Επιστροφή στο Forum : ΤΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΣΑΣ ΓΙΑ ΦΙΛΤΡΟ EHEIM
arkoudoulis
13-03-11, 10:44
καλησπερα και ευχαριστω εκ το προτερων για οποιαδηποτε βοηθεια σας! εχω δυο μικρα προβληματακια και χρειαζομαι τα φωτα σας. 1 εδω και ενα μηνα εχω αγορασει για το ενυδρειο μου cayman 80 120litra το φιλτρο τις eheim eco 750l/h αν δεν κανω λαθος ειναι το 2236 και ανα τακτα διαστηματα η εξαγωγη που μπαινει στο ενυδρειο μου κανει κατι σαν στιγμιαια φυσηματα βγαζοντας ψιλες φυσαλιδες.τι μπορει να σημαινει αυτο?μηπως εχει παρει αερα? και δευτερον τα ψευτικα φυτα μου ανα δεκα μερες λερωνονται υπερβολικα και αναγκαζομαι διαρκως να τα βγαζω για καθαρισμα.στο ενυδρειο ζουν 2 σκαθαρια ενα δολλαριο και ενα γκαλαχερ.οι μετρησεις μου ειναι αμμωνια 0 νιτρωδη 0.25 νιτρικα 60-80 . μηπως φταινε τα νιτρικα.πιστευα οτι ισως με το εξωτερικο φιλτρο τις eheim που εβαλα να λυνοταν το προβλημα αλλα επεσα εξω! και παλι ευχαριστω και δειξτε κατανοηση για τυχον λαθοι!
Ξεκινα να διαβαζεις τα υπομνηματα...ενα φιλτρο δεν σου αφαιρει τα νιτρικα.;)
Το οτι βγαζει φυσσαλιδες κατα διαστηματα ειναι γιατι απο καπου παιρνει-εισαγει αερα.Τσεκαρε ξανα ολες τις ενωσεις(βγαλτες και ξαναβαλτες).
Εγώ έχω παρόμοιο φίλτρο (eheim 2215/620 λιτρα την ώρα υποτίθεται...) και σε καμία περίπτωση δεν υπήρχε εισαγωγή αέρα, αλλά ο αέρας κάπως έμπαινε. Τελικά η λύση που βρήκα, ήταν να βάλω ακόμα πιο χαμηλά το φίλτρο. Το φίλτρο ήταν 30-40 πόντους πιο χαμηλά από το ενυδρείο, και τώρα είναι 1 μέτρο. Από την στιγμή που το χαμήλωσα, τέλος ο αέρας και ο θόρυβος από αυτόν.
Για το στρώσιμο του φίλτρου, θα στα πούνε άλλοι...
Σου απαντησε ο Μaikl.
Τα προβληματα παντως δεν ειναι μικρα και δεν ειναι μονο δυο.
ΥΓ υπαρχει σκαθαρι γλυκου νερου? Ποιο ειναι? Πως αλλιως λεγεται?
Σου απαντησε ο Μaikl.
Τα προβληματα παντως δεν ειναι μικρα και δεν ειναι μονο δυο.
ΥΓ υπαρχει σκαθαρι γλυκου νερου? Ποιο ειναι? Πως αλλιως λεγεται?
σκαλαρι πρεπει να εννοει.
Το "σκαθαρι" σας πειραξε.....:p
Το γκαλαχερ τι σας λεει;
Το "σκαθαρι" σας πειραξε.....:p
Δεν με πειραξε.
Ενημερωτικα ρωτησα να μαθω ποιο ειδος λεγεται ετσι.
Τα αλλα ψαρια τα ξερω, οπως και τις αναγκες τους
Πειραχτικά το ειπά
Ξέρω ότι τα ξέρεις...για την συνθεση το λέω
sorry, αν ακουστικε επιθετικά.Δεν είχε σκοπό για κάτι τέτειο
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.