Επιστροφή στο Forum : τι συνδιασμους ψαριων να κανω?
εχω 80 λιτρων ενυδρειο αρκετα φυτεμενο.εβαλα 2 plati τι αλλα ψαρια μπορω να βαλω και ποσα.Ευχαριστω:)
μπορεις να βαλεις και ενα χαρεμακι γκαπι καθως και γαριδες/σαλιγκαρια. να σιγουρευτεις με μετρησεις οτι το φιλτρο σου ειναι στρωμενο πριν κανεις οτιδηποτε μη τα στειλεις αδιαβαστα τα ψαρακια.
Προφανως το ενυδρειο "τρεχει" με νερο βρυσης ε...
Εξαιρετικη επιλογη τα πλατυ για το πρωτο σου ενυδρειο και το νερο που τα εχεις.
Μπορεις σε αυτα τα λιτρα να τα συνδυασεις με γκαπυ ή εντλερ (ενα απο τα 2 ειδη,ποτε και τα δυο αυτα μαζι διοτι υβριδιζουν).
Οποτε κανε τα πλατυ σου ενα αρσενικο και 3 θηλυκα και αλλα τοσα γκαπυ ή εντλερ και σε λιγο καιρο θα εχεις πολλααααα ψαρακια!
Μερικες αλλες επιλογες (αφου κανεις τα πλατυ σου χαρεμακι) σε αυτα τα λιτρα και με νερο βρυσης ειναι τα εξης:
1 τα πλατυ μαζι με 2 ζευγαρια tateurndina ocellicauda
ή
2 τα πλατυ μαζι με 8 galaxy rasbora
ή
3 τα πλατυ μαζι με ενα κοπαδι απο 6 pseudomugil gertrudae
ή
4 τα πλατυ μαζι με ενα απο τα παραπανω και μερικες γαριδες ρεντ τσερυ ή αμανο
ή
5 τα πλατυ μαζι με ενα απο τα παραπανω και 4-5 kuhli loach.
Oσο περισσοτερα ψαρακια τοσο καλυτερη πρεπει να ειναι η φιλτρανση σου για να υποστηρίξει την ιχθυοφορτιση.
Για αυτο αφου στρωσεις καλα το φιλτρο σου πρεπει να προσθετεις σταδιακα ψαρια και να εισαι παντα σιγουρη οτι το φιλτρο σου μπορει να ανταπεξελθει στις αναγκες του πληθυσμου.Με λιγα λογια,οχι πολλα ψαρακια σε αυτα τα λιτρα,λιγα και να περνανε καλα.
παιδια τα εντλερς ταιριαζουν με καρδιναλιους, corydors sterbai, rd cherry και ramirezi????πειτε μου γιατι τα ειδα και μ αρεσουν παρα πολυ
μπορειτε να μου πειτε τα κοινα ονοματα των ψαριων που μου προτεινατε γιατι ο καταστηματαρχης δεν τα ξερει με τα επιστημονικα.. :confused:
Τα μονα που εχουν και αλλο ονομα ειναι το galaxy rasbora που λεγετε και celestial pearl danio CPD,και το pseudomugil gertrudae που μπορεις να το πεις και spotted blue-eye.
A ναι και τις tateurndina μπορει καποιος να τις πει και peacock goby ή peacock gudgeon.
Αλλα οι ευκολες ονομασιες ειναι αυτες που ειχα γραψει στην αρχη,αν δεν τα καταλαβε ετσι,τωρα ειναι που θα παθει σοκ!
B22 τα εντλερς ειναι ψαρακια που προτιμουν αλκαλικο νερο ενω ολα τα αλλα θελουν οξινο μαλακο νερο.Οποτε δεν ειναι και το ιδανικο να μπουν μαζι.
μπορειτε να μου πειτε τα κοινα ονοματα των ψαριων που μου προτεινατε γιατι ο καταστηματαρχης δεν τα ξερει με τα επιστημονικα.. :confused:
μπορείς να πας και σε άλλο πετσοπ...-+9-+9-+9
Παρε ενα τηλ εδω www.waterinn.gr
Νομιζω εχει σε στοκ τα tateurndinas,kuhli loach,pseudomugil gertrudae και τις αμανο.Ρεντ τσερυ δεν ειναι αναγκη να παρεις απο καταστημα,εχουν πολλοι εδω μεσα να σου δωσουν.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.