Επιστροφή στο Forum : τι γίνεται αν δεν έχει κολλήσει καλά το ενυδρείο
mikrosaquaristas
08-03-11, 15:52
είμαι έτοιμος.....κολλημένος...........:D
και τώρα θέλω να το γεμίσω νεράκι......
και απορώ
αν τυχών δεν το έχω κολλήσει καλά....μιάς και πρώτη φορά είναι......λέτε να ανοίξει και να πεταχτούν τζάμια και νερά παντού μέσα στο σπίτι??????????????
γιατί έτσι και ξεκολλήσουν τα τζάμια έχω να σφουγγγαρίζω και να μαζευω γυαλιά για τουλάχιστον ένα 3ήμερο..........
Μπορει να ανοιξει, μπορει να σταζει μπορει παρα πολλα πραγματα!!
Καλο ειναι να το γεμισεις σε εξωτερικο χωρο ωστε να γλυτωσεις τα σφουγγαρισματα αν κατι δε παει καλα!! :p
Είναι απλό. Το τέστ το κάνεις εκτός σπιτιού.
in the pond
08-03-11, 15:57
τι γίνεται αν δεν έχει κολλήσει καλά το ενυδρείο Προφανώς αυτό θα το μάθεις ευθείς αμέσως μετά το γέμισμα!
Αν τυχών δεν το έχω κολλήσει καλά....μιάς και πρώτη φορά είναι......λέτε να ανοίξει και να πεταχτούν τζάμια και νερά παντού μέσα στο σπίτι??????????????γιατί έτσι και ξεκολλήσουν τα τζάμια έχω να σφουγγγαρίζω και να μαζευω γυαλιά για τουλάχιστον ένα 3ήμερο.......... Το θέμα είναι να σου ανοίξει κάποια στιγμή αργότερα και μάλιστα όταν απουσιάζεις.:D Αν είναι και έχει απώλειες κατά την παρουσία σου, το ελέγχεις.
Kόντρες έβαλες?
Βάλε αν μπορείς φώτο με την κατασκευή και ιδιαίτερα με τις ενώσεις που έκανες με σιλικόνη.
καλό θα είναι το πρώτο γέμισμα να γίνει σε κανένα μπαλκόνι....
αν δεν υπάρχει αυή η δυνατότητα, παίρνεις παραμάσχαλα τη σφουγγαρίστρα, διώχνεις από το σπίτι τη γυναίκα και κάνεις μερικές προσευχές... (όχι απαραίτητα με αυτή τη σειρά...)
και στις δύο περιπτώσεις, το γεμίζεις σιγά σιγά ώστε να βλέπεις αν χάνει από κάπου.... πιθανώς να βοηθήσει αν έχεις και καμμιά αντλιούλα ώστε σε περίπτωη που δεις καμμά διαρροή, πριν το "πλόπ", να το αδειάσεις πιο γρήγορα...
αν και πάντα υπάρχει η περίπτωση όπου ενώ δεν έσταξε στην αρχή, να σου ανοίξει κάποια στιγή στο μέλλον....
Το θέμα είναι να σου ανοίξει κάποια στιγμή αργότερα και μάλιστα όταν απουσιάζεις.:D
...αν και πάντα υπάρχει η περίπτωση όπου ενώ δεν έσταξε στην αρχή, να σου ανοίξει κάποια στιγή στο μέλλον....
Χα χα χα ...ο εφιαλτης στο σπίτι με το DIY!!!!!
Κάτι τέτοια σκέφτομαι κι εγώ και δεν έχω τολμήσει ακόμη το DIY ενυδρείο.
Σίγουρα θα το κάνω όμως κάποτε.
γεμισε το στο μπαλκονι κ αστο κανα 2 μερες να δεις πως παει..μετα αδειασε το κ πηγαινε το μεσα..
τωρα αν παθει κατι μετα απο ενα 6μηνο δεν θα το ξερεις ποτε..
βαλε και φελιζολ απο κατω , μην ειναι οκ οι κολλησεις και σπασει απο κανενα πετραδακι απο κατω
mikrosaquaristas
08-03-11, 17:40
φελιζόλ έβαλα-εννοείται
παρακάτω
θα βάλω φωτό ΟΚ
το να έχει διαρροή δεν με ανησυχεί....μάλιστα θα το θεωρήσω λογικό,αφού πρώτη φορά κάνω τέτοια δουλειά....
το να κάνει το "ΠΛΑΦ" είναι το πρόβλημά μου........
τώρα......σοβαρά.......έχει τύχει να ανοίξει το ενυδρείο 6 μήνες μετά??? ολόκληρο και άξαφνα???????
και πάνε τα ψαράκια πάνε τα aquascape πάνε όλα ,μαζί με το σαλόνι και το ξύλινο πάτωμα???
πλάκα μου κάνετε? πείτε μου πως κάνετε πλάκα..........!!!!!!!!!!!>>>>>>>>>>>>>>
θα το γεμίσω στο μπαλκόνι
και αφού το γεμίσω θα του κάνω και κανα τράβηγμα με τα χέρια.......αν είναι να ανοίξει να ανοίξει πρίν μπούν τα ψαράκια μέσα
φωτό προς το βραδάκι :)
αν έχει διαρροή στα κολήματα, δεν είναι πιθανό να ακούσεις κάποια στιγμή το "πλόπ"??? .... είναι πιο εύπεπτο από το "πλαφ"...
mikrosaquaristas
08-03-11, 18:00
αν έχει διαρροή ....
διαρροή αν έχει το αδειάζεις...και το ξαναπερνάς στις γωνίες και μετά δεν έχει διαρροή....αλλά...
δεν νομίζω ότι με αυτόν τον τρόπο βελτιώνεις την μηχανική αντοχή των κολλημάτων αλλά απλά την στεγανότητα
οπότε
αν η κόλληση δεν είναι καλή και γερή
μπορεί να κρατηθεί το νερό μέσα αλλά το βάρος του νερού τελικά να ανοίξει τις κολλήσεις..........
μου φαίνεται θα κολλήσω 5 τζαμάκια που βάζουμε στην μάσκα της ηλεκτροκόλλησης απλά και επιπόλαια για να δώ κατα πόσο τελικά η σιλικόνη κολλάει καλά ακόμα και ακαθάριστα τζάμια....κι επειδή δεν χωράνε πολύ νερό....θα τα τραβήξω με τα χέρια να δώ πόσο θα αντέξουν
με έχετε αγχώσει
και όχι για το "πλόπ ή πλάφ"
αλλά για το φαινόμενο γενικά....όπως κι αν ακούγεται τελικά.......
Ακομα και ενυδρεια απο μεγαλες εταιριες καποια στιγμη μπορει να παρουσιασουν προβληματα ... Φυσικα θα πρεπει να προσεχουμε και εμεις:
f39gO501mNA
uZ7PL9pohJY
E9IhH2_SSXY
KTRL1UtZE_U
0tD5EGMjwvc
9nSVfMplwC4
Μην αγχωνεσαι ... μπορει να συμβει στον οποιοδηποτε!! :D:D
Δυσκολα να φυγει ολοκληρο τζαμι βεβαια ... συνηθως γινεται αυτο:
-KpMpDZW0ag
Μετα απο ολα αυτα μια αφιερωση:
V9rrPOQ49Gk
mikrosaquaristas
08-03-11, 18:24
κάποιος παίζει με τον πόνο μου :cool:
mikrosaquaristas
08-03-11, 23:23
δείτε και πείτε........
είναι πρώτη φορά
και οι ασχήμιες θα κρυφτούν με φλούδα μελαμίνης ίδιο χρώμα με το έπιπλο(καρυδιά)
και δεν έχω τελειώσει ακόμα με το ξυράφι και το ασετόν.......
Dream Waters
09-03-11, 01:18
Δε βοηθανε πολυ και αυτες οι φωτος.Βαλε καμια απο τα σοκορα της κολλησης.
Καπως ετσι πρεπει να μοιζαουν οι κολλησεις σου για να κοιμασαι ησυχος
Χωρις κενα φυσαλλιδες η "τριχοηδη" αυλακια.
http://i51.tinypic.com/c2u7p.jpg
Και απο αλλο ενυδρειο
http://i56.tinypic.com/111o8kg.jpg
Ελπιζω να βοηθησαν οι φωτο
mikrosaquaristas
11-03-11, 19:27
:smt041:smt041
το έχω γεμίσει νερό απο το πρωί και δεν χάνει απο πουθενά καθόλου
να ανοίξω σαμπάνιες ή να περιμένω λίγο ακόμα?:)
βασικά
πόσες μέρες να το αφήσω στο μπαλκόνι γεμάτο νερό σαν δοκιμή αντοχής?
Dream Waters
12-03-11, 19:05
Προσοχη οταν το νερο ειναι πολυ παγωμενο μη σου πετρωσει τις κολλησεις
Αστο 2-3 24ωρα ειναι μια χαρα.
jimmis1974
12-03-11, 20:13
δεν μας ειπες τι διαστασεις εχει το ενυδρειο???
Ποτε τελειωσες την κοληση των τζαμιων, γιατι αν τελειωσες 8-3 θα πρεπε να το αφησεις μερικες μερες ακομη χωρης να το γεμησεις. Το λιγοτερο βδομαδα.
mikrosaquaristas
13-03-11, 10:08
1100Χ450Χ550 Υ
με 10άρι τζάμι
και κόντρες 10άρες πάνω κάτω
και denbraaven σιλικόνη
και το κόλλησα 4/3
και στις 8/3 κόλλησα κόντρες και ξαναπέρασα τις γωνίες εσωτερικά και εξωτερικά
και όσα άρθρα διάβασα έλεγαν για 3 μέρες+3μέρες
θα το αφήσω κι άλλο γιατί έβαλα τα ξύλα μέσα και το ένα επιπλέει οπότε θα περιμένω να βουλιάξει
δεν πιστεύω να το πειράζει ο ήλιος????αν και μόνο 3-4 ώρες το βαράει απευθείας
ή η ψύχρα το βράδι?????/
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.