Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Aπορία σχετικά με ΚΝ03

genediver
12-03-11, 09:51
A.Αγόρασα από τον Παύλο στη Σωκράτους ΚΝΟ3, με σύσταση 13-0-46.Στην συσκευασία αναγράφει: 13% (Ν AZΩΤΟ ΟΛΙΚΟ)
13% ΑΖΩΤΟ ΝΙΤΡΙΚΟ
46% Κ2Ο ΚΑΛΙΟ.
Είναι η ενδεδειγμένη σύσταση για Ε.Ι.?

B.Συνάδει με τον υπολογιστή δόσεων http://www.theplantedtank.co.uk/calculator.htm.?

Ευχαριστώ εκ προοιμίου.

diaton101
12-03-11, 16:00
Ναι φυσικα συναδει.
Το ολικο αζωτο αναφερεται στο συνολο αζωτου του λιπασματος απο διαφορες πηγες (συνηθως απο νιτρικο, αμμωνιακο, ουρικο, οργανικο). Στην προκειμενη περιπτωση προερχεται μονο απο νιτρικα.

nicpapa
12-03-11, 17:39
Σήμερα βρήκα και εγώ ενα της Haifa chemical Ελλας το προιόν είναι Multi - K GG , 13.5 -0 - 46.2 . Στο πίσω μέρος αναγράφει
Αζωτο ολικό 13,5 % (N)
Αζωτο νιτρικο 13,5 % (N-n03)
Οξέιδιο του καλίου 100% υδατοδιαλυτό 46,2 % ( k2O).
Να το χρησιμοποιήσω?

diaton101
12-03-11, 18:57
Μπορεις να το χρησιμοποιησεις αλλα να ξερεις θα επιβαρυνεις τη συγκεντρωση των νιτρικων σου. Αν εχεις αρκετα φυτα και κανεις τακτικες αλλαγες ολα καλα. Σαν γενικος κανονας μεχρι 20 ppm νιτρικα ειναι καλα.

genediver
12-03-11, 19:20
Eυχαριστώ για την ανταπόκριση.
Η απορία μου προέκυψε απο το σκεπτικό ότι αν η % σύσταση του ΚΝΟ3 που χρησιμοποιεί (http://www.fluidsensoronline.com/2010/03/potassium-nitrate-kno3/ Potassium Nitrate (KNO3) contains 13.9% nitrogen (N) and 38.7% potassium (K) ) διαφέρει από την δικιά μου (Παύλος / 13% ΑΖΩΤΟ ΝΙΤΡΙΚΟ
46% Κ2Ο ΚΑΛΙΟ), θα έχω και διαφορετικές συγκεντρώσεις .Και ψάχνω ένα μπούσουλα για να υπολογίζω τη συγκέντρωση βάση της σύστασης των χημικών.

Μπορεις να το χρησιμοποιησεις αλλα να ξερεις θα επιβαρυνεις τη συγκεντρωση των νιτρικων σου. Αν εχεις αρκετα φυτα και κανεις τακτικες αλλαγες ολα καλα. Σαν γενικος κανονας μεχρι 20 ppm νιτρικα ειναι καλα.

Το γνωρίζω και σε ευχαριστώ, αλλά πειράματα ξεκινάω με φυτεμένα και δεν ξέρω εάν και πότε θα βάλω κάποια στιγμή ψάρια.

diaton101
12-03-11, 20:19
Στην ουσια δεν διαφερει.
Στο site που επισυναπτεις δινει την περιεκτικοτητα σε στοιχειακο καλιο.
Στο λιπασμα την δινει σε K2O, γι' αυτο και οι 8 μοναδες (του οξυγονου) παραπανω

nicpapa
12-03-11, 21:03
Ναι από νιτρικά έχω πρόβλημα , πολλά τα φυτά .. και ρίχνω της seachem , πάνω απο 12 δεν μου έχει ανέβει ποτέ... να ρωτησω αν το κάνω τεστ με τα υγρά για αμμωνία θα εμφανίσει τπτ ? Κανονικά όχι σωστά? Θα το δοκιμάσω αυριο..

genediver
12-03-11, 21:05
Στην ουσια δεν διαφερει.
Στο site που επισυναπτεις δινει την περιεκτικοτητα σε στοιχειακο καλιο.
Στο λιπασμα την δινει σε K2O, γι' αυτο και οι 8 μοναδες (του οξυγονου) παραπανω

Mε κάλυψες πλήρως.Ευχαριστώ;)

diaton101
12-03-11, 21:18
Ναι από νιτρικά έχω πρόβλημα , πολλά τα φυτά .. και ρίχνω της seachem , πάνω απο 12 δεν μου έχει ανέβει ποτέ... να ρωτησω αν το κάνω τεστ με τα υγρά για αμμωνία θα εμφανίσει τπτ ? Κανονικά όχι σωστά? Θα το δοκιμάσω αυριο..

Αν εχεις συνεχως μεχρι και 12 ppm νιτρικα τοτε εισαι πολυ καλα. Αν θελεις να κανεις το τεστ αμμωνιας λογω του καινουριου λιπασματος μαλλον ασκοπα θα το κανεις γιατι το νιτρικο καλιο δεν θα σου δημιουργησει προβλημα με αμμωνια. Παρεχει αζωτο σε νιτρικη μορφη και οχι σε αμμωνιακη. Οποτε αν δεν εχεις γενικα προβλημα με αμμωνια θα ελεγα να μην ξοδευτεις με το τεστ. Εκτος αν εχεις ηδη αγορασει, οποτε ενας ελεγχος καθε τοσο δεν κανει κακο.

nicpapa
13-03-11, 20:28
ok Ευχαριστώ..

kingrim
17-03-11, 20:11
τα νιτρικα μπορεις να τα μετρας μεχρις να βρεις ενα μπουσουλα και το καλιο οσο και να ριξεις δεν μπορει να σου κανει κατι κακο οποτε ξεκινας μετρας και θα βρεις το δικο σου σωστο :)