Επιστροφή στο Forum : μειωση ροης σε fluval 305
χρειαζομαι να μειωσω τη ροη στο φιλτρο μου.εχει ρυθμιστη ροης αλλα ακομα και στο μισο που τη ριχνω εξακολουθει να ειναι πολυ δυνατη για το 60λιτρο μου και ο μονομαχος μου φαινεται να μη γουσταρει κ πολυ:Dυπαρχει καποιος τροπος να τη μειωσω?σκεφτικα να εβαζα κατι στην εξοδο,σφουγγαρι η κατι τετοιο αλλα δεν ξερω αν θα υπαρχει προβλημα και δε με ενθουσιαζει και πολυ αισθητικα η ιδεα.με spray bar ισως?εχει βαλει κανεις σε fluval?αν υπαρχει καποιος αλλος τροπος παρακαλω πεστε μου να δοκιμασω.δε μπορω να γυρισω την εξοδο στο τζαμι γιατι δε βολευει λογω μεγεθους του προσαρτηματος που εχει στην εξοδο αλλα και λογω χωρου.(μικρο το ενυδρειο)
Kαλημερα φιλαρακι!!!
Εχω το ιδιο φιλτρο και μπορεις να μειωσεις την ροη σου με τον ρυθμηστη οσο θελεις,μεχρι και να βγαζει πολυ λιγο.
Δεν καταλαβαινω γιατι δεν μπορεις να το κανεις.
καλημερα,δεν τοχω δοκιμασει γιατι εγραφε στο μανιουαλ και στο dvd να μη κλεινεται η ροη πανω απτο μισο της διαδρομης που κανει το aquastop.δεν τοχω δοκιμασει καθολου για ναμαι ειλικρινης:)
Να σου πω την αληθεια δεν το ειδα αυτο που λες παντος εγω ειχα δυο τετοια φιλτρα σε δισκους και επειδη οι δισκοι θελουν χαμηλη ροη τα ειχα κατω απο το μισο για κανενα 9μηνο και δεν ειχα καποιο προβλημα.Σιγουρα ομως πρεπει να περνουμε υποψιν μας και τις προδιαγραφες του κατασκευαστη.
ναι δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λεει η fluval αλλα για να το λενε καποιος λογος θα υπαρχει,ισως ναναι και μουφα αν και εχει μια λογικη για να μην ζοριζεται τοσο πολυ η αντλια.ισως το δοκιμασω κιεγω.βασικα η κυρια απορια μου ειναι για το spray bar γιατι σκεφτομουνα μηπως μπορω να βαλω.ειδα οτι βγαζει μια η fluval αλλα δεν ξερω πως μπαινει και αν κανει δουλεια οσν αφορα τη μειωση της ροης.βεβαια,τι να τη μειωσεις ετσι τη ροη τι απτο aquastop.μια η αλλη μου φαινεται αλλα τελοσπαντων.
ναι δεν ξερω κατα ποσο ισχυει αυτο που λεει η fluval αλλα για να το λενε καποιος λογος θα υπαρχει,ισως ναναι και μουφα αν και εχει μια λογικη για να μην ζοριζεται τοσο πολυ η αντλια.ισως το δοκιμασω κιεγω.βασικα η κυρια απορια μου ειναι για το spray bar γιατι σκεφτομουνα μηπως μπορω να βαλω.ειδα οτι βγαζει μια η fluval αλλα δεν ξερω πως μπαινει και αν κανει δουλεια οσν αφορα τη μειωση της ροης.βεβαια,τι να τη μειωσεις ετσι τη ροη τι απτο aquastop.μια η αλλη μου φαινεται αλλα τελοσπαντων.
Για το spray bar δεν εχεις δικιο γιατι η ροη μπορει να ειναι ιδια αλλα να την βγαζει απο περισσοτερες τρυπες οποτε η πιεση θα ειναι λιγοτερη.;)
Δεν εχω δει spray bar της fluval,αν βρεις πιστευω και με μειωση της ροης στο μισο θα δεις αποτελεσμα.
σωστο:) θα κιταξω μπας και βρω εδω σε κανα μαγαζι αν και ειναι λιγο πιασοκω....ες:)
Δεν ειναι μονο εκει...παντου ειναι ετσι!Αστα να πανε,ειναι και αυτο ενα κακο του χομπυ μας!!!:cool:
Νομιζω τα fluval δεν εχουν spraybar. (ή κανω λαθος?)
Θα πρεπει να γυρισεις την εξοδο προς το τζαμι και να κοψεις οσο γινεται τη ροη απο το ρυθμιστη.
εχω βρει αυτο: http://www.amazon.com/Fluval-Spray-External-Power-Filter/dp/B000CIZOYM
βεβαια δεν ξερω αν ειναι συμβατο με το δικο μου φιλτρο πρεπει να το ψαξω αλλα μαλον κανει.ειναι αυτο, κιεχω δει κιαλλο ενα μοντελο που βγαζει με διαφορετικο κουτι,εκτος αν ειναι το ιδιο κιεχει αλλαξει η συσκευασια.
Μπορείς να κάνης κάποια πατέντα σε στυλ σπρέι μπαρ με αλφαδολαστιχο η αν μπορείς δοκίμασε να μεγαλώσεις την υψομετρική διαφορά κάνιστρου με έξοδο
:p
η fluval λεει οτι πρεπει ναναι μεχρι 1.40 η αποσταση.δεν ξερω κατα ποσο ισχυει,αλλα ετσι κιαλλιως δεν εχω περιθωριο να παιξω με την αποσταση λογω χωρου.θα ψαξω να βρω spay bar η θα κοιταξω μηπως φτιαξω εγω αν δεν βρω.
Δες αυτό από Ebay:
http://cgi.ebay.co.uk/Hagen-Fluval-1-2-3-4-Plus-Internal-Spray-Bar-Kit-/200519200410?pt=LH_DefaultDomain_0&hash=item2eafe02e9a
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.