PDA

Επιστροφή στο Forum : γκαπυ ή εντλερ?

redman88
02-03-11, 20:46
γεια σας παιδια ειμαι νεος στο φορουμ και χρειαζομαι καποια βοηθεια
ασχολουμαι αρκετο καιρο με ενυδρεια αλλα σταματησα γιατι ειμαι φοιτητης σε αλλη πολη
το σαββατοκυριακο θα μου φερουν το 80λιτρο ενυδρειακι μου και θα ξαναξεκινησω

αυτο που θα ηθελα να ρωτησω ειναι να βαλω γκαπυ ή εντλερ και καποια θετικα οποιος θελει για το καθενα
με γκαπυ ασχολιομουν χρονια τα εντλερ τα εμαθα πριν 2 μερες απο καποιον γνωστο μου που μου προτειναι αν θελω να μου δωσει μια θυληκια δικη του που γενναει συννεχεια
θα ηθελα να μου πειτε και πως να στεισω το ενυδρειο ωστε να παρω αρκετα μωρα

tsoum
02-03-11, 22:00
Βασικά με τα γκαπυ εχεις μεγαλύτερη ποικιλία στα χρώματα. Τα εντλερ είναι ολα τα ίδια. Ασε που τα θηλυκά είναι όλα τελείως αχρωμα.

Τα εντλερ δεν τρώνε τα μικρα τους, ενώ τα γκάπυ μπορει και να τα φανε.

Για να έχεις πολλές γεννες καλό είναι να βάλεις πολλά φυτα και κυρίως κερατόφυλλο. Οταν φουντώσει, είναι πολυ καλή κρυψώνα για τα μικρα.

Αντε και να κανονίσουμε να βρεθούμε να γνωρίσεις και εσύ τους υπόλοιπους εδώ απο τα Γιαννενα!

mixalis p
03-03-11, 04:42
εντλερ με 1000! τα guppies ειναι τα πιο αχρηστα ζωοτοκα!:D

lingistis
03-03-11, 09:24
θα ηθελα να μου πειτε και πως να στεισω το ενυδρειο ωστε να παρω αρκετα μωρα
Το στείνεις το ενυδρείο για γκάπι... αλλά βάζεις εντλερ μεσα :D

redman88
03-03-11, 11:17

απο ποια αποψη τα λες αχρηστα??

εγω παντως που καθομαι και βλεπω φωτογραφιες απο το ιντερνετ τα γκαπυ ειναι πανεμορφα

karderinas33
03-03-11, 11:21
γκαπυυυυυυυ!!!!!!!:D:D:D

thanasisg
03-03-11, 11:43
Και εγώ ψηφίζω γκάπυ!!! Πολύ πιο πολύχρωμα από τα εντλερ και μπορείς ρε παιδί μου να τα ξεχωρίζεις κιόλας: ο Μπάμπης, ο Κίτσος, ο Μήτσος κλπ!!!

redman88
03-03-11, 12:55
θα μπορουσε καποιος να μου πει και ποια ζωοτοκα μπορουν να συμβιωσουν μαζι?
και τι πλυθυσμο μπορω να εχω μεσα?

stavrosz
03-03-11, 18:00
θα μπορουσε καποιος να μου πει και ποια ζωοτοκα μπορουν να συμβιωσουν μαζι?
και τι πλυθυσμο μπορω να εχω μεσα?
guppy-endler-molly, μπορουν να συμβιωσουν μαζι αλλα για μενα καλυτερα να βαλεις ενα ειδος για να μην υπαρξουν υβριδισμοι στο μελλον.
εγω εχω guppies σε νεαρη ηλικια στο ενυδρειο μου 1 αρσενικο και 4 θυλικα. απο φυτα εχω κερατοφυλλο και τρεις ανουμπια. τα μικρα που γεννιουνται κρυβονται στα φυτα και γλυτωνουν απο την μανια που πιανει τα μεγαλα οταν καποια γενναει

manos_samos
03-03-11, 18:55
εντλερ!!!!

Rigel
03-03-11, 19:44
Πάνω κάτω το ίδιο είναι.Ανηκουν και στο ίδιο γένος οπότε σίγουρα δεν θα τα βάλεις μαζί για να μην υβριδίζουν.
Τα γκάπυ είναι πολύ πολύχρωμα αλλα ταυτόχρονα και κάτι πολύ συνηθισμένο.
Προσωπικα θα έβαζα εντλερς γιατι δίνουν μια πιο "αγρια" ομορφια και επίσης είναι κάτι που δεν έχει ο καθένας,οι περισσότεροι μάλιστα αγνοούν την υπαρξή τους.Οπως είπαν και παραπανω τα εντλερς δεν τρώνε τα μικρα τους οπότε αν θες αναπαραγωγές είναι ιδανικα.

tsoum
03-03-11, 19:51
Ναι αλλα τα εντλερ, ειδικά μεσα στα φυτά δεν θα φαίνονται καθόλου! :D Τα αχρωμα θηλυκα ουτε καν, και τα αρσενικά, με το μέγεθος που έχουν... :rolleyes:

Δηλαδή λες πως τα γκαπυ εχουν προβλημα στην αναπαραγωγη; Σε ενα τριμηνο, με καποια φυτα, και θα πιανει τα γκάπυ με τον κουβά για να τα βγάλει απο το ενυδρείο. Εγώ δεν έχω ακούσει τοσους πολλούς να δίνουν εντλερ. :-?

georgis4
03-03-11, 19:58
Εγώ δεν έχω ακούσει τοσους πολλούς να δίνουν εντλερ. :-?
Για να μη γινουν *σουπα* οπως τα γκαπυ ρε χαμενε:D:p
Ενα ακομα + για τα εντλερακια ειναι οτι εκτος που θα εχεις ενα ψαρακι που ειναι σχεδον υπο εξαφανιση ειναι και λιγοτερο *ευαισθητα* απο τα γκαπυ.;)(χωρις να σημαινει αυτο οτι ζουν χωρις αλλαγες νερου-τροφη):D

tsoum
03-03-11, 20:04
Τα εντλερ ειναι υπο εξαφάνιση;

Μποκωστααααααααααααααααααααααααααααααααααααααα :smt093:smt021

:smt082:smt082

Τα γκαπυ είναι ευαισθητα; Δεν νομίζω καθόλου! Σου στελνω πμ γιατι αμα τα πω εδω... -+9 :D

Rigel
03-03-11, 20:19
Τα εντλερς υπάρχουν μόνο σε πολύ μικρους πληθυσμούς στη βενεζουέλα και επόμενως καταλαβαίνεις πόσο σημαντικό είναι να διαδίδουμε την διατήρηση αυτών των ψαριών στο χόμπυ μας,προστατεύοντας τα πάντα απο υβριδισμούς με γκάπυ.Λίγοι τα έχουν και συνεπώς λίγοι χαρίζουν.Γκαπυ ακόμα και το πιο τελειωμένο πετ σοπ θα έχει,εντλερς δεν νομίζω.
Και για μένα είναι πολύ ομορφοτερο να βλέπεις πως αυτά τα ψαράκια καμουφλάρονται και συμπεριφέρονται μές τα φυτα όπως κάνουν και στη φύση παρά να έχεις πλουμιστά γκάπυ από επιλεκτικές αναπαραγωγές που δεν μπορούν να κουνηθούν από το βάρος των ουρών και των πτερυγίων τους και δεν εμφανίζουν πλέον ούτε τα βασικά τους ένστικτα!η συμπεριφορά τους για μένα είναι απλά αδιαφορη ενώ τα έντλερς διαθέτουν χάρη και κάποια εξωτική μαγεία.

Βεβαια περι ορέξεως...

redman88
03-03-11, 23:52
... παρά να έχεις πλουμιστά γκάπυ από επιλεκτικές αναπαραγωγές που δεν μπορούν να κουνηθούν από το βάρος των ουρών και των πτερυγίων τους και δεν εμφανίζουν πλέον ούτε τα βασικά τους ένστικτα...

μολις το ειδα αυτο η αληθεια ειναι οτι κατι μου θυμισε απο παλια που ειχα γκαπακια

παντως οταν ρωτισα για το ποια μπορουν να συμβιωσουν εννοουσα χωρις να εχουμε υβριδισμους και απαντηση σε αυτο δεν εχω παρει
δεν υπαρχει???
και τι πλυθησμο μπορω να εχω?

επισης θα ηθελα την γνωμη σας για κατι ακομα:σκεφτομαι να βαλω ενα φιλτρο βυθου ή/και ενα SEN JP-013F. με αυτα θα ειμαι οκ;
στον πυθμενα τι να βαλω;απο χαλικια και τετοια εννοω

bokostas
04-03-11, 03:30
Άλλο ένα + για τα έντλερς, φυσικά γούστα είναι αυτά.

Από ζωοτόκα μπορείς να βάλεις ότι θέλεις, οι μόνοι συνδυασμοί που απαγορεύονται (λόγω εύκολου και πιθανότατου υβριδισμού) είναι:
1. Όχι γκάπυ με έντλερς και
2. Όχι πλάτυ με ξιφοφόρους.
Όλα τα ζωοτόκα πρέπει να μπαίνουν σε χαρέμια, δηλαδή 1 αρσενικός με 2-3 θηλυκά.
Ανάλογα το μέγεθος του ενυδρείου σου, μπορείς να βάλεις περισσότερα χαρέμια του ίδιου είδους,
ή να συνδυάσεις 1-2 χαρέμια από κάθε είδος, σε 80λιτρο δεν θα έβαζα περισσότερα από 8-10 ψάρια.

Το φίλτρο πρέπει να γυρνάει 5-6 φορές τα λίτρα σου, αλλά και να έχει αρκετό χώρο για υλικά.
Εγώ θα σου πρότεινα αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2174
Αν τα οικονομικά σου δεν στο επιτρέπουν, το SEN JP-013F είναι καλό, αλλά πάρε 2 ίδια για το 80λιτρο.

Για τον βυθό πολύ ψιλό χαλικάκι σε μαύρο ή μπεζ από εδώ: http://pangea.gr/ 7 ευρώ το 20κιλο.

redman88
04-03-11, 11:03
Άλλο ένα + για τα έντλερς, φυσικά γούστα είναι αυτά.

Από ζωοτόκα μπορείς να βάλεις ότι θέλεις, οι μόνοι συνδυασμοί που απαγορεύονται (λόγω εύκολου και πιθανότατου υβριδισμού) είναι:
1. Όχι γκάπυ με έντλερς και
2. Όχι πλάτυ με ξιφοφόρους.
Όλα τα ζωοτόκα πρέπει να μπαίνουν σε χαρέμια, δηλαδή 1 αρσενικός με 2-3 θηλυκά.
Ανάλογα το μέγεθος του ενυδρείου σου, μπορείς να βάλεις περισσότερα χαρέμια του ίδιου είδους,
ή να συνδυάσεις 1-2 χαρέμια από κάθε είδος, σε 80λιτρο δεν θα έβαζα περισσότερα από 8-10 ψάρια.

Το φίλτρο πρέπει να γυρνάει 5-6 φορές τα λίτρα σου, αλλά και να έχει αρκετό χώρο για υλικά.
Εγώ θα σου πρότεινα αυτό: http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2174
Αν τα οικονομικά σου δεν στο επιτρέπουν, το SEN JP-013F είναι καλό, αλλά πάρε 2 ίδια για το 80λιτρο.

Για τον βυθό πολύ ψιλό χαλικάκι σε μαύρο ή μπεζ από εδώ: http://pangea.gr/ 7 ευρώ το 20κιλο.

αν εννοεις απο την στηλη που εχει για ενυδρεια σε τι κοκομετρια να ειναι η αμμος?
οσο για το φιλτρο καλυτερα 2 SEN JP-013F γιατι τα οικονομικα μου δεν ειναι και το καλυτερο μου...
???θα χρειαστω 20 κιλα για το ενυδρειο μου???
παραδωσεις κανουν ή θα πρεπει να παω εκει???
υποστρωματα τυπου http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=741 ειναι απαραιτητα?

stav
04-03-11, 12:11
Δηλαδή λες πως τα γκαπυ εχουν προβλημα στην αναπαραγωγη; Σε ενα τριμηνο, με καποια φυτα, και θα πιανει τα γκάπυ με τον κουβά για να τα βγάλει απο το ενυδρείο. Εγώ δεν έχω ακούσει τοσους πολλούς να δίνουν εντλερ. :-?

Για ρωτα τον Bokostas ποσα εχει μοιρασει.

bokostas
04-03-11, 12:39
αν εννοεις απο την στηλη που εχει για ενυδρεια σε τι κοκομετρια να ειναι η αμμος?
οσο για το φιλτρο καλυτερα 2 SEN JP-013F γιατι τα οικονομικα μου δεν ειναι και το καλυτερο μου...
???θα χρειαστω 20 κιλα για το ενυδρειο μου???
παραδωσεις κανουν ή θα πρεπει να παω εκει???
υποστρωματα τυπου http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=741 ειναι απαραιτητα?
Πήγαινε στην έκθεσή τους, στον δρόμο της Θέρμης, απέναντι από το Ελληνικό Κολλέγιο και πες τους ότι την θέλεις για ενυδρείο.
Όλοι από εκεί παίρνουμε και τα έχουν μάθει πια, απλά την πουλούν συσκευασμένη σε τσουβάλι, θα σου περισσέψουν μερικά κιλά.
Υποστρώματα χρειάζονται μόνο για φυτεμένα ενυδρεία υψηλών απαιτήσεων με δύσκολα φυτά.

Πάμω από 200 μέχρι τώρα...-+9

redman88
04-03-11, 13:44
Πήγαινε στην έκθεσή τους, στον δρόμο της Θέρμης, απέναντι από το Ελληνικό Κολλέγιο και πες τους ότι την θέλεις για ενυδρείο.
Όλοι από εκεί παίρνουμε και τα έχουν μάθει πια, απλά την πουλούν συσκευασμένη σε τσουβάλι, θα σου περισσέψουν μερικά κιλά.

να παω θεσσαλονικη ειναι λιγο δυσκολο τωρα οποτε με βλεπω να παιρνω απο κανενα πετ εδω

QS-Plan
04-03-11, 14:03
πιο φθηνά θα σου βγει να την παραγγείλεις με κούριερ από την Γη του Πυρός ή τα Νησιά του Πάσχα, παρά να την αγοράσεις από πετσοπ...

redman88
04-03-11, 14:15
πιο φθηνά θα σου βγει να την παραγγείλεις με κούριερ από την Γη του Πυρός ή τα Νησιά του Πάσχα, παρά να την αγοράσεις από πετσοπ...

αν εδινες και καποια παραπανω πληροφορια οπως τηλεφωνο ή site θα με διευκολυνες(ελπιζω να μην ειναι ειρωνικο αυτο που ειπες)

επισης το pangea.gr κανει και παραδωσεις
εστειλα mail για να ρωτησω και μεσα σε 4 λεπτα ειχα την απαντηση(απιστευτη εξυπηρετηση) και μιλησαμε και τηλεφωνηκως

tsoum
04-03-11, 15:33

Δεν είπα ποσα, αλλα πόσοι.

@Redman. Βαλε ενα θέμα στις μαζικές παραγγελίες, μπας και θέλει και κανένας ακόμα χαλίκι, για να βγεί πιο φθηνά τα μεταφορικά. Νομίζω ο Kostas/pwseidonas θελει μαυρο χαλίκι. ;)

Rigel
05-03-11, 14:37
Δεν είπα ποσα, αλλα πόσοι.

Λίγοι τα έχουν και συνεπώς λίγοι χαρίζουν...

:rolleyes:

redman88
06-03-11, 07:41
φιλρτο βυθου να βαλω η οχι??
-------------------------
φιλρτο βυθου να βαλω η οχι??

ακυρο,δεν θα βαλω τελικα
οσο διαβαζω εδω μεσα μαθαινω πολλα

anastapalios
06-03-11, 09:05
να παω θεσσαλονικη ειναι λιγο δυσκολο τωρα οποτε με βλεπω να παιρνω απο κανενα πετ εδω
Καλημέρα, εάν δεν έχεις πάρει έχω κάτι στα υπ'όψην μου, αρκεί να περιμένουμε λίγο. Εαν ΔΕΝ έχεις πάρει μπορείς να περιμένεις μέχρι την Τρίτη-Τετάρτη και θα σε δω στο εργαστήριο.

redman88
06-03-11, 13:21
Καλημέρα, εάν δεν έχεις πάρει έχω κάτι στα υπ'όψην μου, αρκεί να περιμένουμε λίγο. Εαν ΔΕΝ έχεις πάρει μπορείς να περιμένεις μέχρι την Τρίτη-Τετάρτη και θα σε δω στο εργαστήριο.

οκ ρε Τάσο, αλλά αναφέρεσαι μόνο στο χαλίκι έτσι?
για να ξέρω αν είναι να κάνω την παραγγελία για τον υπόλοιπο εξοπλισμό.
απο φιλτρα τελικα λεω να παρω 2 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2161 ή 2 http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=2162 και στο ενα λεω να βαλω ενεργο ανθρακα και στο αλλο καποιο υλικο για την αποικια των βακτηριων
για τα βακτηρια προτείνεται μονο μπόλι ή και τα διαφορα σκευάσματα που υπαρχουν στην αγορα?
για πειτε καμια γνωμη πανω σε αυτο?

mixalis p
06-03-11, 13:34
απο φιλτρο παρε αυτο! πολυ καλο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1441

QS-Plan
06-03-11, 13:45
αν εδινες και καποια παραπανω πληροφορια οπως τηλεφωνο ή site θα με διευκολυνες(ελπιζω να μην ειναι ειρωνικο αυτο που ειπες)

επειδή ο γραπτός και απρόσωπος λόγος αρκετές φορές παρεξηγείται, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι το τελευταίο που ήθελα με το ποστ μου να ειρωνευτώ ειδικά εσένα... γενικά δεν είναι στο στυλ μου και δεν είναι το χαρακτηριστικό μου να ειρωνεύομαι κανέναν... απλά, ήθελα με έναν δηκτικό - προς τα πετ-σοπς - τρόπο να σε προειδοποιήσω για τις τιμές που θα σε χρέωναν για την άμμο....

εάν και πάλι νομίζεις μετά την εξήγηση που έκανα ότι σε ειρωνεύτηκα, απλά δέξου τη συγνώμη μου...

redman88
06-03-11, 14:01
επειδή ο γραπτός και απρόσωπος λόγος αρκετές φορές παρεξηγείται, θέλω να σε διαβεβαιώσω ότι το τελευταίο που ήθελα με το ποστ μου να ειρωνευτώ ειδικά εσένα... γενικά δεν είναι στο στυλ μου και δεν είναι το χαρακτηριστικό μου να ειρωνεύομαι κανέναν... απλά, ήθελα με έναν δηκτικό - προς τα πετ-σοπς - τρόπο να σε προειδοποιήσω για τις τιμές που θα σε χρέωναν για την άμμο....

εάν και πάλι νομίζεις μετά την εξήγηση που έκανα ότι σε ειρωνεύτηκα, απλά δέξου τη συγνώμη μου...

δεν παρεξηγηθηκα φιλε μου απλα δεν ειχα καταλαβει απο την αρχη τι εννοουσες και μετα συμπληρωσα την παρενθεση
απο φιλτρο παρε αυτο! πολυ καλο http://www.petcumulus.gr/index.asp?page=product&pid=1441

και εγω αρχικα αυτο το φιλτρο ειχα σκεφτει αλλα δεν θα βολευει λογω του καπακιου του ενυδρειου

tsoum
06-03-11, 14:03
και εγω αρχικα αυτο το φιλτρο ειχα σκεφτει αλλα δεν θα βολευει λογω του καπακιου του ενυδρειου

http://www.fukar.com.tr/4a.jpg

:D:D:D:D

redman88
06-03-11, 14:06
http://www.fukar.com.tr/4a.jpg

:D:D:D:D

αν οντως αξιζει τοσο πολυ θα το κανω
περιμενω και αλλες γνωμες

tsoum
06-03-11, 14:26
Βασικά, αντί να πάρεις το κρεμαστο φίλτρο εγώ θα σου πρότεινα αυτο. (http://cgi.ebay.com/RESUN-Cyclone-Mini-External-Filter-3W-200L-H-60L-CY-20-/180359416670?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item29fe424b5e)

Ειναι στην ίδια τιμή, είναι εξωτερικό, και έχει μεγαλύτερο χωρό. Το μόνο μειον οτι είναι κινέζικό.

mixalis p
06-03-11, 14:30
Βασικά, αντί να πάρεις το κρεμαστο φίλτρο εγώ θα σου πρότεινα αυτο. (http://cgi.ebay.com/RESUN-Cyclone-Mini-External-Filter-3W-200L-H-60L-CY-20-/180359416670?pt=UK_Pet_Supplies_Fish&hash=item29fe424b5e)

Ειναι στην ίδια τιμή, είναι εξωτερικό, και έχει μεγαλύτερο χωρό. Το μόνο μειον οτι είναι κινέζικό. αυτο ειναι πολυ καλο,το εχω εγω!

redman88
06-03-11, 14:40
αυτο ειναι πολυ καλο,το εχω εγω!

και εμενα μου φαινεται πολυ καλο αυτο αλλα δεν ειμαι και ο καλυτερος στις παραγγελιες ειδικα απο εξωτερικο
μπορει να βοηθησει καποιος και να του δωσω τα χρηματα?
περιπου ποσες μερες θα κανει να ερθει?

mixalis p
06-03-11, 14:41
και εμενα μου φαινεται πολυ καλο αυτο αλλα δεν ειμαι και ο καλυτερος στις παραγγελιες ειδικα απο εξωτερικο
μπορει να βοηθησει καποιος και να του δωσω τα χρηματα?
περιπου ποσες μερες θα κανει να ερθει?
25 μερες εκανε σε μενα.

tsoum
06-03-11, 14:42
Αμα θες μπορω να στο παραγγείλω εγω.

redman88
06-03-11, 14:55

και ποσο θα βγει συνολικα?

tsoum
06-03-11, 14:59
Περιπου 25€ με τα μεταφορικά. Τοσο θυμάμαι μου είχε πει ο Μιχάλης οτι του βγηκε.

mixalis p
06-03-11, 15:12
Περιπου 25€ με τα μεταφορικά. Τοσο θυμάμαι μου είχε πει ο Μιχάλης οτι του βγηκε.
ναι 25

redman88
06-03-11, 16:25

μπορω να εχω λιγο χρονο να το ψαξω λιγο ακομα?

tsoum
06-03-11, 18:23
Φυσικά! Δεν τελειωνουν αυτά!

redman88
07-03-11, 10:42
για τα βακτηρια προτείνεται μονο μπόλι ή και τα διαφορα σκευάσματα που υπαρχουν στην αγορα ειναι καλα?

Rigel
07-03-11, 11:23
για τα βακτηρια προτείνεται μονο μπόλι ή και τα διαφορα σκευάσματα που υπαρχουν στην αγορα ειναι καλα?

πεταμένα λεφτα.Δεν κάνουν δουλεια και το ενυδρείο θα στρώσει κανονικά στον ιδιο χρόνο ακόμα και αν δεν τα έβαζες.Η ζήτα μπόλι ή διαβασε στα υπομνήματα πως θα στρώσεις το ενυδρείο με αμμωνία.Το μπόλι είναι η καλύτερη λύση,γρηγορη και άμεση.

redman88
07-03-11, 12:17
πεταμένα λεφτα.Δεν κάνουν δουλεια και το ενυδρείο θα στρώσει κανονικά στον ιδιο χρόνο ακόμα και αν δεν τα έβαζες.Η ζήτα μπόλι ή διαβασε στα υπομνήματα πως θα στρώσεις το ενυδρείο με αμμωνία.Το μπόλι είναι η καλύτερη λύση,γρηγορη και άμεση.

τα εχω διαβασει τα υπομνηματα γι'αυτο και ρωτησα να μαθω την αποψη σας για αυτα τα σκευασματα γιατι δεν αναφερει πουθενα τιποτα

redman88
16-03-11, 15:11
παιδια μολις παρελαβα την αμμο για το ενυδρειο μου και την παρασκευη θα εχω και το φιλτρο, οποτε μεσα στο ΣΚ ειμαι ετοιμος
Γιαννιωτες περιμενω την στηριξη σας(φυτα,ψαρια κτλ)

mixalis p
16-03-11, 15:13
παιδια μολις παρελαβα την αμμο για το ενυδρειο μου και την παρασκευη θα εχω και το φιλτρο, οποτε μεσα στο ΣΚ ειμαι ετοιμος
Γιαννιωτες περιμενω την στηριξη σας(φυτα,ψαρια κτλ)
ποιο φιλτρο πηρες τλκ? κερατοφυλλο μπορω να σ φερω εγω

redman88
16-03-11, 15:15
ποιο φιλτρο πηρες τλκ? κερατοφυλλο μπορω να σ φερω εγω

το fluval 205
η ιδεα για το βαρελακι δεν ξεχαστικε απλα θα γινει αργοτερα(πολυ συντομα) αρκει να υπαρχουν χρηματα γιατι τωρα μας τελειωσαν

tsoum
16-03-11, 15:42
μια σουπερ βαλλισνερια απο τις δικές μου, θα σου δώσω ;)

vaggeliscookman
16-03-11, 16:33
ε κάτι θα βρω κ εγώ να σου φέρω!

tdinosauros
16-03-11, 20:19
τι ψαρια θα βαλεις τελικα?να ξερουμε τι να σου βρουμε

tsoum
16-03-11, 20:35
Ειπαμε: εντλερ, κορυ, και κανενα γαριδοσαλιγκαρο, και ίσως τα heterandria formosa.

@tdinosauros: Αλήθεια, μηπως ενδιαφέρεσαι και εσυ για 1-2 χαρεμακια;

anastapalios
16-03-11, 20:43
Άντε αν είναι να ζεσταίνω την απόχη...Οι εντλερίνες σε περιμένουν...

redman88
16-03-11, 20:47
τετοια ν'ακουω!!!!!!!!!!
επειδη δεν κρατιεμαι μπορω να βαλω το χαλικακι απο τωρα μεσα και το φιλτρο να το βαλω την παρασκευη που θα ερθει η θα εχω προβλημα?

tsoum
16-03-11, 20:50
Εφόσον το έχεις ήδη πλυνει, βεβαιως. Βαλε και την αντλία μεσα να γυρνάει το νερό, και τον θερμοστάτη για να ζεσταθεί!

Θα παρεις μπολι απο καπου ή θα το στρώσεις απο το 0; Δυστυχώς εγώ δεν έχω να σου δώσω, γιατί καθαρισα το φίλτρο χθες. :( Δεν το σκεφτηκα να σε περιμένω...

redman88
16-03-11, 20:54
Εφόσον το έχεις ήδη πλυνει, βεβαιως. Βαλε και την αντλία μεσα να γυρνάει το νερό, και τον θερμοστάτη για να ζεσταθεί!

Θα παρεις μπολι απο καπου ή θα το στρώσεις απο το 0; Δυστυχώς εγώ δεν έχω να σου δώσω, γιατί καθαρισα το φίλτρο χθες. :( Δεν το σκεφτηκα να σε περιμένω...

η αντλια και ο θερμοστατης ειναι ηδη μεσα και η θερμοκρασια στους 26-27(καλα ειναι?)
το χαλικι το εχω κανει γυρω στα 10 ξεπλυματα απο το μεσημερι που το πηρα και το εκανα και πριν λιγο παλι και τωρα το εχω παλι σε νερο
το ενυδρειο το ειχα γεμισει το σαββατο το βραδυ, πρεπει να το αλλαξω το νερο η δεν υπαρχει θεμα?
οσο για μπολι δεν ψηνομαι παρα τα οσα εχω διαβασει εδω μεσα.εμπιστευομαι τα ζουμια 8 χρονια τωρα και ποτε δεν ειχα προβλημα.

tsoum
16-03-11, 21:14
Ειναι λίγο ψηλα, αλλα εφοσον δεν έχεις ψαρια μεσα, το μονο που κάνει ειναι να επιταχυνει το στρωσιμο.

Το ξέρεις οτι χωρις μπολι, θα περιμένεις 1 μηνα ++ για να βαλεις μεσα ψαρια;

Τασο, ασ'την απόχη κάτω! :D:D:D

redman88
16-03-11, 21:36
Ειναι λίγο ψηλα, αλλα εφοσον δεν έχεις ψαρια μεσα, το μονο που κάνει ειναι να επιταχυνει το στρωσιμο.

Το ξέρεις οτι χωρις μπολι, θα περιμένεις 1 μηνα ++ για να βαλεις μεσα ψαρια;

Τασο, ασ'την απόχη κάτω! :D:D:D

και που ξερω εγω οτι το μπολι που θα μου δωσει καποιος δεν εχει και καποιο μικροβιο μεσα, το οποιο μπορει τα δικα του ψαρια να μην τα επηρεαζει για διαφορους λογους αλλα τα δικα μου να τα τσακισει.....??????????

tsoum
16-03-11, 21:39
και που ξερω εγω οτι το μπολι που θα μου δωσει καποιος δεν εχει και καποιο μικροβιο μεσα, το οποιο μπορει τα δικα του ψαρια να μην τα επηρεαζει για διαφορους λογους αλλα τα δικα μου να τα τσακισει.....??????????

:rolleyes::rolleyes:

Οπως θέλεις. ;)

kalaxan
16-03-11, 21:42

Κανένα ζωάκι φίλε μου δεν είναι άχρηστο...(εκτός απο πολλούς ανθρώπους-δεν αναφέρομαι σε εσένα)

tdinosauros
16-03-11, 21:49
γιωργο εγω τι θα τα κανω,τροφουλα?

tsoum
16-03-11, 21:55
:D:D:D στο μεσα, ή στο μικρό! 1 χαρεμι για το μικρό ειναι οτι πρεπει! ;)

redman88
17-03-11, 00:05
επιτελους μπηκε και η αμμος(ηταν λιγο κουραστικο μπορω να πω)
εφτασε στα 5cm παχος
αντε να ερθουν και τα υπολοιπα

tdinosauros
17-03-11, 00:54
στο μεγαλο(450) θα ταιριαζε απολυτα

rtolis
17-03-11, 00:58
Φίλε μου redman η ερώτηση που έκανες ήταν "Άρης ή ΠΑΟΚ?" :p :p

redman88
17-03-11, 01:18
Φίλε μου redman η ερώτηση που έκανες ήταν "Άρης ή ΠΑΟΚ?" :p :p

σε ποια απο ολες τις ερωτησεις αναφερεσαι?

mixalis p
17-03-11, 01:28
αν θελεις μπολι σ δινω εγω!

rtolis
17-03-11, 01:31
σε ποια απο ολες τις ερωτησεις αναφερεσαι?

Στην αρχική του τίτλου του thread!

redman88
17-03-11, 01:35
Μιχάλη ευχαριστω αλλα πριν το παρω θα μπορουσα να δω το ενυδρειο απο το οποιο θα βγει??(ελπιζω να μενεις κοντα)

mixalis p
17-03-11, 01:46
Μιχάλη ευχαριστω αλλα πριν το παρω θα μπορουσα να δω το ενυδρειο απο το οποιο θα βγει??(ελπιζω να μενεις κοντα)
μενω εξω απο την πολη. οποτε δυσκολο

kostas/poseidonas
17-03-11, 04:23
αμα θες σ δινω τον μονομαχο μ για καμια βδομαδα να προετοιμασει το νερο θα ετοιμασει την βιολογια του ωστε να μπουνε τα υπολοιπα...μην ξεχνας εχω να σ δωσω κ εγω μια εντλερινα

Rigel
21-03-11, 02:14
αμα θες σ δινω τον μονομαχο μ για καμια βδομαδα να προετοιμασει το νερο θα ετοιμασει την βιολογια του ωστε να μπουνε τα υπολοιπα...μην ξεχνας εχω να σ δωσω κ εγω μια εντλερινα

ποιος ο λόγος να ταλαιπωρηθεί ο μονομάχος?το οτι είναι ανθεκτικό ψάρι δεν σημαίνει οτι γουστάρει να κολυμπάει στην αμμωνία!!εξάλλου κανένα ψάρι δεν στρώνει ενυδρείο σε μια βδομάδα,χρειάζεται περίπου μήνας.
Μπόλι και πάλι μπόλι.

redman88
21-03-11, 02:21
ποιος ο λόγος να ταλαιπωρηθεί ο μονομάχος?το οτι είναι ανθεκτικό ψάρι δεν σημαίνει οτι γουστάρει να κολυμπάει στην αμμωνία!!εξάλλου κανένα ψάρι δεν στρώνει ενυδρείο σε μια βδομάδα,χρειάζεται περίπου μήνας.
Μπόλι και πάλι μπόλι.

ποτέ μπόλι και πάλι ποτέ μπόλι

kalaxan
21-03-11, 02:42

Δε θα πω για το βάρβαρο του θέματος, το οπίοο δε κολλάει και πολύ με το φιλοζωϊκό χόμπυ των ενυδρείων..

Θα σου πω το άλλο..Ο μονομάχος το πιθανότερο είναι να αρρωστήσει ή να κουβαλήσει ασθένεια γιατί φαντάζομαι και συ δε θα τον έιχες στα όπα όπα..

Το βρίσκεις ορθό να αρρωστήσει πχ με κάτι μεταδοτικό στο καινούργιο ενυδρείο και μόλις τον βγάλεις και βάλεις τα άλλα ψάρια να αρρωστήσουν και αυτά?

mixalis p
21-03-11, 02:55
οπως μεταφερεται μια ασθενεια με ενα ψαρι που θα παρεις απο καποιον αλλο.......ετσι μεταφερεται κ μεσα απο το μπολι. οποτε κανε ενα ενυδρειο σκετο με φυτα η πλαστικα ψαρια απο τα jumbo! κ τελειωσε το θεμα!:smt081

redman88
21-03-11, 02:59
οπως μεταφερεται μια ασθενεια με ενα ψαρι που θα παρεις απο καποιον αλλο.......ετσι μεταφερεται κ μεσα απο το μπολι. οποτε κανε ενα ενυδρειο σκετο με φυτα η πλαστικα ψαρια απο τα jumbo! κ τελειωσε το θεμα!:smt081

σε ποιον πάει αυτό Μιχάλη??
:confused::confused::confused:

mixalis p
21-03-11, 03:25
πρεπει να καταλαβεις οτι ο πιο ευλοκος τροπος γ να στρωσει το ενυδρειο ειναι το μπολι! αλλιως με τα απλα ζουμια τ εμποριου θελει αρκετες μερες. παρε μπολι ωστε να στρωσει το ενυδρειο κ μετα βαλε ψαρια. κ σ δινω εγω παραδειγμα οτι δεν βαζεις μπολι κ αφηνεις το ενυδρειο 15-20 μερες να στρωσει. πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι τα ψαρια π θα βαλεις μεσα δεν θα μεταφερουν καμια ασθενεια????:confused::-?

redman88
21-03-11, 03:28
πρεπει να καταλαβεις οτι ο πιο ευλοκος τροπος γ να στρωσει το ενυδρειο ειναι το μπολι! αλλιως με τα απλα ζουμια τ εμποριου θελει αρκετες μερες. παρε μπολι ωστε να στρωσει το ενυδρειο κ μετα βαλε ψαρια. κ σ δινω εγω παραδειγμα οτι δεν βαζεις μπολι κ αφηνεις το ενυδρειο 15-20 μερες να στρωσει. πως μπορεις να εισαι σιγουρος οτι τα ψαρια π θα βαλεις μεσα δεν θα μεταφερουν καμια ασθενεια????:confused::-?

προφανως και τα ψαρια μπορουν να μεταφερουν ασθενειες, ποτε δεν μπορεις να εισαι σιγουρος
αν θυμασαι κατι σου ειπα στην συναντηση για το μπολι

POURITANOS
21-03-11, 08:53
Το μπόλι μπορεί να κρύβει πολλά πράγματα.:confused:
Δοκίμασε να στρώσης το ενυδρείο με κύκλο του αζώτου.;)
Μπόλι καλό είναι να παίρνουμε σαν έσχατη λύση

Θα προτιμούσα γκαπι λόγω τις διαφορτικοτιτας των χρωμάτων τους.
Τα ελντερ θα τα βαρεθείς γρηγορότερα.

kostastsod
21-03-11, 08:58
Κάνω αναπαραγωγή εδώ και πάρα πολλά χρόνια. θα βγάλω φωτο και θα στείλω. Πάνω από 400 με 600 μικρά..!!!! χιλιάδες χρώματα!!!!:D:D:D:D:D