Επιστροφή στο Forum : απορια..
παιδια συγχωρεστε με για την ασχετοσυνη μου αλλα το co2 ειναι αυτο το μηχανημα με τις μπορμπουλιθρες!!!!!!!??????
kostas/poseidonas
05-03-11, 19:10
πιθανοτατα θα αναφερεσαι σε αυτο π απλα φερνει αερα απο εξω..το co2 συνηθως εχεις μηχανισμο με μπουκαλες
α οκ..κι αυτο που φερνει αερα απ εξω τι ακριβως προσφερει?
Αυτό που κάνει απλώς μπουρμπουλήθρες αέρα, λέγεται αεραντλία. Η αεραντλία εκός από το οπτικό εφφέ, οξυγονώνει το νερό. Αυτό είναι χρήσιμο σε διάφορες περιπτώσεις, όπως σε περίπτωση θεραπείας ή όταν λόγω υψηλής θερμοκρασίας τα επίπεδα οξυγόνου σε κάποιο ενυδρείο είναι πολύ χαμηλά...
ειναι καλο δλδ να την εχω η να την βγαλω?
Εχεις πολλα ψαρια? Φυτα?
Συνηθως οταν εχουμε αρκετα ψαρια και λιγα φυτα μια αεραντλια βοηθαει.
δν εχω βαλει ακομα ψαρακια.. τωρα απο φυτα εχω αρκετα..
Οποτε γνωμη μου δεν την χρειαζεσαι προς το παρον. Ασε που θα κανει και κακο στα φυτα γιατι θα διωχνει το διαλυμενο CO2 μεσω της αναταραξης του νερου
φιλε να σου πω την αληθεια τα φυτα τα εχω βαλει 4 μερες τωρα και ηδη εχουν αρχισει να μεγαλωνουν?
Συμφωνω αλλα πρεπει να συνεχισουν να μεγαλωνουν με καλα επιπεδα CO2.
δν εχω βαλει ακομα ψαρακια.. τωρα απο φυτα εχω αρκετα..
Δεν σου χρειαζεται τοτε η αεραντλια
Αν δεν έχεις ψαράκια βγάλτην. Δεν προσφέρει τίποτα πέρα από το οπτικό εφέ. Θα έχεις και καλύτρη ανάπτιξη στα φυτά σου.
να τν ξαναβαλω οτσν βαλω ψαρακια?
Γνωμη μου να την ξαναβαλεις μονο αν δεις τα ψαρια να "αγκομαχουν" για οξυγονο στην επιφανεια του νερου. Αν κυκλοφορουν σε ολον τον ογκο του νερου κατω πανω, ολα καλα.
οταν βαλω ψαρια θα το αναψω στο πιο σιγανο...δεν χρειαζεται να δω τα ψαρια μου να ψαχνουν για οξυγονο για να το κανω..τα φυτα ειναι πολυ καλα..αλλωστε γι αυτο πηρα ευκολα φυτα
οταν βαλω ψαρια θα το αναψω στο πιο σιγανο...δεν χρειαζεται να δω τα ψαρια μου να ψαχνουν για οξυγονο για να το κανω..τα φυτα ειναι πολυ καλα..αλλωστε γι αυτο πηρα ευκολα φυτα
Η πιθανοτητα να δεις τα ψαρια να λαχανιαζουν στην επιφανεια απο ελλειψη οξυγονου σε ενα σωστα στημενο και με φυτα ιδιως ενυδρειο, ειναι μηδαμινες. (ιδιως αφου δεν εχεις παροχη διοξειδιου)
Απο την αλλη τα φυτα (ακομα και τα ευκολα) θα την "ακουσουν" πιο ευκολα απο την ελλειψη του διοξειδιου που θα προκαλεσει η περιττη αναταραξη.
Δεν ειναι ρισκο να περιμενεις να επεμβεις μονο αφου και αν δεις ελλειψη οξυγονου. Δεν θα "σκασουν" αποτομα τα ψαρια.
ααα ενταξει τοτε
δηλαδη δεν τιςς βαζω kαθολου εε;;
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.