1 μηνα περιπου.τωρα εδωσα στη μανα μου ενα ενυδρειο 40 λτ και εβαλε μεσα 2 χρυσοψαρα, το φιλτρο ομως ειναι αστρωτο. η ερωτηση μου ειναι η εξης. μπορω εγω να της δωσω μπολι η να της δωσω το ενα σφουγγαρι απο το δικο μου φιλτρο η δεν θα αντεξει η βιολογια μου?

gta__156
13-03-11, 13:03
νομιζω οτι με λιγο μπολι απο σενα και ταυτοχρονα ενα μπουκαλι safe start θα εκανες δουλεια .
:)

gianniwpopi
13-03-11, 13:16
εχω διαβασει εδω στο σιτε οτι τα '''ζουμια''' δεν κανουν τιποτα

Γιώργος Κ
13-03-11, 13:20
Κανουν? Δεν κανουν? Ποιος νοιαζεται? :rolleyes: (αν σου περισσευουν λεφτα ... βαλε μπολι και εσυ και παρε κατι αλλο πιο χρησιμο)

Καλο ειναι να δωσεις μετρησεις αμμωνιας, ΝΟ2 και ΝΟ3 ... τι υλικα εχεις στο φιλτρο, τι ψαρια και ποσα εχεις και σε ποσα λιτρα ... σε ενα μηνα λογικα θα εχει στρωθει αλλα παιζουν πολλα ρολο για το αν ειναι επαρκες για το ενυδρειο σου!! Ετσι θα δουμε αν μπορεις να δωσεις μπολι και εσυ! ;)

gianniwpopi
13-03-11, 13:25
εχω εσωτερικο φιλτρο fluval u4. εχει μεσα 2 μπλε σφουγγαρια 2 ασπρα και 100γρ μακαρονι. απο ψαρια εχω 8 ινδιανακια 8 νεον και ενα σκαλαρι. οι μετρησεις μου ειναι.. αμμωνια και νιτρωδη 0 και νιττρικα περιπου στο 10

Γιώργος Κ
13-03-11, 13:31
Ασχετο: το σκαλαρι δε "ταιριαζει" στο ενυδρειο σου :rolleyes:

Αλλα μπολι μπορεις να δωσεις ... μια που εχεις στρωμενο το φιλτρο σου ;)
Οσο κανει το safe start δωστο να παρεις μια τροφη να εχεις :p

Μακαρονι εννοεις βιολογικο? Πχ σιποραξ?

gianniwpopi
13-03-11, 13:35
ναι, το σιποραξ εχω. δεν το ειπα γιατι δεν θυμομουνα πιο ητανε

tsoum
13-03-11, 13:55
Το ξέρεις οτι είναι λίγα τα 40 λίτρα για τα χρυσόψαρα γιατί μεγαλώνουν, και βγάζουν πόλλα. Τι φιλτρο τους έχεις;

Επίσης, το ξέρεις οτι δεν επρεπε να τα βάλεις κατευθειάν με το που πήρες το ενυδρείο. Και μπολί να βάλεις, δεν είναι σιγουρο οτι θα πίασει. Επίσης, με το μπολι δεν εχεις βιολογια να υποστιριξει τα σκ**** δυο χρυσόψαρων. Θα επρεπε να βάλεις το μπολι, 1 μερα μετα να κανεις μετρήσεις. Αν είναι οκ βαζεις καποιον αριθμό ψαριων. Στη συγκεκριμένη περιπτωση 1. Μετα κανεις μετρησεις για μερικες μερες, και αν ειναι ολα οκ, τοτε βαζεις και το 2ο.

gianniwpopi
13-03-11, 14:07
το ενυδρειο το αδωσα στη μανα μου και αυτη εβαλε τα ψαρια. το ξερω οτι ειναι μικρο το ενυδρειο αλλα τωρα τα εβαλε. το φιλτρο ειναι juwel και ειναι αυτο που ειχε το ενυδρειο. το θεμα ειναι τωρα τι κανουμε για να σωσουμε τα ψαρια...