PDA

Επιστροφή στο Forum : Σπασιμο βασης ενυδρειου-Επειγον


johnny98130
15-07-03, 10:24
Χτες το βραδάκι εγινε μια προσπάθεια μετακόμισης του ενυδρείου μου με την βοήθεια καποιων μελών του board των 600 λτ από το ισόγειο στο υπόγειο του σπιτιού μου. Το ενυδρείο εχει 6 τρύπες στην βάση του(το τζαμι ειναι 1,4cm) και έπαθε ενα ραγισμα σε μια τρύπα του γύρω στα 15 εκ κατα πλάτος. ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΣΠΑΣΕΙ ΟΙ ΝΤΡΕΣΕΣ ΠΟΥ ΔΕΝΟΥΝ ΤΗΝ ΒΑΣΗ ΜΕ ΤΑ ΚΑΤΑΚΟΡΥΦΑ ΤΖΑΜΙΑ. Λέω να βάλω ενα μεγάλω μπάλωμα από τζαμι στο πανω μέρος της βάσης και να το κολλήσω με σιλικόνη καλύπτοντας και μια και δύο τρύπες της βάσης αν χρειαστεί . Από κάτω δεν μπορώ να βάλω μπάλωμα διότι εχει sterofoam και δεν μπορεί να μην εφαρμόζει καλά καθώς θα πατησει στο έπιπλο που στηρίζεται το ενυδρείο. Θ είναι στεγανό η πρέπιε να αλλαξω όλο το τζάμι της βάσης :? :? Δυστηχως το ενυδρείο ειχε δίσκους τους οποίους εχω βάλει σε ένα ενυδρείο με 100λτ
Περιμένω ιδέες παιδια
Ευχαριστώ

halvas69
15-07-03, 10:40
To σωστότερο είναι να αλλάξεις το τζάμι του ενυδρείου, αλλά.....
εφ'όσον είναι και κοματάκι μεγάλο το ενυδρείο σου μπορείς να κάνεις κάλλιστα αυτό που λες (δηλ. να κολήσεις ενα κομάτι τζάμι πάνω στο ράγισμα.
Το έχω κάνει και εγώ στο δικό μου, γιατί ήταν σπασμένη σχεδόν όλη η βάση του.
Πήρα ένα αρκετά μεγάλο κομάτι γυαλί (δεν χρειάζεται να είναι και πολυ χοντρό) σχεδόν όσο τα 2/3 της βάσης και αφού τα καθάρισα αρκετά καλά με οινόπνευμα ( βάση + μπάλωμα ) τα "πλάκωσα" στην σιλικόνη και τα κόλησα.
Καλού κακού έβαλα και σιλικόνη στα τελειώματα του μπαλώματος.
Πρόσεχε.....να πιέσεις το μπάλωμα με δύναμη για να απλωθεί καλά η σιλικόνη
και να μην κάνεις δαχτυλιές στα σημεία που θα πάει η σιλικόνη (γιατί υπάρχει κίνδυνος να μην πιάσει καλά σε αυτά τα σημεία)
Το αποτέλεσμα είναι ικανοποιητικότατο...........no leaks :wink:

johnny98130
15-07-03, 15:11
Γιωργο σε ευχαριστώ

lasal
16-07-03, 01:21
Δεν ξέρω αν σε πρόλαβα.
Προληπτικά υπάρχει μια κόλλα που την έχουν οι λαμαρινάδες
για ραγίσματα.
Φυσικά θα βάλεις και το μπάλωμα.

johnny98130
17-07-03, 09:20
Η κόλληση έγινε εχτές το βραδάκι. Επειδή στο τέλος της κόλλησης μου τελείωσε η σιλικόνη που ήταν ειδική για ενυδρεία χρησιμοποίησα κοινη σιλικόνη , και οχι κάποια ειδική για ενυδρεία που πωλείται στα pet stores. Ελπιζω να μην έχω πρόβλημα. Πόσο καιρό χρειάζεται να στεγνώσει η σιλικονη γιατί λέω να βάλω νερό δοκιμαστικά σήμερα το βράδυ?
Ελπίζω να μην εχω leaks γιατί οι δίσκοι μου θα αρχίσουν να ζορίζονται. :? :?

halvas69
17-07-03, 09:36
Καλό θα ήταν να γεμίσεις το ενυδρείο με νερό όταν σταματήσει να μυρίζει η σιλικόνη.
Και μην ξεχνάμε ότι στα σημεία που είναι πλακωμένη με το μπάλωμα, θα αργήσει να στεγνώσει...οπότε μην βιαστείς.
Θα σου πρότεινα να περιμένεις μερικές ημέρες για να είσαι πιό σίγουρος.

Giorgos
17-07-03, 21:19
Θα πρέπει να περιμένεις τουλάχιστον 5 μέρες (μην πω περισσότερο) για να είσαι σίγουρος.

newfish
19-07-03, 12:27
Επειδή στο τέλος της κόλλησης μου τελείωσε η σιλικόνη που ήταν ειδική για ενυδρεία χρησιμοποίησα κοινη σιλικόνη


Τι σιλικόνη (κοινή) χρησιμοποίησες ;;

Στο θέμα της σιλικόνης πρέπει να είμαστε προσεκτική για να μην έχουμε δυσάρεστα αποτελέσματα.

γαυρος
19-07-03, 13:47
MEGA-λαθος για να μην πω αντεννα...
πολλες σιλικονες εχουν μεσα ενα αντι-μουχλικο φαρμακο για να μη μαυριζει απο υγρασια-αντιμυκητιακο δηλαδη !! αν επεσες σε τετοια αρχισε απο τωρα να κλαις τα ψαρια σου :cry: :cry: :cry: :cry: :cry: !!! ποτε δε βαζουμε σιλικονη που δεν ειναι 100% σιλικονη και ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙ !!
παρε παλι την κανονικη και με το δαχτυλο σου κανε μια στεγανοποιηση του κομματιου,κλεινοντας ολο τον αρμο που υπαρχει γυρω γυρω στο τζαμι.οταν λεμε ολο εννοουμε ολο !! βαλε πραμα μπολικο και πιεσε με το δακτυλο να μπει και μεσα!!
ετσι τη σωνεις την παρτιδα :wink:
αα..και πουσαι αμα τελειωσει και σου βρισκεται καθολου γυψος ..η τσιμεντακι ξερεις εσυ..συνεχισε μαυτο...(πλακα κανω . :twisted: .)

johnny98130
20-07-03, 21:52
4 μερες μετα την κόλληση εβαλά σημερα δοκιμαστικα νερο. Ολα καλα μεχρι εδω. Γέμισα αλλα τρια δακτυλα και ειδα τον εφιαλτη τον ιδο :twisted: :evil:
Το νερο μπηκε κατω απο το μπαλωμα. Μια ελαχιστη χαραμαδουλα κατω απο την ντρεσα στάθηκε ικανη να αχρηστευσει το μπαλωμα. Εβγαλα αμεσως το 60Χ45cm μπαλωμα (φυσικα έσπασε) και τωρα ειμαι σε βαθια καταθλιψη. :(
Εχω ξανακανει κόλλησεις παιδια αλλά αυτη ειναι πολυ λεπτη εγχειρηση διότι το σπάσιμο παει κάτω από την ντρέσα όπου δεν μπορώ να επέμβω.
Πικρα παιδια και τωρα μάλλον πρεπει να αλλαξω πάτο. Και 7 δίσκοι μου σε ενα 60 ενυδρείο αρχιζουν και την ...ακουνε.

Tolis
21-07-03, 01:43
Ξανα καντο. Χρησιμοποιησε ενα λεπτο γερο συρμα για να ξεκολλησεις ολο το μπαλωμα και την σιλικονη του. Κοψε με ξυραφι την σιλικονη που περισσευει απο την κοντρα στο σημειο που ειναι το ραγισμα. Βαλε αλλο μπαλωμα , αφου πρωτα καθαρισεις σχολαστικα ολες τις επιφανειες που θα μπει η σιλικονη (ενυδρειου) με οινοπνευμα και ασετον. Γεμισε ολη την επιφανεια του μπαλωματος με σιλικονη. Προσπαθησε να το γεμισεις με οσο λιγοτερες πιεσεις του πιστολιου μπορεις, ξεκινωντας απο το περιγραμμα. Βαλε το καινουργιο μπαλωμα, πιεσε οσο μπορεις, και βαλε πανω στο μπαλωμα ενα καλο βαρος (ενα κουβα νερο πχ). Ασε οση σιλικονη βγει απο την πιεση, εκει που ειναι.

lasal
21-07-03, 14:08
υπάρχει μια κόλλα που την έχουν οι λαμαρινάδες
για ραγίσματα τσαμιών.
Γκρρρρρρρρρρρρρ :evil: :evil: :evil:

Συμπληρώνω γιατί μάλλον δεν το πρόσεξες.
Η κόλλα αυτή είναι για να σταματάει και να ΜΗΝ συνεχίζει το ράγισμα
του τσαμιού έπειτα απο την επισκευή του.
Φυσικά και θα βάλεις στο τέλος την χλαπάτσα (τζάμι και σιλικόνη) για να το ενισχύσεις.
ΥΓ.
Η κόλλα αυτή ειναι λεπτόρευστη και βάζοντας την σε ενα σημείο που είναι ραγισμένο αυτή.......απλώνεται σε όλο το ραγισμένο μέρος.
Καλή επιτυχία.

johnny98130
21-07-03, 21:36
Σημερα παρεγγειλλα νεο μπαλωμα και αυριο παω για την δευτερη προσπαθεια αφου καθαρισω την παλια σιλικονη.
Οι δισκοι μου που στα 600λτ ηταν ΟΚ και δεν ειχαν τσακωθει ποτε σημερα με λιγο τροφη στα 80λτ επαιξαν ξυλο. Αρχιζουν να φερονται σαν κιχλιδες φαινεται :)