PDA

Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με φιλτρο????

tsoui
02-03-11, 22:18
Καλησπερα σε ολη την παρεα εχω φιλτρο eheim2215 με biomech και substratpro τρεχει απο τα τελη περιπου του ιανουαριου και απο τοτε μεχρι σημερα βγαζει ακομη αερα ειναι δυνατον να εχει κρατησει τοσο πολυ αερα και να κανει ακομα εξαερωση το συστημα???Εχει κανεις ιδεα τι μπορει να φταιει?? Το μονο που μου περναει απ το μυαλο ειναι να τραβαει αερα η εισαγωγη του φιλτρου απο τον παγιδευμενο αερα στο υποστρωμα παιζει τετοια περιπτωση??
ευχαριστω :confused:

spykan2
02-03-11, 22:44
φιλε κοίτα αν η βάνα εισαγωγής είναι καλά μονομενη (δεν στάζει) ακόμα τσέκαρε την πλαστική εισαγωγή του νερού στον κάδο αν τρέχει...

Λογικά θα έπρεπε μετά απο μια μέρα να εχει τελείωσει η εξαέρωσή σου (μετα από μερικές ώρες θα έλεγα)...

εν ολίγις τσέκαρε όλες τις εννώσεις σου και βεβαιώσου ότι είναι σωστά μονομένες....
μετά τσεκαρε (απιθανο αλλα το αναφέρω) αν δεν τραβάει αέρα το φίλτρο από την εισαγωγή του ενυδρείου....
Τέλος τσέκαρε αν υπάρχει καμιά τρύπα σε σωλίνα....

Για το πρώτο και το τρίτο θα δεις μια σταγόνα η κάποια αδικαιολόγιτη υγρασία ( όλες οι υγρασίες εκτός ενυδρίου θεωρούνται αδικαιολογιτες)

tsoum
03-03-11, 00:33
Μηπως δεν έχει κάτσει καλά η κεφαλή πάνω στον κάδο; Μήπως έχει κοπεί καπου η φλατζα;

tsoui
03-03-11, 00:49
Ολα αυτα τα εχω κοιταξει και για υγρασια η για διαρροη καπου, ειμαι ολη την ωρα με χαρτακια στις ενωσεις μηπως χανει καπου απο εκει αλλα τιποτα ειναι εντελως τρελλο δε μπορω να βγαλω ακρη με τιποτα.Αν εχει τρυπα στη σωληνα καπου δε θα ειχε και διαρροη?Το μονο που εχω πειραξει ειναι που εχω κλεισει λιγο τη ροη απο τα βανακια γιατι ηταν πολυ δυνατη αλλα και παλι ?????

tsoum
03-03-11, 00:52
Δεν είμαι σιγουρος για το οτι πρεπει να βγαίνει νερό για να πέρνει αερα...

tsoui
03-03-11, 00:57
Βλεπω ξενυχτης και εσυ χαχα αλλα τι εννοεις σε εχασα?εννοεις για το εαν εχει τρυπα?

tsoum
03-03-11, 00:59
Εννοω οτι δεν ειναι απαραιτητο να βγαινει νερό για να μπαίνει αέρας.

Σκεψου τα difuser στα εσωτερικά φιλτρα. Το σωλινάκι συνδεεται με την εξαγωγή του νερου και ρουφιεται αερας. Δεν βγαίνει καθόλου νερό απο το σωληνάκι όμως.

Αλλαξες καμια φορα την φλάτζα;

tsoui
03-03-11, 01:07
Α οκ τωρα το καταλαβα τι εννοεις δεν αποκλειεται αυτο που λες οντως γιατι το κανει παντα με συγκεκριμενη ποσοτητα αερα το κανει τοσο συχνα που το εχω μαθει πλεον ποσο διαρκει απλα με προβληματιζει οτι σιγουρα ειναι αποτην εισαγωγη γιατι περναει απ την φτερωτη και μετα φτανει στο spray bar ο αερας.Φλαντζα αν εννοεις της κεφαλης οχι δεν εχει ουτε εκει κατι υποπτο και ειναι σχετικα καινουργιο δουλευει κανα χρονο εκτος απ το διαστημα που μετακομισα και το ξηλωσα (πριν χωρις κανενα θεμα )

tsoum
03-03-11, 01:12
Δοκιμασε να το κλείσεις με μια μονωτική ταινία ή χαρτοταινία ή καποια ταινια. Αν δεν το κάνει αλλο, εχεις προβλημα εκει.

tsoui
03-03-11, 01:16
Θα το δοκιμασω να δω μηπως και ειναι εκει το θεμα παντως αν ειναι εκει ευτηχως δε πλυμηρισαμε ακομα, σε ευχαριστω για το χρονο σου καλο βραδυ
παω για πειραματα

bokostas
03-03-11, 02:36
Ε και τι στεναχωριέσαι, έχεις 2 σε 1 και φίλτρο και αεραντλία στην τιμή του ενός.:D:rolleyes:

Για να σοβαρευτούμε, πιστεύω πως κατά 90% φταίει που έχεις μειώσει τη ροή από τα βανάκια, το 2215 δεν έχει ρυθμιζόμενη ροή.
Βγάλτο από την πρίζα, κλείσε εντελώς τα βανάκια, άνοιξε την κεφαλή και ξανακλείστην, άνοιξε βανάκια τέρμα και βάλτο στο ρεύμα.
Η μόνη εναλλακτική που μπορώ να σκεφτώ, είναι η διάταξη και η πυκνότητα των υλικών στον κάδο, άλλαξέ την κι αυτήν.
Λογικά θα λυθεί το πρόβλημα, αν πάλι συνεχίσει να κάνει τα ίδια, πέτα το και πάρε ένα Κινέζικο.:D:p:rolleyes:

lion
03-03-11, 09:08
Kάπου στις συνδέσεις της εισαγωγής, σε αυτές που βρίσκονται έξω από το νερό δεν έχεις καλή ένωση και παίρνει αέρα.

maikl
03-03-11, 09:18
Σε κανενα φιλτρο δεν κλεινουμε εστω και λιγο την εισαγωγη.Ακομη κι αν κλεισουμε λιγο και την εξαγωγη(ταυτοχρονα με την εισαγωγη) ,το φιλτρο δουλευοντας κανονικα θα σπρωχνει το νερο, αλλα επειδη δε θα εισερχετε ικανη ποσοτητα νερου απο την εισαγωγη θα παρουσιαζει κενα και θα ξενεριζει...
Ακομη και σε κινεζικο, σε αμερικανικο και οτι αλλο θες φιλτρο αν κοψεις την εισαγωγη του νερου καποια στιγμη θα παρεις το impeller στο χερι...
Κοβουμε την ροη μονο ρυθμιζοντας την εξαγωγη κι αυτο αν το προτεινει ο κατασκευαστης,ολα τα αλλα ειναι +-3 ......

paco
03-03-11, 09:20
βαλε βαζελινη στην τσιμουχα κεφαλης αυτο μου δειχνει εμενα
μερικες φορες δεν χρειαζεται να σκιστει η τσιμουχα μπορει απλως να εχει στεγνωση και να μην κανει καλη επαφη
η αλλη περιπτωση ειναι να εχεις πακτωσει με βιολογικο υλικο τα καλαθακια και να ζοριζεται
αφαιρεσε λιγο υλικο και κουνα τα υπολοιπα να κατσουν σε διαφορετικη θεση και να δημιουργισουν καποια κενα
και βεβαια τσεκαρε και τα υπολοιπα που ειπαν τα παιδια παραπανω

tsoui
03-03-11, 21:43
:smt081 Ωραιος ο bokostas σωστος σωστος και παραπονιεμαι χαχα.Καταρχην να ευχαριστησω ολους για το χρονο τους και επιτελους βγηκε ακρη, εφταιγαν τα βανακια οπως ειπε ο φιλος bokostas και o maikl τα ανοιξα τερμα ανοιξα και ξανακλησα την κεφαλη και ολα επιτελους καλα ,να στε καλα παιδια ευχαριστω ησυχασε το κεφαλι μου ρε αδερφε

LeeHook
03-03-11, 21:52
Ο bokostas σου είπε την μισή αλήθεια. Η λύση αυτή είναι προσωρινή.
........
Το EHEIM φταίει!!!
Πέτα το και πάρε SUN-SUN
Εγγύηση!! :D :D :D :D :D

tsoui
03-03-11, 21:57
:D:DΤι αν σου πω γενικα δε με παει ρε παιδι μου παντα κατι σπαστικο θα γινεται οταν ξεκιναω την πρωτη φορα εχανε το Juwel απο τον πατο μετα φουσκωσε εννοειτε η βαση (η πρωτη) υστερα χαλασαν τα βανακια :D:D:D:DΜια χαρα γκαντεμια