Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Αλγοφάγος σε 70 lt

ioannis_79
03-03-11, 10:29
Αγαπητοί φίλοι,

καλημέρα! Στο ενυδρείο μου πρόκειται να συμβιώσουν 4 corydoras panda, 8 Neon Tetra, 2 Mikrogeophagus Ramirezi και σκέφτομαι για γαρίδακια...

Τι "ζωντανό" μπορώ να προσθέσω για να τρέφεται με την άλγη μου?
Τα pleco και ancistrus θεωρώ πως είναι μεγάλα για το ενυδρείο μου και δεν γνωρίζω εάν μπορούν να συμβιώσουν αρμονικά με τα υπόλοιπα.

Ο πετσοπάς μου προτείνει ένα πορτοκαλί γλύφτη Gold Fish, αλλά δεν ξέρω λοιπά στοιχεία του.

Καμιά πρόταση

Ευχαριστώ:)

mcxatz
03-03-11, 10:57
Apple snails!

ioannis_79
03-03-11, 10:58
Μήπως μου ρημάξουν τα φυτά??

Thanks for your quick reply:)

kingrim
03-03-11, 11:02
αμα ειναι apple snail οχι και γαριδες μπορεις να βαλεις ρεντ τσερι που ειναι και σουπερ ευκολες και θα εχεις και γεννες

lion
03-03-11, 11:05
.... και γαριδες μπορεις να βαλεις ρεντ τσερι που ειναι και σουπερ ευκολες και θα εχεις και γεννες

και θα έχουν και ζωντανή τροφή τα ραμιρεζι :D

kingrim
03-03-11, 11:10
τρωνε γαριδες ??? δεν το γνωριζα σορρυ :( εγω νομιζα οτι ηταν καλα ψαρακια φτουυυυυ

kotsos83
03-03-11, 11:36
Μήπως μου ρημάξουν τα φυτά??

Thanks for your quick reply:)
βαλε 2 zebra nerite snail η ακομα καλυτερα αν βρεις αυτα με τα κερατακια.....:Dδε θυμαμαι πως τα λενε...

krispie
03-03-11, 11:43
βαλε 2 zebra nerite snail η ακομα καλυτερα αν βρεις αυτα με τα κερατακια.....:Dδε θυμαμαι πως τα λενε...

clithon corona ή porcupine,επειδή είχα και τα δύο είδη στο 25άρι μου, το zebra πιστεύω έκανε μακράν πιο καλή δουλειά και ήταν και αεικίνητο...:D
Πάντως αν έχεις ξύλο μέσα θα σου το κάνουν πουά από τα λευκά αυγά τους...:smt092

Tsagos
03-03-11, 13:52
ο χρυσος αλγοφάγος μηπως είναι siamese algae eater;
Διαβασε γιαυτόν παραπάνω πριν προχωρίσεις στην αγωρά του

ioannis_79
05-03-11, 12:27
Φίλε Tsago νομίζω ότι ο χρυσός αλγοφάγος δεν ειναι για τα λίτρα μου...
(http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/Crossocheilus%20siamensis.htm)
(http://www.istellas.gr/aquarium/my_fishes_crossocheilus_siamensis.html)

Σε ευχαριστώ πάντως για το ενδιαφέρον σου.....

delta66
06-03-11, 10:20
Θα προτεινα μερικα αλγοφαγα ειδη αλλα το ενυδρειο ειναι ηδη "γεματο".
Απο σαλιγκαρια, τα apple θα ειναι μια ακομα επιβαρυνση, θεωρησετα ως ψαρια στην ιχθυοφορτωση ισα με το μηκος τους. Αν γεννησουν κιολας, πανε οι ισορροπιες του νερου.
Τα zebra snail απο την αλλη ειναι πιο καλα στις αλγες αλλα γεμιζουν τον τοπο αυγα σαν ασπρα σπυρακια και δεν φευγουν με τιποτα (αφου δεν εκκολαπτονται κιολας).
Τα otocinclus ειναι μια καλη επιλογη αλλα διατηρουνται σε ομαδα (5+) και θα επιβαρυνθει το νερο κι αλλο. Ειναι και πολυ ευαισθητα στην καθαριοτητα του νερου.
Οι red cherry θα γινουν μεζες.
Δεν ξερω οι amano γαριδες, ισως ανταπεξελθουν στην πιεση των ram.
Tα ancistrus θα φορτωσουν κι αυτα πολυ το νερο.

ioannis_79
06-03-11, 18:15
Άρα ?????

Δεν βάζω τίποτα από αλγοφάγο είδος???

:-?

delta66
07-03-11, 10:44
Αν δεν εχεις σοβαρο προβλημα με αλγες (που κανονικα πρεπει να αντιμετωπιζεται με αλλους τροπους) γιατι να βαλεις?

ioannis_79
07-03-11, 10:53
Ok τότε....

ευχαριστώ πολύ και πάλι