Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Eρώτηση

Vtecakias
27-02-11, 13:08
Καλησπερα παιδια και καλως σας βρηκα, δεν ξερω αν ειναι σωστο το ποστ που γραφω εδω αλλιως να με μεταφερει καποιος..Εχω μια ερωτηση πριν 3 μερες πηρα το καινουργιο μου ενυδρειο 160 λιτρων και εβαλα μεσα πετρες απο το βουνο και αμμο ψυλη απο μαντρα με οικοδομικα υλικα.τα επλινα πολυ καλα ολα σε καυτο νερο 3-4 φορες και μετα τα εβαλα στο ενυδρειο μετα εβαλα κανονικα τα φαρμακα με την σειρα τους.το ενυδρειο που το στρωνω εδω και 2 μερες με τις πετρες και με την αμμο δεν εχω καποιο προβλημα το νερο εχει καθαρισει απο την θολουρα που ειχε.
Η ερωτηση μου ειναι αν υπαρχει καποιο προβλημα με τις πετρες που εβαλα και με την αμμο.τα ψαρια που θα βαλω μαλλον ειναι κιχλιδες ή σκαλαρια
θα αντεξουν?

panoskor
27-02-11, 13:16
Δεν υπαρχει προβλημα με τις πετρες και την αμμο,αφου τις καθαρισες καλα.
Μάλλον σε κιχλιδες θα πας επειδη τα σκαλάρια θελουν μαλακό νερο και η αμμος και οι πέτρες που πήρες εναι το πιο πιθανόν ασβεστοληθικές,δηλαδή ανεβάζουν την σκληροτητα και το ph.
Το ενυδρειο με ποιον τρόπο το στρώνεις?

Vtecakias
27-02-11, 13:19
Δεν υπαρχει προβλημα με τις πετρες και την αμμο,αφου τις καθαρισες καλα.
Μάλλον σε κιχλιδες θα πας επειδη τα σκαλάρια θελουν μαλακό νερο και η αμμος και οι πέτρες που πήρες εναι το πιο πιθανόν ασβεστοληθικές,δηλαδή ανεβάζουν την σκληροτητα και το ph.
Το ενυδρειο με ποιον τρόπο το στρώνεις?

με βακτηρια και αντιχλωριο ..για 1 εβδομαδα

QS-Plan
27-02-11, 19:24
αν είναι αυτά τα ζουμιά από πετσοπ... πεταμένια λεφτά.... βάλε μια αγγελία για μπόλι....

και διάβασε τα υπομνήματα, εδώ.... http://www.aquatek.gr/vb/forumdisplay.php?f=34