Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Ποιο είναι το καλύτερο σκεύασμα βακτηρίων?

krispie
07-03-11, 17:50
Μιλάμε για τύπου nitrivec,για ενίσχυση της βιολογίας του ενυδρείου τους πρώτους μήνες...

kornek
07-03-11, 17:55
Κατά τη γνώμη μου μόνο το μπόλι και σταδιακή εισαγωγή ψαριών, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε οποιόδηποτε
σκεύασμα εμπορίου.

takis07
07-03-11, 17:55
το καλυτερο δεν ξερω ποιο ειναι αλλα εγω παντως χρησιμοποιησα το bio nitrivec,αλλα οπως λεει και παραπανω καλυτερα το μπολι

krispie
07-03-11, 18:03
Κατά τη γνώμη μου μόνο το μπόλι και σταδιακή εισαγωγή ψαριών, δεν έχω καμία εμπιστοσύνη σε οποιόδηποτε
σκεύασμα εμπορίου.

Δεν μιλάμε για μπόλι, σεβαστή η γνώμη σου πάντως.

Α και ας γίνει και μια αναφορά στις τιμές σε σχέση με τα λίτρα που καλύπτει το κάθε σκεύασμα, όποιος ξέρει...

Chris82
07-03-11, 18:39
Αυτο που εχω δοκιμασει ειναι το stability αλλα τοτε δεν ειχα τεστ για να το τσεκαρω!!
Απο οσο θυμαμαι δεν ειχα καποιο θανατο για να το κατηγορησω...
Επιτα το στρωμενο βιολογικο εγινε μπολι για τα επομενα ενυδρεια!!

delta66
07-03-11, 18:41
Δεν ξερω να εχεις γινει ποτε καποιο συγκριτικο τεστ σε ολα τα σκευασματα και πανω σε ενυδρεια με τις ιδιες ακριβως συνθηκες για να υπαρξει καπως ασφαλες συμπερασμα.

Ο καθενας θα πει τη γνωμη του για το σκευασμα που χρησιμοποιησε και παλι θα υπαρχουν διαφορα στις αποψεις με θετικα ή αρνητικα αποτελεσματα.

Πιασ'το το αυγο και κουρεφ'το δηλαδη. :D

tsoum
07-03-11, 18:50
Οπως τα λέει ο delta. δεν νομίζω να μπορείς να συγκρινεις αυτά καθ'αυτα τα σκευασματα μεταξύ τους. Με γνωμονα την εταίρια που το παρασκευάζει, εγώ 2 φορές εχω αγοράσει, και τις 2 ήταν Api.

kotsos83
07-03-11, 19:06
Η βιολογια δε ζει κλεισμενη σε μπουκαλακια,θελει οξυγονο και τροφη......μη πετατε αδικα λεφτα.Σας παραμυθιαζουν οι πετσοπαδες.....

krispie
07-03-11, 19:15
Η βιολογια δε ζει κλεισμενη σε μπουκαλακια,θελει οξυγονο και τροφη......μη πετατε αδικα λεφτα.Σας παραμυθιαζουν οι πετσοπαδες.....

Διαφωνείς ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρόσθετο για να βοηθήσει τη βιολογία; Δεν σου είπα να βάλεις σε 24 ώρες ψάρια μετά από την προσθήκη του nitrivec, όπως λέει η εταιρία... Αλλά μετά από στρώσιμο,κατά την προσθήκη των πρώτων ψαριών, ας πούμε, δεν θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο...

beat89
07-03-11, 19:19
Το άδειο....:D
-------------------------
Διαφωνείς ότι μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν πρόσθετο για να βοηθήσει τη βιολογία; Δεν σου είπα να βάλεις σε 24 ώρες ψάρια μετά από την προσθήκη του nitrivec, όπως λέει η εταιρία... Αλλά μετά από στρώσιμο,κατά την προσθήκη των πρώτων ψαριών, ας πούμε, δεν θα μπορούσε να βοηθήσει λίγο...

Αφού έχει προηγηθεί στρώσιμο δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιηθεί.

kotsos83
07-03-11, 19:23
δεν κανει απολυτως τιποτα,ειναι καθαρο νερακι.Η βιολογια θελει οξυγονο,θελει τροφη.Ζει στα σφουγγαρια και τα υλικα του φιλτρου μας,οξυγονονεται με τη κυκλοφορια του νερου και τρεφεται με αμωνια και νιτρωδη(αποβλητα ψαριων).Μεσα στο μπουκαλακι δεν υπαρχει ουτε αμωνια,ουτε νιτρωδη,ουτε κυκλοφορια νερου(οξυγονο)......αρα ουτε Βιολογια.Σκεψου πως βγαζεις το φιλτρο σου απο το ρευμα για 2 μερες(η βιολογια θα πεθανει απο ελειψη οξυγονου),φαντασου τα μπουκαλακια αυτα τοσους μηνες στα ραφια των πετσοπ???Τι να εχουν αραγε μεσα???

delta66
07-03-11, 19:24
Εισαι βιολογος?
Αν ξερεις σχετικα, μπορεις να βοηθησεις στη θεμα αν μπορει να διατηρηθουν σε κατασταση ενθυλακωσης, νιτροποιητικα βακτηρια σε "μπουκαλακι" ή αμπουλες?

kornek
07-03-11, 19:29
Απλά τα σκευάσματα τα θεωρώ προ πολλού αναξιόπιστα, και έβγαλα αυτό το
συμπέρασμα δοκιμάζοντας τα πιο κοινά σκευάσματα που κυκλοφορούν στο
εμπόριο tetra, sera, jbl και waterlife κατά την έναρξη ενασχόλησης μου με
το χόμπι. Σαν αποτέλεσμα τότε ήταν να έχω ορισμένους ζωντανούς οργανισμούς σε υπαγορεύτηκα επίπεδα αμμωνίας και νιτρωδών. Τα ενυδρεία
μου τότε στρώθηκαν ολοκληρωτικά με μπόλι αλλά δυστυχώς ο κύκλος του
αζώτου ξεκίνησε και αναπτύχθηκε με έμβιους οργανισμούς και όχι με κανένα
σκεύασμα.
Υπόψη σας ακολουθήθηκαν πιστά οι αναγραφόμενες οδηγίες και των
τεσσάρων προαναφερόμενων κορυφαίων κατασκευαστών για το χόμπι.

maikl
07-03-11, 19:29
Εισαι βιολογος?
Αν ξερεις σχετικα, μπορεις να βοηθησεις στη θεμα αν μπορει να διατηρηθουν σε κατασταση ενθηλακωσης, νιτροποιητικα βακτηρια σε "μπουκαλακι" ή αμπουλες?

...αυτο φανταζομαι θα πρεπει να συμβαινει υπο καποιες προυποθεσεις?

kotsos83
07-03-11, 19:31
Εισαι βιολογος?
Αν ξερεις σχετικα, μπορεις να βοηθησεις στη θεμα αν μπορει να διατηρηθουν σε κατασταση ενθηλακωσης, νιτροποιητικα βακτηρια σε "μπουκαλακι" ή αμπουλες?
οχι δεν ειμαι βιολογος.και δε πιστευω να μπορει να συμβει αυτο για τους λογους που μολις ανεφερα πιο πανω.

delta66
07-03-11, 19:35
Υπόψη σας ακολουθήθηκαν πιστά οι αναγραφόμενες οδηγίες και των
τεσσάρων προαναφερόμενων κορυφαίων κατασκευαστών για το χόμπι.
Και στο θεμα ταισματος και ρυθμου εισαγωγης ψαριων?
Γιατι οι περισσοτεροι που βλεπω να εχουν προβληματα ειναι αυτοι που βαζουν νερο, αντιχλωριο, βακτηρια και την αλλη μερα φουλ ψαρια και ταισμα.

Απο την αλλη υπαρχουν μαρτυριες εμπειρων χομπιστων που στρωνουν παντα με βακτηρια εμποριου χωρις κανενα προβλημα.
Αν γινει καποιο λαθος στο ρυθμο εισαγωγης ψαριων ή στο ταισμα, απλα βοηθανε με καμια αλλαγη νερου και seachem prime.
...αυτο φανταζομαι θα πρεπει να συμβαινει υπο καποιες προυποθεσεις?
Φυσικα.
Χωρις να γνωριζουμε ποιες ειναι αυτες οι προυποθεσεις πως μπορουμε να αποκλειουμε τη φυσικη αυτη διαδικασια?

dimosal
07-03-11, 19:39
εδω υπαρχει κατι σχετικο :
http://www.theaquariumwiki.com/Bacteria_bottles,_do_they_work%3F

delta66
07-03-11, 19:40
οχι δεν ειμαι βιολογος.και δε πιστευω να μπορει να συμβει αυτο για τους λογους που μολις ανεφερα πιο πανω.
Μπορεις να διαβασεις αυτο το επιστημονικο κειμενο (ασχετο με εταιρειες με ενυδρειακα προιοντα)
http://www.hoseo.ac.kr/~cis/probio4.pdf (http://www.hoseo.ac.kr/%7Ecis/probio4.pdf)
Για να μη χαθεις, αν βαλεις απο πανω στη μπαρα του search τη λεξη encapsulation, θα βρεις πολλες πληροφοριες που δεν ηξερες.

Οπως και εδω σελ 7
http://literatur.vti.bund.de/digbib_extern/zi029521.pdf

Οπως και εδω http://www.google.gr/#hl=el&q=PVA+solution+encapsulation+&aq=f&aqi=&aql=&oq=PVA+solution&fp=b57e5c5055184c7f

kotsos83
07-03-11, 19:50
Και στο θεμα ταισματος και ρυθμου εισαγωγης ψαριων?
Γιατι οι περισσοτεροι που βλεπω να εχουν προβληματα ειναι αυτοι που βαζουν νερο, αντιχλωριο, βακτηρια και την αλλη μερα φουλ ψαρια και ταισμα.

Πριν 5 χρονια που ξεκινησα το χομπι χρεισημοποιησα ενα απο αυτα τα περιβοητα σκευασματα ακολουθωντας πιστα τις οδηγιες(και για το ρυθμο εισαγωγης ψαριων).....τα αποτελεσματα μοιρεα για τα ζωντανα(ευτυχως μονο 2 ψαρακια) και ετρεχα πανοικοβλητος να βρω μπολι οπως και πολλοι νεοι στο χομπι..

delta66
07-03-11, 20:00
Πριν 5 χρονια που ξεκινησα το χομπι χρεισημοποιησα ενα απο αυτα τα περιβοητα σκευασματα ακολουθωντας πιστα τις οδηγιες(και για το ρυθμο εισαγωγης ψαριων).....τα αποτελεσματα μοιρεα για τα ζωντανα(ευτυχως μονο 2 ψαρακια) και ετρεχα πανοικοβλητος να βρω μπολι οπως και πολλοι νεοι στο χομπι..

Απο την αλλη υπαρχουν μαρτυριες εμπειρων χομπιστων που στρωνουν παντα με βακτηρια εμποριου χωρις κανενα προβλημα.

Ο καθενας θα πει τη γνωμη του για το σκευασμα που χρησιμοποιησε και παλι θα υπαρχουν διαφορα στις αποψεις με θετικα ή αρνητικα αποτελεσματα.

Πιασ'το το αυγο και κουρεφ'το δηλαδη. :grin: ;););)

Chris82
07-03-11, 20:07
Ειναι γνωστο οτι οταν τα βακτηρια βρεθουν σε εχθρικο προς αυτα περιβαλλον σχηματιζουν σπορια!!
Τα σπορια αυτα ειναι μια μορφη κατα την οποια το βακτηριο σταματαει ολες του τις λειτουργιες(ανταλλαγη θρεπτικων συστατικων με το περιβαλλον, αντιγραφη,μεταφραση του dna του κτλ)!!!Σε αυτη λοιπον την μορφη μπορει να επιβιωσει για παρα πολυ μεγαλο χρονικο διαστημα εως οτου βρεθει και παλι σε ενα περιβαλλον που θα μπορει να αναπτυσεται!!Τοτε λοιπον αποβαλλει το σκληρο περιβλημα που ειχε σαν σποριο και αποκτα και παλι τη γνωστη του πρωτεινικη μεμβρανη με αποτελεσμα τα θρεπτικα συστατικα να εισερχονται και παλι μεσα στο βακτηριο και ετσι αρχιζει και παλι να μεγαλωνει και να αναπαραγεται!!!Αυτη η διαδικασια ακολουθητε απο ολα τα βακτηρια επομενος λογικο ειναι να το κανουν και τα νιτροποιητικα..Τωρα βεβαια θα χρειαστει και καποιος χρονος για να μπορεσει το βακτηριο να μετατρεψει τη μορφη του απο σποριο σε ζωντανο βακτηριο τον οποιο δεν γνωριζω αλλα αν τον γνωριζει καποιος ας το πει!!

ελιοτ
07-03-11, 20:10
εγω παντα τα ενυδρεια μου τα στρωνω με βακτηρια εμποριου και δεν εχω προβλημα. κανενα σκευασμα δεν ειπε ποτε οτι φτιαχνει κατευθειαν φουλ βιολογια. γιατι δεν πιστευουμε τις εταιριες για τα βακτηρια, αλλα τις εμπιστευομαστε για βιολογικα υλικα φαρμακα αντιχλωρια τροφες και αλλα προιοντα? πολυ καλο υλικο ειναι το safe star της τετρα

kotsos83
07-03-11, 20:21
Οποτε που καταληγουμε???Πιασ'το αυγο και κουρεφ'το οπως ειπες και συ Σπυρο.Για μενα (και για τους περισσοτερους νομιζω) η πραξη και το αποτελεσμα μετραει,και αυτα λενε πως στρωσιμο με τετοια μουκαλακια δε γινεται,αν γινοταν τοτε σιγουρα ολοι θα ειχαμε ενα τετοιο σουπερ μπουκαλακι στο ραφι μας,δε θα χαναμε κανενα ψαρι στην αρχη και δε θα ψαχναμε μπολι απο δω κι απο κει.
εγω παντα τα ενυδρεια μου τα στρωνω με βακτηρια εμποριου και δεν εχω προβλημα. κανενα σκευασμα δεν ειπε ποτε οτι φτιαχνει κατευθειαν φουλ βιολογια. γιατι δεν πιστευουμε τις εταιριες για τα βακτηρια, αλλα τις εμπιστευομαστε για βιολογικα υλικα φαρμακα αντιχλωρια τροφες και αλλα προιοντα? πολυ καλο υλικο ειναι το safe star της τετρα
πες μας λιγο τη διαδικασια που ακολουθησες(ποτε εβαλες ψαρια,ποτε εκανες αλλαγες νερου,εκανες τεστ αμωνιας?)

ελιοτ
07-03-11, 20:39
Οποτε που καταληγουμε???Πιασ'το αυγο και κουρεφ'το οπως ειπες και συ Σπυρο.Για μενα (και για τους περισσοτερους νομιζω) η πραξη και το αποτελεσμα μετραει,και αυτα λενε πως στρωσιμο με τετοια μουκαλακια δε γινεται,αν γινοταν τοτε σιγουρα ολοι θα ειχαμε ενα τετοιο σουπερ μπουκαλακι στο ραφι μας,δε θα χαναμε κανενα ψαρι στην αρχη και δε θα ψαχναμε μπολι απο δω κι απο κει.

πες μας λιγο τη διαδικασια που ακολουθησες(ποτε εβαλες ψαρια,ποτε εκανες αλλαγες νερου,εκανες τεστ αμωνιας?)
300λτ 24 ωρες 3 σκαλαρια,ταισμα καθε 2 μερες, καθε 4 μερες βακτηρια για 300λτ microbe-lift nite-out 2, 15η μερα αλλα 3 σκαλαρια, 25η μερα αλλα 5 σκαλαρια,h3nh4<0.25, πρωτη αλλαγη νερου την 40 μερα 30%, μετα καθε βδομαδα 30% και προσθηκη βακτηριων για τα λιτρα της αλλαγης,υγρα τεστ api φιλτρα jbl e 900 και jbl e1500 με 7 λιτρα siporax, μετρησεις καθε 5 μερες

kotsos83
07-03-11, 20:46
300λτ 24 ωρες 3 σκαλαρια,ταισμα καθε 2 μερες, καθε 4 μερες βακτηρια για 300λτ microbe-lift nite-out 2, 15η μερα αλλα 3 σκαλαρια, 25η μερα αλλα 5 σκαλαρια,h3nh4<0.25, πρωτη αλλαγη νερου την 40 μερα 30%, μετα καθε βδομαδα 30% και προσθηκη βακτηριων για τα λιτρα της αλλαγης,υγρα τεστ api φιλτρα jbl e 900 και jbl e1500 με 7 λιτρα siporax, μετρησεις καθε 5 μερες
ακουγεται λιγο απιστευτο αυτο που περιγραφεις.Μετρουσες αμωνια την 25η ημερα,εκανες τη πρωτη αλλαγη νερου τη 40η μερα και τα ψαρια σου ζουν κανονικα?Τι να πω....

ελιοτ
07-03-11, 21:01
η αμμωνια δεν ειναι παντα τοξικη για τα ψαρια. τι ακριβια εχουν τα υγρα τεστ? δεν εχεις μαθει για ενυδρεια χωρις καθολου αλλαγες νερου?

Γιώργος Κ
07-03-11, 21:22
η αμμωνια δεν ειναι παντα τοξικη για τα ψαρια. τι ακριβια εχουν τα υγρα τεστ? δεν εχεις μαθει για ενυδρεια χωρις καθολου αλλαγες νερου?
Αξιζει να τα ταλαιπωρεις χωρις να υπαρχει καποιος προφανεις λογος? :confused:
Εγω ειχα ph 4.20 η αμμωνια για να ειναι τοξικη επρεπε να ειναι 8000 (!!!!) αλλα εγω ηθελα να ειναι 0 ... εκανα καλα? Η επρεπε να ξηλωσω το φιλτρο? :rolleyes: Τι εννοεις παντα τοξικη? δηλαδη οταν ηταν τοξικη δεν τους εκανε ζημια? Μαλιστα σε ενα αστρωτο ενυδρειο η αμμωνια εκτινασσεται απο το παραμικρο ;)

Τα ενυδρεια χωρις αλλαγες νερου ειναι ενυδρεια που ανηκουν στη φαντασια (δυστηχως ακομα καποιων) .. εκτος αν ειναι βιβαριουμ χωρις ζωντανα!

Γενικα στρωσιμο με βακτηρια εμποριου = στρωσιμο με ψαρια!!

Βρε Delta ολα τα λινκ απο οσο προλαβα να διαβαζω μιλανε για βακτηρια που ειναι μεσα σε αυτο: http://www.chemistryland.com/CHM107Lab/Lab7/Slime/Lab7Slime.htm με το "τελικο" σταδιο να ειναι μια μαζα σαν ζελε (τα εν λογω βακτηρια του εμποριου ειναι σε υγρη μορφη εκτος απο 1 που ειχε ο Νινταλ σε μορφη σαν ζελε!)

Πάνος
07-03-11, 21:28
Πιασ'το το αυγο και κουρεφ'το δηλαδη. :D

ακριβως!!!

http://www.aquatek.gr/rimages/albums-jj92-panos-alex-poli-piase-to-augo1.jpg

:D:D:D

ελιοτ
07-03-11, 21:33
η τοξικη αμμωνια κανει ζημια, η μη τοξικη οχι.σωστα εκανες και την κατευασες στο 0. απο τα γραφομμενα μου καταλαβες κατι αλλο? σε αστρωτο ενυδρειο προσεχεις παρα πολυ.πριν 20 χρονια οι χομπυστες εκαναν αλλαγες νερου?

kotsos83
07-03-11, 21:42
Καταπληκτικα!!!!Απο αυριο θα πεταξω τον κινεζο(sun-sun) (να αναιβει λιγο η αμμωνια να περναν καλυτερα τα ψαρια) και αλλαγες δε βαριεσαι,θα συμπληρωνω μονο οσο εξατμιζεται:D.......ας σοβαρευτουμαι λιγο,που τα ακουσες ολα αυτα?.Αληθεια εσυ τοτε γιατι αλλαζεις καθε εβδομαδα νερο στα ενυδρεια σου???

ελιοτ
07-03-11, 21:48
Καταπληκτικα!!!!Απο αυριο θα πεταξω τον κινεζο(sun-sun) (να αναιβει λιγο η αμμωνια να περναν καλυτερα τα ψαρια) και αλλαγες δε βαριεσαι,θα συμπληρωνω μονο οσο εξατμιζεται:D.......ας σοβαρευτουμαι λιγο,που τα ακουσες ολα αυτα?.Αληθεια εσυ τοτε γιατι αλλαζεις καθε εβδομαδα νερο στα ενυδρεια σου???
χχχχχχχχχχχ
mode edit: οι διαφωνιες δε δινουν το δικαιωμα της δημοσιας προσβολης και των χαρακτηρισμων.

delta66
07-03-11, 22:21
Οποτε που καταληγουμε???Πιασ'το αυγο και κουρεφ'το οπως ειπες και συ Σπυρο.
Αυτο (Πιασ'το αυγο και κουρεφ'το) το εγραψα για τις απαντησεις που θα δωθουν στην ερωτηση του φιλου που ανοιξε το θεμα και οχι για την αποτελεσματικοτητα των βακτηριων εμποριου.

Υπαρχουν χομπιστες σοβαροι, που εχουν καταφερει επιτυχως και δεν κανουν αλλαγες στο ενυδρεια τους, εκτος απο πολυ αραιες, πχ καθε εξη μηνες.
Μη παιρνουμε παραδειγμα μονο τις δικες μας εμπειριες απο τα δικα μας ενυδρεια και τα θεωρουμε δεδομενα.
Εγω δεν εχω καταφερει να το κανω, αλλα δεν αποκλειω να μπορεσω να το κανω καποια στιγμη κατω απο ορισμενες προυποθεσεις εφοσον εχει πραγματοποιηθει.

kotsos83
07-03-11, 22:29
Οταν καποιος δεν ειναι σε θεση να συνεχισει μια κουβεντα με σεβασμο και αξιοπρεπεια προς στον συνομιλητη του τοτε τα γραφομμενα του πανε στα σκουπιδια.Κυριε ελιοτ αν δεν μπορεις να υποστυριξεις τις θεωριες σου περι ενυδρειων χωρις αλλαγες νερου τοτε αστο καλυτερα.Εμεις εδω τα ψαρια μας τα σεβομαστε και τα αγαπαμε,δεν τα ταλαιπωρουμε.

Efh
07-03-11, 22:31
δεν ξερω τι λενε οι αλλοι εγω βαζω της sera
και ειναι μια χαρα μονο που μετα το ανοιγμα πρεπει να μπει στο ψυγειο

κ.ω.σ.τ.α.ς.
07-03-11, 23:13
Πως αυτη η σοβαρη χομπιστες καταφεραν να μην κανουν αλλαγες?οχι για μενα αλλα για εναν γειτονα που δεν γουσταρο.:D:D

tsoum
08-03-11, 00:01
Οταν καποιος δεν ειναι σε θεση να συνεχισει μια κουβεντα με σεβασμο και αξιοπρεπεια προς στον συνομιλητη του τοτε τα γραφομμενα του πανε στα σκουπιδια.Κυριε ελιοτ αν δεν μπορεις να υποστυριξεις τις θεωριες σου περι ενυδρειων χωρις αλλαγες νερου τοτε αστο καλυτερα.Εμεις εδω τα ψαρια μας τα σεβομαστε και τα αγαπαμε,δεν τα ταλαιπωρουμε.

Εγώ πάντως είχα να κάνω αλλαγή... Πολύ καιρό! Μετρησείς αψογες.

Το μόνο πρόβλημα που προέκυψε ηταν ενα χτυπημα στο στομα ενος lemon tetra, που οπως αποδειχθηκε προκλήθηκε οταν χτυπησε πανω σε ενα ξύλο. (είδα ενα δευτερο να το παθαίνει) και μετα επαθε το ίδιο.

Δεν συστινω σε κανεναν να μην κανει αλλαγες νερου, αλλα με προσεκτική συντήρηση και σωστή φιλτρανση, μπορεί να μην δημιουργηθεί προβλημα. Βεβαια, αλλαγες δεν κάνουμε μόνο για τις τιμές, αλλα και για να φρεσκάρουμε το νερό.

delta66
08-03-11, 00:11
Εγώ πάντως είχα να κάνω αλλαγή... Πολύ καιρό! Μετρησείς αψογες.

Τι τιμες ειχες σε φωσφορικα, σιδηρο, ανιόντα, κατιόντα, ασβεστιο, μαγνησιο, νατριο, Βόριο, βαρέα μέταλλα (Κάδμιο, Χρώμιο, Μόλυβδος και Νικέλιο), Redox?

tsoum
08-03-11, 00:16
Δεν είχα τετοιες μετρησεις.

Πολύς καιρός εννοώ περίπου 1,5 μηνα, οπου λόγω διαφορων γεγονοτων δεν προλάβαινα. (ηταν κ 3 εβδομαδες τα χριστουγεννα που ελειπα)

delta66
08-03-11, 00:21
Δεν είχα τετοιες μετρησεις.

Πολύς καιρός εννοώ περίπου 1,5 μηνα, οπου λόγω διαφορων γεγονοτων δεν προλάβαινα. (ηταν κ 3 εβδομαδες τα χριστουγεννα που ελειπα)
Ε τοτε πως ηταν τελειες οι .... "μετρησεις"?
Μονο αμμωνια νιτρωδη και νιτρικα μπορει να εχει το νερο μεσα?

tsoum
08-03-11, 00:25
Ε αυτές οι μετρήσεις ηταν τελειες! :D

Τελοσπάντων, όπως είπα, δεν είναι σωστό να μην γίνονται οι αλλαγές νερου, αλλιως θα καταλήξουμε με εναν βουρκο (και χημικό και ουσιαστικό!) και με τα ψαρια...

Καπου είχα διαβασει παλαιοτερα για ενα ενυδρείο που δεν ειχε γινει αλλαγή πανω απο εξάμηνο (με τους κατοικους σωους)

tdinosauros
08-03-11, 00:38
[[[Τι τιμες ειχες σε φωσφορικα, σιδηρο, ανιόντα, κατιόντα, ασβεστιο, μαγνησιο, νατριο, Βόριο, βαρέα μέταλλα (Κάδμιο, Χρώμιο, Μόλυβδος και Νικέλιο)?]]]
συγγνωμη κανεις αυτες τις μετρησεις καθε φορα που αλλαζεις νερο,τι εχεις εργοστασιο για εμφιαλωση νερου(χωρις να θελω να σε προσβαλλω)?μετρας αμεσως μετα την αλλαγη νερου η και πιο μετα μιας και σε καθε αλλαγη νερου μετα απο 3 μερες εμφανιζεται η αμμωνια για ενα 24ωρο και την 4η μερα εχει αποδομηθει απο τα βακτηρια.εμενα παντως και το nitrivec καθως και ενα αλλο σκευασμα εχει καταπληκτικα αποτελεσματα στα ενυδρεια μου και μαλιστα σε πολυ μικρο διαστημα(εντος 12ωρου το πολυ).οσο για την ελλειψη οξυγονου στο φιλτρο τοτε αρκει και μιση ωρα να καταναλωθει το μηδενικο οξυγονο που βρισκεται στο φιλτρο μιας και πρεπει να υπαρχει συνεχομενη ροη αρα σε μιση ωρα το πολυ το φιλτρο σου εχει χασει την βιολογια του,αρα το ιδιο ισχυει και για το μπολι εκτος αν το βαλεις αμεσα σε αλλο ενυδρειο η το στειλεις με αντλια οξυγονου.σκεφτειτε τι απο τα δυο πραγματα θελετε να ισχυει,εγω το μονο μπολιασμα που εκανα και θα εκανα ειναι τοποθετηση υλικων φιλτρου σε φιλτρο στρωμενου ενυδρειου και οχι νερο και παντα αντλια οξυγονου στα ενυδρεια μου.ευχαριστω πολυ

delta66
08-03-11, 00:44
[[[Τι τιμες ειχες σε φωσφορικα, σιδηρο, ανιόντα, κατιόντα, ασβεστιο, μαγνησιο, νατριο, Βόριο, βαρέα μέταλλα (Κάδμιο, Χρώμιο, Μόλυβδος και Νικέλιο)?]]]
συγγνωμη κανεις αυτες τις μετρησεις καθε φορα που αλλαζεις νερο,τι εχεις εργοστασιο για εμφιαλωση νερου(χωρις να θελω να σε προσβαλλω)?μετρας αμεσως μετα την αλλαγη νερου η και πιο μετα μιας και σε καθε αλλαγη νερου μετα απο 3 μερες εμφανιζεται η αμμωνια για ενα 24ωρο και την 4η μερα εχει αποδομηθει απο τα βακτηρια.εμενα παντως και το nitrivec καθως και ενα αλλο σκευασμα εχει καταπληκτικα αποτελεσματα στα ενυδρεια μου και μαλιστα σε πολυ μικρο διαστημα(εντος 12ωρου το πολυ).
Οχι δεν κανω αυτες τις μετρησεις και γιαυτο κανω αλλαγες νερου για να εχω ησυχο το κεφαλι μου.
Με την ερωτηση μου ηθελα να δειξω στον τσουμ οτι οι μετρησεις σε καποιες μεμονομενες ουσιες δεν φτανει για να λεμε "ολα ΟΚ"

Εχεις παρατηρησει στο ενυδρειο σου αυξηση της αμμωνιας για 24 ωρες καθε τριτη μερα μετα την αλλαγη νερου????
Οπως το γραφεις το παρουσιαζεις σαν κατι φυσιολογικο ή μου φανηκε?

kotsos83
08-03-11, 00:47
Καπου είχα διαβασει παλαιοτερα για ενα ενυδρείο που δεν ειχε γινει αλλαγή πανω απο εξάμηνο (με τους κατοικους σωους)
και τι μ'αυτο?και το χρυσοψαρο του γειτονα μεσα στη γυαλα εδω και 3 χρονια σωο ειναι,μονο που αν ειχε επιλογη θα ηθελε να αυτοκτονησει

tsoum
08-03-11, 00:51
Το ρώτησες;

delta66
08-03-11, 00:52
και τι μ'αυτο?και το χρυσοψαρο του γειτονα μεσα στη γυαλα εδω και 3 χρονια σωο ειναι,μονο που αν ειχε επιλογη θα ηθελε να αυτοκτονησει
Φιλε μου μην εισαι απολυτος.
Εγω μιλησα για συγκεκριμενα ενυδρεια με καταλληλες προυποθεσεις και με διαρκεια στο χρονο, με ζωντανα που δεν ασθενουν και αναπαραγωνται κανονικα επι πολλα χρονια τωρα.

tdinosauros
08-03-11, 00:54
ειναι φυσιολογικο,αν δεν βαλεις χημικη ουσια(τα σκευασματα εμποριου)το καθαρο νερο μολις μπει στο ενυδρειο και την κυκλοφορια θα ξεκινησει και αυτο τον κυκλο του αζωτου οποτε θα υπαρξει μικρη ποοτητα αμμωνιας η οποια αποδομειται εντος 12-24 ωρων αναλογα με την κυκλοφορια νερου απο το φιλτρο,τουλαχιστον αυτο εχω παρατηρησει οπως γινεται καθε φορα που θελει καποιος να ξεκινησει νεο ενυδρειο μονο που εκει επειδη το φιλτρο και το υπολοιπο ενυδρειο δεν εχει κανενα βακτηριο(εδω μπαινουν τα σκευασματα που κανουν δουλεια και ας λενε το αντιθετο)η παρουσια της αμμωνιας ειναι πολυ πιο μακροχρονη

kotsos83
08-03-11, 00:55
Το ρώτησες;
Εσυ στη θεση του δε θα ηθελες?

tdinosauros
08-03-11, 01:00
εξαρταται που θα ημουν πιο πριν

kotsos83
08-03-11, 01:05
Φιλε μου μην εισαι απολυτος.
Εγω μιλησα για συγκεκριμενα ενυδρεια με καταλληλες προυποθεσεις και με διαρκεια στο χρονο, με ζωντανα που δεν ασθενουν και αναπαραγωνται κανονικα επι πολλα χρονια τωρα.
Δεν ειμαι απολυτος αν αυτο φανηκε.Απλα ακουγεται λιγο απιστευτο.Νομιζω πως στο τελος θα αρχισουμε να αναιρουμε ολα οσα μαθαμε απο τους παλιους και μαθαινουμε στους νεους στο χομπι,και μαλιστα τα βασικοτερα και συμαντικοτερα.

tsoum
08-03-11, 01:08
Εσυ στη θεση του δε θα ηθελες?

Μια μικρότερη γυάλα, γιατί θα κουραζόμουν να πάω απο την μια ακρη στην άλλη! :D

Είσαι πολύ απόλυτος. Τα διαφορα βακτηρια διατηρούνται σε σπορίδια σε πολικές θερμοκρασίες, και σε πολύ οξινα περιβαλλοντα. Δεν θα μπορεσουν να διατηρηθούν στο ειδικά μελετημένο σκευασμα; :rolleyes: Είναι όπως το είπε καποιος παραπάνω. Δεν είναι τα ρίχνω και έχω τα ίδια βακτηρια με αυτά που θα έχω οταν στρώσει. Ρίχνω τους "σπορους" (μεταφορικά και κυριολεκτικα) ωστε να μπορεσουν με βαση αυτα να αναπτυχθουν τα βακτήρια, και να αποικίσουν.

Βαζω και στοίχημα πως 2 ενυδρεία κατα τα αλλα πανομοιότυπα, σε αυτό που θα χρησιμοποιηθούν τα βακτήρια, θα στρώσει πολύ πιο γρήγορα. Τώρα, αν πας και βάλεις 10 ψαρια κατευθείαν μεσα, προφανως θα ανεβάσεις αμμωνια, γιατί τα βακτήρια αρκουν για τα 2-3 φυλλαράκια της τροφής που έριχνες και όχι για 10 ψάρια.

Δεν ειμαι απολυτος αν αυτο φανηκε.

Οταν λες τοσες φορες οτι τα σκευάσματα αυτά είναι μουφα;
Απλα ακουγεται λιγο απιστευτο.

Αν αυτό σου φαίνεται απιστευτο, τι είναι το παρακάτω; :rolleyes:
hksy_4Zmh80&feature=related

kotsos83
08-03-11, 01:21
Μια μικρότερη γυάλα, γιατί θα κουραζόμουν να πάω απο την μια ακρη στην άλλη! :D

Είσαι πολύ απόλυτος. Τα διαφορα βακτηρια διατηρούνται σε σπορίδια σε πολικές θερμοκρασίες, και σε πολύ οξινα περιβαλλοντα. Δεν θα μπορεσουν να διατηρηθούν στο ειδικά μελετημένο σκευασμα; :rolleyes: Είναι όπως το είπε καποιος παραπάνω. Δεν είναι τα ρίχνω και έχω τα ίδια βακτηρια με αυτά που θα έχω οταν στρώσει. Ρίχνω τους "σπορους" (μεταφορικά και κυριολεκτικα) ωστε να μπορεσουν με βαση αυτα να αναπτυχθουν τα βακτήρια, και να αποικίσουν.

Βαζω και στοίχημα πως 2 ενυδρεία κατα τα αλλα πανομοιότυπα, σε αυτό που θα χρησιμοποιηθούν τα βακτήρια, θα στρώσει πολύ πιο γρήγορα. Τώρα, αν πας και βάλεις 10 ψαρια κατευθείαν μεσα, προφανως θα ανεβάσεις αμμωνια, γιατί τα βακτήρια αρκουν για τα 2-3 φυλλαράκια της τροφής που έριχνες και όχι για 10 ψάρια.

Οταν λες τοσες φορες οτι τα σκευάσματα αυτά είναι μουφα;

Αν αυτό σου φαίνεται απιστευτο, τι είναι το παρακάτω; :rolleyes:
hksy_4Zmh80&feature=related
οκ τοτε την επομενη φορα που καποιος θα ζηταει επιγοντως μπολι στις αγγελιες προτυνε του τι μπουκαλακι να παει να το αγορασει και να σωθει.

tsoum
08-03-11, 01:23
Δεν κατάλαβες τι είπα. Ενα μπουκαλάκι δεν θα βοηθήσει οταν έχεις ψάρια μέσα προφανως. Οταν όμως ξεκινάς απο το 0, με το μπουκαλάκι θα στρώσει πολύ πιο γρήγορα απ'οτι με σκετο νερό μεσα.

kotsos83
08-03-11, 01:25
Δεν κατάλαβες τι είπα. Ενα μπουκαλάκι δεν θα βοηθήσει οταν έχεις ψάρια μέσα προφανως. Οταν όμως ξεκινάς απο το 0, με το μπουκαλάκι θα στρώσει πολύ πιο γρήγορα απ'οτι με σκετο νερό μεσα.
σεβαστη η γνωμη σου.επετρεψε μου να διαφωνω ομως.

delta66
08-03-11, 01:32
Δεν ειμαι απολυτος αν αυτο φανηκε.Απλα ακουγεται λιγο απιστευτο.Νομιζω πως στο τελος θα αρχισουμε να αναιρουμε ολα οσα μαθαμε απο τους παλιους και μαθαινουμε στους νεους στο χομπι,και μαλιστα τα βασικοτερα και συμαντικοτερα.
Δεν ειναι τιποτα απιστευτο και δεν αναιρουμε τιποτα.
Οι αλλαγες νερου και η δυσκολια στρωσιματος με βακτηρια εμποριου ειναι στανταρ θεματα για τους νεους χομπιστες.
Δεν ειναι ομως και αδυνατο ή απιστευτο να λειτουργουν και αλλιως τα πραγματα, ιδιως σε χερια εμπειρων χομπιστων ή νεων που δεν κανουν λαθη.
Ηθελα απλα να μη διαιωνιζεις με απολυτο τροπο, αποψεις οπως "δεν ζουν βακτηρια χωρις οξυγονο και ρυπους" ή "δεν μπορει να λειτουργησει ενα ενυδρειο χωρις συχνες αλλαγες νερου", επειδη .... ετσι μας ειπαν (για το καλο μας οσο ειμαστε απειροι).
Ας το συζητησουμε τουλαχιστον, ας ψαξουμε να διαβασουμε εγκυρα επιστημονικα αρθρα και αναφορες πειραματων και εμπειριων.

kotsos83
08-03-11, 01:46
Οι αλλαγες νερου και η δυσκολια στρωσιματος με βακτηρια εμποριου ειναι στανταρ θεματα για τους νεους χομπιστες.
Δεν ειναι ομως και αδυνατο ή απιστευτο να λειτουργουν και αλλιως τα πραγματα, ιδιως σε χερια εμπειρων χομπιστων ή νεων που δεν κανουν λαθη.
Ηθελα απλα να μη διαιωνιζεις με απολυτο τροπο, αποψεις οπως "δεν ζουν βακτηρια χωρις οξυγονο και ρυπους" ή "δεν μπορει να λειτουργησει ενα ενυδρειο χωρις συχνες αλλαγες νερου", επειδη .... ετσι μας ειπαν (για το καλο μας οσο ειμαστε απειροι).
Ας το συζητησουμε τουλαχιστον, ας ψαξουμε να διαβασουμε εγκυρα επιστημονικα αρθρα και αναφορες πειραματων και εμπειριων.
αυτοι που μας τα ειπαν ειναι αυτοι που εχουν μια αλφα εμπειρια στο χομπι και μετρανε κατι χρονια απροβληματιστης κατοχης ενυδρειων,οπως κι εσυ.;)Επισης νομοζω πως πειραματα σε βαρος ζωντανων δεν ειναι σωστο να γινονται

delta66
08-03-11, 01:51
ειναι φυσιολογικο,αν δεν βαλεις χημικη ουσια(τα σκευασματα εμποριου)το καθαρο νερο μολις μπει στο ενυδρειο και την κυκλοφορια θα ξεκινησει και αυτο τον κυκλο του αζωτου οποτε θα υπαρξει μικρη ποοτητα αμμωνιας η οποια αποδομειται εντος 12-24 ωρων αναλογα με την κυκλοφορια νερου απο το φιλτρο,τουλαχιστον αυτο εχω παρατηρησει οπως γινεται καθε φορα που θελει καποιος να ξεκινησει νεο ενυδρειο μονο που εκει επειδη το φιλτρο και το υπολοιπο ενυδρειο δεν εχει κανενα βακτηριο(εδω μπαινουν τα σκευασματα που κανουν δουλεια και ας λενε το αντιθετο)η παρουσια της αμμωνιας ειναι πολυ πιο μακροχρονηΔεν μπορω να καταλαβω τι εννοεις?
Εξηγησε μου αν θελεις
1. ποια χημικη ουσια εννοεις και γιατι να τη βαλουμε?
2. γιατι το καθαρο νερο (για της αλλαγης μιλησαμε πιο πριν) που θα μπει στο ενυδρειο θα ξεκινησει και αυτο τον κυκλο του αζωτου οποτε θα υπαρξει μικρη ποσοτητα αμμωνιας
3. γιατι αποδομειται η αμμωνια σε 12-24 ωρες?
4. γιατι μονο την 3η μερα θα εμφανισθει αμμωνια, τις αλλες μερες δεν υπαρχουν ρυποι?
5. Αν υπαρχουν ολος τις μερες ρυποι γιατι δεν μετραμε αμμωνια και τις αλλες μερες.

krispie
08-03-11, 01:52

[/YT]

Μπράβο παιδιά κι εγώ πιστεύω ότι η αλήθεια βρίσκεται κάπου ανάμεσα...
Αν ξεκινήσεις ένα ενυδρείο και θέλεις να κάνεις στρώσιμο χωρίς ψάρια νομίζω ότι σε καμία περίπτωση δεν θα είναι κακό να βάλεις και κάποιο σκεύασμα βακτηρίων του εμπορίου... Και πιστεύω ότι μάλλον καλό θα κάνεις, θα επιταχύνεις, ή τουλάχιστον θα διευκολύνεις την διαδικασία...
Χωρίς βέβαια να μην σέβομαι αυτούς που δεν τα εμπιστεύονται και επιλέγουν μόνο το μπόλι...

delta66
08-03-11, 01:58
αυτοι που μας τα ειπαν ειναι αυτοι που εχουν μια αλφα εμπειρια στο χομπι και μετρανε κατι χρονια απροβληματιστης κατοχης ενυδρειων,οπως κι εσυ.;)Επισης νομοζω πως πειραματα σε βαρος ζωντανων δεν ειναι σωστο να γινονται
Συμφωνω για τα πειραματα, αλλα δεν ειπα για απανθρωπα πειραματα σε βαρος ζωντανων.
Το "πειραμα" να στρωσω με βακτηρια εμποριου, ειναι το ιδιο επικινδυνο πειραμα με το να αγοραζει απλα καποιος ψαρια.

Επισης πιστευω οτι κανεις δεν ειχε ή εχει απροβληματιστη κατοχη ενυδρειων.
Λιγοτερα ή ασημαντα προβληματα ναι.

kotsos83
08-03-11, 02:04
Συμφωνω για τα πειραματα, αλλα δεν ειπα για πειραματα σε βαρος ζωντανων.
Το "πειραμα" να στρωσω με βακτηρια εμποριου, ειναι το ιδιο επικινδυνο πειραμα με το να αγοραζει απλα καποιος ψαρια.

Επισης πιστευω οτι κανεις δεν ειχε ή εχει απροβληματιστη κατοχη ενυδρειων.
Λιγοτερα ή ασημαντα προβληματα ναι.
Το να διατυρεις ενυδρειο χωρις αλλαγες νερου η με 6μηνες αλλαγες για να δεις αν τα ψαρια σου αντεχουν δεν ειναι πειραμα?

delta66
08-03-11, 02:06
Χωρίς βέβαια να μην σέβομαι αυτούς που δεν τα εμπιστεύονται και επιλέγουν μόνο το μπόλι...
Και με το μπολι αν ψαξεις σε θεματα αρχαριων θα δεις οτι ειχαμε πολλες αποτυχιες σε στρωσιματα ενυδρειων.
Εκει εφταιξαν τα ζωντανα βακτηρια?
Μηπως κανουμε και εμεις κανενα λαθακι καπου καπου?

kwstas_original
08-03-11, 02:12
Ερωτηση:
Σε ποιο κοινο απευθυνονται τα ''ζωντανα'' βακτηρια του εμποριου?
Απαντηση:
Κατα το 90% στους αρχαριους που με αυτα υποτιθετε στρωνουν για πρωτη φορα το ενυδρειο τους
και κατα ενα 10% σε αυτους που τα προσθετουν σε καθε τους αλλαγη υποστηρηζωντας πως αναπληρωνουν τη χαμενη βιλογια.

Συμπερασμα:
Οταν εχεις μια Α εμπειρια, (δεν χρειαζεται να ανακαληψες και τιποτα η να εισαι εφευρετης), και ειδικα οταν εχεις ηδη ενα ενυδρειο που τρεχει (μπολι),
δεν θα προτιμησεις ενα τετοιο σκευασμα.

Οποτε αν αναλογιστειτε σε τι γκαμα πελατων απευθυνονται τα ''μαγικα'' μπουκαλακια, θα καταλληξετε καπου σιγουρα...
Σε δευτερη μοιρα περναμε αν σκεφτουμε κατα ποσο μπορει να υπαρχει κατι ζωντανο μεσα σε ενα εμφιαλωμενο μπουκαλακι που παραμενει για αγνωστο χρονο στο ραφι ενος καταστηματος...
Σε τριτη μοιρα περναμε αν σκεφτουμε οτι τα βακτηρια ειναι υπερ-ευαισθητοι μικρο-οργανισμοι και πολλοι υποστηριζουν οτι μερος τους χανεται ακομη και σε μια αλλαγη νερου...
:smt028

delta66
08-03-11, 02:15
Το να διατυρεις ενυδρειο χωρις αλλαγες νερου η με 6μηνες αλλαγες για να δεις αν τα ψαρια σου αντεχουν δεν ειναι πειραμα?
Οχι δεν ειναι πειραμα ετσι οπως το εννοεις.
Γιατι παρακολουθεις (οποιος φυσικα μπορει και ξερει να ξεχωρισει οτι κατι δεν παει καλα περα απο τις κοινες μετρησεις που κανουμε συνηθως και να επεμβει) πριν φτασεις να κανεις αλλαγες καθε εξη μηνες.

Ειναι το ιδιο πειραμα οπως οταν ενας νεος με ενα οχι ωριμο ενυδρειο, το οποιο παρακολουθει καθημερινα, αν χρειαστει να επεμβει.
Ποιος σου λεει οτι ο νεος δεν θα χασει ολα το τα ψαρια και ας κανει αλλαγη πανω στην εβδομαδα, αφου επρεπε για καποιο λογο να κανει αλλαγη τη 2η μερα?
Αυτος δεν κανει πειραματα με ζωες με τις εβδομαδιαιες αλλαγες?

Chris82
08-03-11, 02:21
Σε τριτη μοιρα περναμε αν σκεφτουμε οτι τα βακτηρια ειναι υπερ-ευαισθητοι μικρο-οργανισμοι και πολλοι υποστηριζουν οτι μερος τους χανεται ακομη και σε μια αλλαγη νερου...

Σε αυτο επετρεψε μου να διαφωνησω!!Τα βακτηρια ειναι απο τους ποιο ανθεκτικους ζωντανους οργανισμους που υπαρχουν, ειναι απο τις πρωτες μορφες ζωης, εχουν επιβιωσει μεχρι σημερα και οσα αντιβιωτικα και αν εχουμε χρησιμοποιησει δεν θα καταφερουμε ποτε να τα εξαφανισουμε!!!

kotsos83
08-03-11, 02:22
Οχι δεν ειναι πειραμα ετσι οπως το εννοεις.
Γιατι παρακολουθεις (οποιος φυσικα μπορει και ξερει να ξεχωρισει οτι κατι δεν παει καλα περα απο τις κοινες μετρησεις που κανουμε συνηθως και να επεμβει) πριν φτασεις να κανεις αλλαγες καθε εξη μηνες.

Ειναι το ιδιο πειραμα οπως οταν ενας νεος με ενα οχι ωριμο ενυδρειο, το οποιο παρακολουθει καθημερινα, αν χρειαστει να επεμβει.
Ποιος σου λεει οτι ο νεος δεν θα χασει ολα το τα ψαρια και ας κανει αλλαγη πανω στην εβδομαδα, αφου επρεπε για καποιο λογο να κανει αλλαγη τη 2η μερα?
Αυτος δεν κανει πειραματα με ζωες με τις εβδομαδιαιες αλλαγες?
Τι παρακολουθεις τα ψαρια σου να κοβουν βολτες σε ενα ενυδρειο κιτρινο απτα ουρα?Ο νεος δεν γνωριζει τι να κανει και κανει οτι του πουνε στο πετσοπ.φορτωνεται μια σακουλα μπουκαλακια.

tsoum
08-03-11, 02:24
Επίσης, κάτι πολύ απλο για το κλειστό συστημα χωρίς αλλαγες νερου.

Δεν έχετε δει ποτε κατι "ενυδρεια" τα οποία είναι κλειστά απο παντού; Οι γαρίδες που είναι μέσα, ζούνε απο τις μικροαλγες που αναπτύσσονται.

Μια εικόνα:
http://blog.trentontechnology.com/Portals/30746/images//Shrimpaquarium2-resized-600.JPG

Και ενα site. (http://www.stonecraftsite.com/micro_aquarium.html)

delta66
08-03-11, 02:28
Τι παρακολουθεις τα ψαρια σου να κοβουν βολτες σε ενα ενυδρειο κιτρινο απτα ουρα?Ο νεος δεν γνωριζει τι να κανει και κανει οτι του πουνε στο πετσοπ.
Κιτρινο απο τα ουρα;
Οκ δεν επιμενω αλλο.

kotsos83
08-03-11, 02:30

Δεν έχετε δει ποτε κατι "ενυδρεια" τα οποία είναι κλειστά απο παντού; Οι γαρίδες που είναι μέσα, ζούνε απο τις μικροαλγες που αναπτύσσονται.

Μια εικόνα:
http://blog.trentontechnology.com/Portals/30746/images//Shrimpaquarium2-resized-600.JPG

Και ενα site. (http://www.stonecraftsite.com/micro_aquarium.html)
τι αλλο θα βγαλουν δηλαδη?μηπως εχουν και ημερομηνια ληξης?

delta66
08-03-11, 02:33

Και πως γινεται η εναλλαγη αεριων τσουμ?
Μονο φαι θελουν τα ψαρια και τα φυτα (αλγες)?
Να αναπνευσουν? τιποτα?
Μια στιγμιαια φωτογραφια δεν ειναι αποδειξη επιτυχους λειτουργιας

kotsos83
08-03-11, 02:34
Κιτρινο απο τα ουρα;
Οκ δεν επιμενω αλλο.
μετα απο 6 μηνες το νερο λες να ειναι κρυσταλο?τελος παντων ουτε εγω επιμενω αλλο.

tsoum
08-03-11, 02:36
Και πως γινεται η εναλλαγη αεριων τσουμ?
Μονο φαι θελουν τα ψαρια και τα φυτα (αλγες)?
Να αναπνευσουν? τιποτα?
Μια στιγμιαια φωτογραφια δεν ειναι αποδειξη επιτυχους λειτουργιας

Δεν γνωριζω.
Δεν τα εχω κατασκευασει εγω.
Δεν εχω ασχοληθεί ποτε.

Τα έχω δεί σε πολλά μερη. (βιβλιοπωλεία, μουσεία, καταστηματα δώρων κτλπ).

Αυτό για την αναπνοή και εγώ το είχα αναρωτηθεί, οταν τα είχα πρωτοδεί, αλλα δεν κάθησα να το ψαξω.

Δεν έχουν ουτε ψάρια ούτε φυτα. Μονο γαρίδες με διακοσμητικά (αν είναι αληθινά ή ψευτικα δεν ξέρω).

Το θεμα είναι οτι υπάρχουν και οι γαριδούλες ζουνε μεσα.

Υπαρχουν αρκετά βιντεο. http://www.youtube.com/watch?v=VkrMY8O43jg&feature=fvwrel

kotsos83
08-03-11, 02:38
Δεν γνωριζω.
Δεν τα εχω κατασκευασει εγω.
Δεν εχω ασχοληθεί ποτε.

Τα έχω δεί σε πολλά μερη. (βιβλιοπωλεία, μουσεία, καταστηματα δώρων κτλπ).

Αυτό για την αναπνοή και εγώ το είχα αναρωτηθεί, οταν τα είχα πρωτοδεί, αλλα δεν κάθησα να το ψαξω.

Το θεμα είναι οτι υπάρχουν και οι γαριδούλες ζουνε μεσα.
πως αραγε τις βαλαν εκει μεσα?

delta66
08-03-11, 02:39
Οι γαριδες δεν αναπνεουν γιαυτο ειναι κοκκινες?
Οι αλγες κοκκινες κι αυτες?

tsoum
08-03-11, 02:46
Οι γαριδες δεν αναπνεουν γιαυτο ειναι κοκκινες?
Οι αλγες κοκκινες κι αυτες?

:smt102

Ενα ακομα τρανταχτο παραδειγμα (αν όντως ισχύει αυτο που λεει)

WV0ILDLhpPo&feature=related

redman88
08-03-11, 02:59
:smt102

Ενα ακομα τρανταχτο παραδειγμα (αν όντως ισχύει αυτο που λεει)

WV0ILDLhpPo&feature=related

αν το σκεφτειται λιγο καλυτερα θα καταλαβετε οτι μπορει να γινει και αυτο

stav
08-03-11, 14:41
Εαν δεν μπορουμε να εμπιστευτουμε τις εταιρειες στο θεμα των βακτηριων
τοτε για ποιο λογο τις εμπιστευομαστε για ολα τα αλλα ενυδρειακα ειδη
που χρησιμοποιουμε(τροφες,αντιχλωρια,φαρμακα κ.λ.π);

Maverick
08-03-11, 14:52
Παρόμοια συζήτηση έχει ξαναγίνει πολλές φορές (πχ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=45280)... Το σημαντικό είναι ότι οι περισσότερες πηγές αναφέρουν ότι τα βακτήρια μέσα στα μπουκαλάκια απλά πεθαίνουν πιο αργά με τη χρήση όλων αυτών των θρεπτικών και άλλων υλικών που έχει μέσα. Αυτό είναι το ζουμί. Σημερα με την τεχνολογία που υπάρχει καταφέρνουν να τα διατηρούν ζωντανά για κάποιο -μικρό- διάστημα στο μπουκαλάκι, οπότε νομίζω ότι σε αυτό μπορούμε να συμφωνήσουμε όλοι.
Τώρα από κει και περα τίθεται και το θέμα σε τι συνθήκες μεταφέρεται και αποθηκεύεται από τους μεταφορείς και τα πετσοπ, καθώς μπορεί να φτάνει ήδη νεκρό στα χέρια του χομπίστα οπότε μετά λογικό είναι να μην κάνει αυτό που θα έπρεπε να κάνει σα σκεύασμα...
Και για το φίλο chris82 που ανέφερε τα σπόρια, επειδή έχει γίνει και αυτή η συζήτηση σε άλλο θέμα (σχετικά με ξεραμένα υλικά φίλτρου κλπ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36830) και το είχα ψάξει και τότε το θέμα, να αναφέρω ότι δεν έχουν όλα τα είδη βακτηρίων αυτή τη δυνατότητα. Μάλιστα τα συγκεκριμένα που συμμετέχουν στον κύκλο του αζώτου (ή τουλάχιστον αυτά που πιστεύουμε ότι συμμετέχουν) Nitrosomonas sp. και Nitrobacter sp., δεν σχηματίζουν σπόρια ;) Τώρα βέβαια για τα άλλα που αναφέρουν οι πηγές (Nitrospira και Nitrosospira) δεν ξέρω...

delta66
08-03-11, 15:49
Και για το φίλο chris82 που ανέφερε τα σπόρια, επειδή έχει γίνει και αυτή η συζήτηση σε άλλο θέμα (σχετικά με ξεραμένα υλικά φίλτρου κλπ http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=36830) και το είχα ψάξει και τότε το θέμα, να αναφέρω ότι δεν έχουν όλα τα είδη βακτηρίων αυτή τη δυνατότητα. Μάλιστα τα συγκεκριμένα που συμμετέχουν στον κύκλο του αζώτου (ή τουλάχιστον αυτά που πιστεύουμε ότι συμμετέχουν) Nitrosomonas sp. και Nitrobacter sp., δεν σχηματίζουν σπόρια ;) Τώρα βέβαια για τα άλλα που αναφέρουν οι πηγές (Nitrospira και Nitrosospira) δεν ξέρω...

Και εγω ετσι νομιζα αλλα ...
http://literatur.vti.bund.de/digbib_extern/zi029521.pdf
Το θεμα εχει ξεφυγει απο το στρωσιμο των ενυδρειων και τωρα ... "στρωνουν" το ιδιο το φυσικο περιβαλλον με ενθυλακωμενα βακτηρια

Μια αλλη ορολογια εκτος την ενθυλακωσης (encapsulation) που βλεπω να χρησιμοποιειται στην επεξεργασια λυματων ειναι το immobilized nitrifying bacteria ή microrganisms (http://www.google.gr/search?hl=el&client=firefox-a&rls=org.mozilla%3Ael%3Aofficial&q=immobilized+nitrifying+microrganisms&btnG=%CE%91%CE%BD%CE%B1%CE%B6%CE%AE%CF%84%CE%B7%CF %83%CE%B7&aq=f&aqi=&aql=&oq=) (ακινητοποιημενα νιτροποιητικα βακτηρια ή μικροοργανισμοι).
Οπως και να εχει η μεταφορα νιτροποιητικων βακτηριων σε περιβαλοντα που δεν λειτουργει ο κυκλος του αζωτου για νιτροποιηση-απονιτροποιηση και φυσικος καθαρισμος των λυματων ειναι προφανης.
Μονο ο κοσμος των ενυδρειου θα μεινει πισω στην εξελιξη?

Παραδειγματα πολλα
http://www.deepdyve.com/lp/taylor-francis/simultaneous-nitrification-and-denitrification-using-immobilized-OLljREN2Qf
http://www.ramiran.net/doc98/FIN-ORAL/VANOTTI.pdf
http://www.gec.jp/JSIM_DATA/WATER/WATER_1/html/Doc_214.html

ΥΓ Γιατι να μη το δεχομαι με ολα αυτες τις ενδειξεις παρολο που ολα μου τα ενυδρεια τα στρωνω με μπολι?

Chris82
08-03-11, 16:04

Διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα νομιζω οτι τα νιτροποιητικα βακτηρια δεν ανηκουν ουτε στα gram θετικα ουτε στα αρνητικα οποτε δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν σχηματιζουν σπορια!!;)

QS-Plan
08-03-11, 16:25
Διορθωσε με αν κανω λαθος αλλα νομιζω οτι τα νιτροποιητικα βακτηρια δεν ανηκουν ουτε στα gram θετικα ουτε στα αρνητικα οποτε δεν ειμαι σιγουρος οτι δεν σχηματιζουν σπορια!!;)

Βακτήρια των γενών Nitrosomonas, Nitrosococcus, Nitrospira, Nitrosolobus και Nitrosovibrio, συμμετέχουν στο πρώτο στάδιο της νιτροποίησης. Στο δεύτερο στάδιο περιλαμβάνονται τα γένη Nitrobacter, Nitrcoccus, Nitrospira και Nitrospina. Όλα τα βακτήρια της οικογένειας Nitrobacter είναι αρνητικά κατά χρώση Gram χημοαυτότροφα, γνωστά επίσης και ως λιθότροφα. Τα χημοαυτότροφα βακτήρια χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να χρησιμοποιούν
ένα ανόργανο χημικό υπόστρωμα (όπως ΝΗ3, H2, Fe) ως πηγή ηλεκτρόνιων για την ακινητοποίηση του ανόργανου άνθρακα (CO2 ή HCO3) μέσα στη βιομάζα.

Chris82
08-03-11, 16:40
Βακτήρια των γενών Nitrosomonas, Nitrosococcus, Nitrospira, Nitrosolobus και Nitrosovibrio, συμμετέχουν στο πρώτο στάδιο της νιτροποίησης. Στο δεύτερο στάδιο περιλαμβάνονται τα γένη Nitrobacter, Nitrcoccus, Nitrospira και Nitrospina. Όλα τα βακτήρια της οικογένειας Nitrobacter είναι αρνητικά κατά χρώση Gram χημοαυτότροφα, γνωστά επίσης και ως λιθότροφα. Τα χημοαυτότροφα βακτήρια χαρακτηρίζονται από την ικανότητα να χρησιμοποιούν
ένα ανόργανο χημικό υπόστρωμα (όπως ΝΗ3, H2, Fe) ως πηγή ηλεκτρόνιων για την ακινητοποίηση του ανόργανου άνθρακα (CO2 ή HCO3) μέσα στη βιομάζα.

Ευχαριστω για την απαντηση!!!:smt023
Αφου ειναι λοιπον αρνητικα κατα gram τοτε δεν σχηματιζουν σπορια οποτε που στηριζεται η χρηση τετοιων σκευασματων?

Maverick
08-03-11, 16:57
Το είχα γράψει και στο link που έδωσα

τα βακτήρια που συμμετέχουν στον κύκλο του αζώτου (αυτά δηλαδή που υπάρχουν στα φίλτρα μας) χωρίζονται σε 2 κατηγορίες:
1. αυτά που διασπούν (οξειδώνουν) την αμμωνία σε νιτρώδη άλατα (κυρίαρχο γένος το Nitrosomonas) και ονομάζονται nitrosifyers,
2. αυτά που διασπούν τα νιτρώδη άλατα σε νιτρικά άλατα (κυρίαρχο γένος το Nitrobacter) και ονομάζονται nitrifyers.
Και οι 2 τύποι βακτηρίων είναι gram αρνητικά βακτήρια με πολύπλοκες ενδοπλασματικές μεμβράνες (όπου συντελούνται οι παραπάνω αντιδράσεις) συνεπώς δεν δημιουργούν ενδοσπόρια (μόνο ορισμένα gram θετικά βακτήρια έχουν αυτή τη δυνατότητα).

Αυτό δε σημάινει ότι δεν μπορούν να διατηρηθούν ζωντανά σε κατάλληλες συνθήκες για κάποιο χρονικό διάστημα..

Chris82
08-03-11, 17:14
Exεις δικιο δεν το ειχα δει!!!:smt023

QS-Plan
08-03-11, 17:22
Αυτό δε σημάινει ότι δεν μπορούν να διατηρηθούν ζωντανά σε κατάλληλες συνθήκες για κάποιο χρονικό διάστημα..

Σε περίπτωση που είναι αναερόβια, μπορούν να διατηρηθούν για αρετό διάστημα..

Πάνος
08-03-11, 17:34
ειναι αεροβια σαφως....γιαυτο και θελουν καλη ροη...αρα καλη οξυγονωση και εγκαθιστανται κυριως στο φιλτρο.

QS-Plan
08-03-11, 17:40
Σε περίπτωση που είναι αναερόβια, μπορούν να διατηρηθούν για αρετό διάστημα..

αναφερόμουν σε κάποα από τα βακτήρια που τυχόν υπάρχουν στα ζουμιά...

ειναι αεροβια σαφως....γιαυτο και θελουν καλη ροη...αρα καλη οξυγονωση και εγκαθιστανται κυριως στο φιλτρο.

έχεις απόλυτο δίκηο....