Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : απορια.....

natasa
05-03-11, 22:07
Καλησπερα....Τωρα κανω το στησιμο στο ενυδρειο...Το εχω πανω απο μια εβδομαδα....Σημερα εβαλα μεσα 3 ξιφοφορους....Η απορια μου ειναι: το φιλτρο μεσα εχει τρια σφουγκαρακια,ενα μπλε,ενα πρασινο και ενα μαυρο...ενας φιλος μου λεει να βγαλω το μαυρο το σφουγκαρακι....Πρεπει να το βγαλω?Επισης το ενυδρειο περνει 63 λιτρα νερο,ποσα ψαρακια μπορω να βαλω μεσα? και σχετικα με το μπολι,αν δεν το βαλω θα εχω προβλημα για τα ψαρακια σχετικα με αμωνιες και τετοια? Ευχαριστω

irongud
05-03-11, 22:17
ψαξε λιγο την κατηγορια αρχαριων και ιδιαιτερα τα ποστ που λενε για στρωσιμο ενυδρειου και τον κυκλο του αζωτου. εκανες το ποστ σου στο σωστο σημειο κοιτα τα ποστ που λενε διπλα υπομνημα. καλως ηρθες στο χομπι και στο φορουμ.

QS-Plan
05-03-11, 22:29
καλώς ήλθες Νατάσσα...
κάνε όπως σου είπε ο Παντελής...

απλά, βάλε άμεσα αγγελία για μπόλι να μην παιδεύονται από την αμμωνία οι ξιφοφόροι σου

kesanis
05-03-11, 22:31
Και 3 κιόλας με την μία! Ναι θα έχεις πρόβλημα και καλά κάνεις που στο άλλο ποστ ζητάς μπόλι. Να το βάλεις το συντομότερο δυνατό (αν γίνεται και αύριο κιόλας) γιατί δεν θα την βγάλουν καθαρή τα ψαράκια.

natasa
05-03-11, 22:56
kesanis στο καταστημα μου ειπαν να βαλω τρια και οτι μπορω να βαλω μετα απο μια εβδομαδα

QS-Plan
05-03-11, 23:02
πάλι καλά που δεν σου είπαν να τα βάλεις και τα 3 σε άδειο ενυδρείο και μετά από καμμια βδομάδα να προσθέσεις και νερό... αθάνατοι πετσοπάδες....

kesanis
05-03-11, 23:08
Την δουλειά τους κάνουν, να πουλήσουν θέλουν. Να ψοφάνε και να ξαναπηγαίνεις να πέρνεις άλλα.
Με μπόλι και ξεκινάς με ΕΝΑ ψαράκι, γιατί η βιολογία που θα ξεκινήσει να φτιαχνεται θα είναι αδύνατον να τα βγάλει πέρα με περισσότερα. Οπότε θα αρχήσουν και τα προβλήματα με αμωνίες κλπ.
Πήγαινε πίσω τα 2 και πάρε κανένα φυτάκι να βάλεις. Νομίζω είναι ότι καλύτερο μπορείς να κάνεις. Και το συντομότερο δυνατό μπόλιασε.

kostas/poseidonas
06-03-11, 04:29
οπως σ ειπε κ ο kesanis επεστρεψε τα 2 πισω στο πετ σοπ κ αν σ αρεσαν απλα δωστα να τα κρατησει καμια εβδομαδα μεχρι να στρωσει η βιολογια του νερου κ παρτα αργοτερα γτ θα φορτωθει το ενυδρειο σ παρα πολυ

natasa
06-03-11, 11:39
για να καταλαβω...αν βαλω σημερα το μπολι τα ψαρακια μου θα χουν παλι προβλημα?

QS-Plan
06-03-11, 11:42
όχι... αρκεί να είναι σε αρκετή ποσότητα... θα υπολογίσει ο φίλος από τον οποίον θα πάρεις το μπόλι, πόσο θα σου δώσει ανάλογα με το ενυδρείο και το φίλτρο σου...

natasa
06-03-11, 11:51
οκ.ευχαριστω

kesanis
06-03-11, 14:55
Αφού αποφάσισες να τα κρατήσεις όλα, αν και φοβάμαι ότι θα τραβήξεις ζόρι, φρόντισε όπως σου είπε και ο φίλος Κώστας το μπόλι να είναι αρκετό. Ρώτησε τον φίλο που θα στο δώσει πως θα το βάλεις στο φίλτρο σου και να παρακολουθείς στενά για 2-3 μέρες τις συνθήκες στο ενυδρείο σου μήπως χρειαστεί να επέμβεις (αλλαγή νερού ή εκ νέου μπόλιασμα πιθανών). Από μένα, σου εύχομαι τα καλύτερα και να πάνε όλα καλά.