PDA

Επιστροφή στο Forum : βοηθεια με συνδιασμο ψαριων

penelope6
02-03-11, 23:05
καλησπερα εχω ενα ενυδριο 70 λιτρα με ενα φιλτρο eheim και θερμοστατη. το στησα σημερα και αρχισα να σκεφτομαι τι ψαρια θα βαλω. η αρχικη ιδεα και αυτο που θελω πιο πολυ ειναι να βαλω ενα black moor(που εχω ηδη σε αλλο χορο),3-4 plati, ενα apple snail μερικες red cherry ΚΑΙ εναν γλυφτη
μπορουν να συμβιωσουν ειρηνικα ολα αυτα?

kostas/poseidonas
03-03-11, 00:49
το σωστο στησιμο ειναι το βασικοτερο..θα πρεπει να ελεγξεις την συμβιωση των ιδιων σε ιδιες τιμες ph,θερμοκρασιας κλπ.δν ξερω για το b.m αλλα τα πλατυ ειναι ησυχα ψαρακια υπαρχει ποικιλια στους χρωματισμους κ θα δεις κ γεννες..οι γαριδουλες θα πρεπει να μπουνε αργοτερα αφου στρωθει καλυτερα το ενυδρειο.

tsoum
03-03-11, 00:55
σωστα τα ειπε ο κωστας.

το blackmoor δεν μπορεις να το βάλεις, γιατί θέλει δροσερό νερό, ενώ τα πλατυ ζούνε σε "ζεστό" νερο 25-26 βαθμών.

Επισης, αμα βαλεις πλατυ δεν πρεπει να βαλεις γκαπυ γιατι υβριδιζουν.

Και κάτι ακόμα: Μην βαλεις πολλα ψαράκια, γιατί αναπαραγωνται ευκολα και στο τελος δεν θα έχεις τι να τα κάνεις.

penelope6
03-03-11, 01:03
διαβασα οτι τα γκαπυ ζουνε σε 20-25 βαθμους και τα black moor σε 18-29 οποτε θα μπορω να τα συγχρονισω στους 24 βαθμους περιπου. το βασικο μου ερωτημα ειναι αν τα black moor τρωνε γαριδες η μπορει να επιτεθουν στα πλατυ η στον γλυφτη(ξεχασα να τον αναφερω στην αρχη το διορθωσα τωρα)??

tsoum
03-03-11, 01:11
δεν θα σου επιτεθουν στα αλλα οπως επισης δεν ζουνε στους 29... Δεν ξέρω που το είδες αυτό αλλα όλοι λλένε 18-22...

Κανονικα δεν πρεπει να τα βάλεις μαζί. Εχεις τοσες αλλες επιλογες (σκαλαρια, γκουραμι κτλπ).

krispie
03-03-11, 01:14
Εχεις τοσες αλλες επιλογες (σκαλαρια, γκουραμι κτλπ).

OK τα γκουράμι, αλλά σκαλάρια σε 70 λίτρα;:confused:

penelope6
03-03-11, 01:16
τα γκουραμι δεν γινονται πελορια?

krispie
03-03-11, 01:21

Υπάρχουν και μικρά gouramis(πχ colisa lalia)

tsoum
03-03-11, 01:23
OK τα γκουράμι, αλλά σκαλάρια σε 70 λίτρα;:confused:

Λαθος μου! Το ξέχασα αυτό! :D

Υπαρχουν και γκουράμι που είναι 5-6-7 εκατοστα.
http://www.aquahobby.com/gallery/e_honey.php
http://www.aquahobby.com/gallery/e_lalia.php
http://www.aquahobby.com/gallery/e_powder.php

Επίσης υπάρχουν και τα λεγόμενα paradise fish, τα οποία μπορουν να γίνουν επιθετικα.
http://www.aquahobby.com/gallery/e_Paradise_Fish_Macropodus_opercularis.php

penelope6
03-03-11, 01:39
τα μικρα γκουραμι πρεπει να ειναι σε κοπαδι? γιατι στο 70λιτρο μαλλον μονο 2 θα μπορω να βαλω. επεισης που μπορω να τα βρω?

Dimis
03-03-11, 01:40
Επισης, αμα βαλεις πλατυ δεν πρεπει να βαλεις γκαπυ γιατι υβριδιζουν.

Φυσικα και ΔΕΝ υβριδιζουν γκαπυ με πλατυ,αντιθετα,ειναι ο ιδανικος συνδυασμος.

Οσο αφορα τα black Moor και την συγκατοικηση τους με τροπικα ψαρια δεν ενδείκνυται διοτι εχουν διαφορετικες αναγκες σε θερμοκρασια σε διατροφη και σε παραμετρους νερου,η οικογενεια των χρυσοψαρων πρεπει να μπαινει σε ενυδρεια με ψαρια του ειδους τους.Επισης ειναι πολυ ρυπογονα ψαρια και θελουν ισχυρη φιλτρανση για να κραταμε το νερο καθαρο.

Λυσεις στα 70 λιτρα υπαρχουν πολλες αλλα θα πρεπει να διαλεξεις βαση του νερου που θα εχει το ενυδρειο σου (αν δεν εχεις σκοπο να τροποποιησεις τις σκληροτητες του νερου,επιλεγεις ψαρια αναλογα με το νερο που βγαζει η βρυση σου).

Dimis
03-03-11, 01:44
Τα γκουραμι σε αυτα τα λιτρα τα βαζουμε σε ζευγαρι.
Ειναι ευκολο να βρεις στα περισσοτερα ενυδρειακα καταστηματα,ειδικα τα colisa lalia ειναι πολυ κοινα,τα colisa chuna ειναι λιγο πιο σπανια αλλα τα εχει σε στοκ αυτη την στιγμη το waterinn.

krispie
03-03-11, 02:07
Τα γκουραμι σε αυτα τα λιτρα τα βαζουμε σε ζευγαρι.
Ειναι ευκολο να βρεις στα περισσοτερα ενυδρειακα καταστηματα,ειδικα τα colisa lalia ειναι πολυ κοινα,τα colisa chuna ειναι λιγο πιο σπανια αλλα τα εχει σε στοκ αυτη την στιγμη το waterinn.

Μόνο που ίσως να βρει δύσκολα ζευγάρι... Υπάρχουν πουθενά θηλυκά;

Dimis
03-03-11, 14:42
Ολο και καπου θα βρεθει ενα θηλυκο...αν παρεις αμπαριζα τα πετσιτυ.:D

kilo_me
03-03-11, 15:11
Πηνελόπη εγώ θα σου πρότεινα η να βάλεις το black moor μονό του ή με άλλο 1 (black moor) παρέα.

Εκτός αν διαλέξεις να πας σε κάτι άλλο πιο “εξωτικό” που τότε θα πρότεινα
2. dwarf gourami
ή
2. Killifish
5-6. Celestial Pearl Danio (Galaxy Rasbora)
1-2. Zebra Nerite – Snail
και red cherry.
τώρα για ‘γλυφτη’
Crossocheilus siamensis
ή
Corydoras panda
αν και εγώ θα πρότεινα να μην βάλεις...:rolleyes:

όλα τα εχει το pet city και άμα θέλεις πάμε μαζί να τα δούμε.
γαρίδες σου έχω πει ότι θα σου δώσω εγώ. Άλλα σε 2 μίνες που η άμμος θα είναι έτοιμη. ;)

kostas/poseidonas
04-03-11, 14:25
αν τελικα βαλεισ γκουραμι διαβασα οτι καλυτερα ειναι να βαλεισ 2θηλυκα με ενα αρσενικο για να μην το στρεσαρει απο εκει κ περα το κοπαδοψαρο θε πρεπει να το ψαξεις κοντα στις ιδιες τιμες οπως σ ειπα