Επιστροφή στο Forum : ΑΥΞΗΣΗ ΝΗ3- ΒΟΗΘΕΙΑ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΩ
Παιδιά καλησπέρα! Έχω ένα 90lt και ετρεχε με ενα eheim 2213 και βακτηρια (υγρο) για 4 μερες, μετά απο έβαλα μεσα 2 αγγελοψαρα και 3 πλατυ και το αφησα 15 μερες. Μετά ακανα αλλαγη νερου-πλυσιμο φιλτρου νεα βακτηρια (Πριν 4 μερες) και έβαλα μεσα ενα silver shark και 3 πλατυ (αφου είχα ΝΗ3 =0) .Ξαφνικα αποψε εχω ΝΗ3 =1. Τι να κάνω?
αλλαγές νερού (κατά προτίμηση το αντιχλώριο να είναι το seachem prime), αγγελία για μπόλι, μετρήσεις του νερού σου & και μας λες τα αποτελέσματα, αύριο το πρωί επιστροφή του silver shark από εκεί που το πήρες και διάβασμα τα υπομνήματα εδώ http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34
Το φίλτρο σου μάλλον δεν είναι στρωμένο!!!
Πως έπλυνες το φίλτρο ? :-?
επλινα κανονικα με νερο ενυδρειου. να βαλω και αλλα βακτηρια?
αφού τα έχεις αγοράσει βάζε... λιγότερο κακό δεν κάνουν....
το φίλτρο γιατί το έπλυνες δεν κατάλαβα....
Εγώ με τα ζουμιά δεν τα πάω και πολύ καλά γιαυτό κανε ότι σου είπε ο Κώστας παραπάνω !!!
Μου είπε αυτός στο πετσοπ να το πλυνω. καθε ποτε πρεπει να το πλενω ρε παιδια...
όποτε μειωθεί η ροή του...
Κατά την γνώμη μου δεν υπάρχει στάνταρ!!! Γενικά όταν βλέπεις ότι πέφτει η ροή του φίλτρου σου !!!
ψαχνω για μπολι ρε παιδια στην πατρα ενα μηνα....δεν μπορω να βρω γιαυτο πηγα στα ζουμια. τι να κανω?
Σου είπαμε τι να κάνεις! Είδα έβαλες και αγγελία για μπόλι άρα μέχρι να βρεθεί αλλαγές νερού !!
όλο και κάποιος θα βρεθεί... σήμερα την έβαλες την αγγελία...
Σας ευχαριστώ. Εβαλα λιγα βακτηρια αποψε γιατι δεν εχω αλλο αντιχλωριο οπότε δεν μπορω να κανω αλλαγη νερου αποψε. λετε μεχρι το πρωι να εχω προβλημα? Αυτη ειναι η 2η αγγελια που βαζω
απλά μην τα ταΐσεις....
και για αντιχλώριο πάρε το seachem prime
Παιδιά μια ερωτηση....μετράω πάλι απόψε αμμωνία = 1 και ΝΟ3=0, Δεν έχω ταΐσει καθόλου σήμερα? Τι παίζει?
τι αντιχλώριο αγόρασες τελικά?
κάνε πάλι μια αλλαγή νερού...
το seachem prime αγορασα. μολισ γυρισα απο τη δουλεια και δεν εχω κανει ακομα αλλαγη νερου και θελω να ρωτησω αν ειναι καλο να κανω η να περιμενω λιγο ακομα? Η τιμή αμμωνείασ =1 ειναι επικινδυνη? ο πετσοπασ μου λεει περιμενε λιγο .
ναι ειναι στα φουλ εδω δεν βαζεις ψαρακια με 0.25
Από το site τou Seachem Prime... http://www.seachem.com/Products/product_pages/Prime.html
Directions
Use 1 capful (5 mL) for each 200 L (50 gallons*) of new water. This removes approximately 1 mg/L ammonia, 4 mg/L chloramine, or 5 mg/L chlorine. For smaller doses, please note each cap thread is approx. 1 mL. May be added to aquarium directly, but better if added to new water first. If adding directly to aquarium, base dose on aquarium volume. Sulfur odor is normal. For exceptionally high chloramine concentrations, a double dose may be used safely. To detoxify nitrite in an emergency, up to 5 times normal dose may be used. If temperature is > 30 °C (86 °F) and chlorine or ammonia levels are low, use a half dose.
Κάνε αλλαγές νερού ακολουθώντας τις οδηγίες τους... ελπίζω να βρεις μπόλι σύντομα...
το seachem prime αγορασα. μολισ γυρισα απο τη δουλεια και δεν εχω κανει ακομα αλλαγη νερου και θελω να ρωτησω αν ειναι καλο να κανω η να περιμενω λιγο ακομα? Η τιμή αμμωνείασ =1 ειναι επικινδυνη? ο πετσοπασ μου λεει περιμενε λιγο .
Με τέτοια τιμή αμμωνίας σε ενυδρείο με ψάρια επιβάλλεται η αλλάγη νέρου
(ενοείται η χρήση τού Prime σε διπλάσια αναλογία αφου δεσμεύει αμμωνία),
50% άμεσα και κάθε μέρα μέχρι να πέσει κάτω από 0,25 και μετά κάθε δύο με
τρεις μέρες, επίσης για δύο τρεις μέρες μην ταίσεις και μέτα τάιζε πολύ λίγο.
Βέβαια όλα αυτά ισχύουν μέχρι να βάλεις μπόλι, όταν μπει το μπόλι θα πρέπει
να αναθεωρήσεις κάπως τις ρουτίνες σου.
Επίσης κοίτα πως θα επιστρέψεις κάποια ψάρια αν όχι όλα μέχρι να στρώσεις
σωστά το ενυδρείο σου.
Σας ευχαριστω πολυ για τη βοηθεια θα κανω οτι μου ειπατε. να ρωτησω και κατι αλλο η καφε αλγη που εχει αρχισει να αμφανιζεται στα τζαμια πωσ την αντιμετωπιζουν?
Η καφε αλγη ειναι κατι φυσιολογικο σε νεα ενυδρεια. Δεν χρειαζεται να κανεις κατι, θα κανει τον κυκλο της και θα φυγει.
Να και κατι καλο! Σε ποσο καιρο θα φυγει για να ξερω να την παρακολουθω? Είναι λάθος να την καθαρίζω τουλάχιστον στο μπροστινό τζαμι?
1. Κακως
2. Η ερωτηση που κανεις δειχνει οτι δεν ειδες καν τα θεματα που σου προτεινε ηδη απο το 2 ποστ ο συνχομπιστας QS-Plan. Μη τα περιμενεις ολα ετοιμα μασημενη τροφη
(φιλικα)
3. Και εγω αν ημουν πετσοπας αυτο θα ελεγα για να πουλησω κανενα φαρμακο ή κανενα ψαρι ως αντικατασταση αυτων που θα ψοφησουν.
ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟΣ.
Δεν θα ξαναγοραζα απο εκει τιποτα.
Χθες το βραδυ μπολιασα μετά απο βοήθεια του πολυ καλου φιλου ''MANENI''. θελω να τον ευχαριστησω και μεσα απο το forum γιατι πραγματικα αφιερωσε 2,5 ωρες να κουβεντιασει - βοηθήσει στο καινουργιο μου ενυδρείο και το βασικότερο μου έδωσε το μπόλι. Ευχαριστώ
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.