PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι ψάρια να βάλω????

Malindaar
25-02-11, 18:04
Καλησπέρα σε όλους!!

Έχω ένα ενυδρείο 120L και έχω μέσα 2 σκαλάρια μικρά, ένα πλακόστομο και ένα γατόψαρο. Δεν έχω την παραμικρή ιδέα τι άλλο να βάλω.
Λέω να βάλω ένα κοπαδι Μοlly ή Platy αλλά δεν ξέρω πόσα θα ήταν καλό.
Επίσης σκέφτομαι για 2 kiss και ένα blue gurami

Εσείς τι άλλο θα βάζατε?? Μου αρέσουν όλα και έχω μπερδευτεί!

ελενη
25-02-11, 18:09
τα σκαλαρια ειναι κοπαδοψαρα σε περιπτωση που δεν το γνωριζεις !!! δηλ ζουν σε κοπαδακια ανω των τριων ατομων!
αν κ με τα λιτρα δεν συμφωνω ... καλυτερα να βαλεις αλλο ενα σκαλαρι και να φτιαξεις ενα μικρο κοπαδακι , μην προσπαθεις να βαλεις λιγο απο ολα !!!

eimaste aR21rwstoi
25-02-11, 18:10
τι διαστασεις ειναι ακριβως το ενυδρειο???
μαλλον θα πρεπει να βγαλεις ψαρια κι οχι να βαλεις γιατι τα αγεελοψαρα και ο πλεκοστομος γινονται πολυ μεγαλα!!!!

τα σκαλαρια θελουν υψος στο ενυδρειο απο 50cm και πιο πανω...

Malindaar
25-02-11, 18:20
To ενυδρείο είναι 80χ50χ50
Δηλαδή να το αφήσω έτσι.... άδειο??
τα σκαλάρια μου έιναι 4cm το κάθε ένα....

eimaste aR21rwstoi
25-02-11, 18:33
To ενυδρείο είναι 80χ50χ50
Δηλαδή να το αφήσω έτσι.... άδειο??
τα σκαλάρια μου έιναι 4cm το κάθε ένα....
το υψος κανει παντως...το μηκος συνηθως θελει πανω απο ενα μετρο...θα σου πουν και οι ακομα πιο εμπειροι ομως..
τα σκαλαρια δεν θα ειναι μια ζωη 4 εκατοστα...οταν θα γινουν 10-15???

ο πλεκο αν οντως ειναι πλεκο γινεται τεραστιο...
το γατοψαρο τι ακριβως ειναι???
μπορεις να τα βγαλεις η να τα κρατησεις χωρις να παρεις κατι αλλο και μετα να τα δωσεις οταν μεγαλωσουν
η τα δινεις απο τωρα και πας σε αλλη ψαρακια
μπορεις να το ψαξεις εδω στο φορουμ με την ησυχια σου και να βρεις πολυ ενδιαφεροντα ψαρια να βαλεις...

επισης αν θυμαμαι καλα θελεις να βαλεις πλατυ και μολυ...αυτα θελουν σκληρο νερο ενω τα αγγελοψαρα μαλακο
-------------------------
να προσπαθησεις τα ψαρια να ταιριαζουν μεταξυ τους στις απαιτησεις τους

ελενη
25-02-11, 18:43
μην βιαζεσε να βαλεις ολα τα ψαρια που σου αρεσουν με μιας!!! τα σκαλαρια ειναι ομορφα και ειναι μαγικο απο τοσο μικρα να τα βλεπεις να μεγαλωνουν !!! αραξε λοιπον και ασχολησου με το να τα χαζευεις να μεγαλωνουν τα μωρακια!!!!!

eimaste aR21rwstoi
25-02-11, 18:50
μην βιαζεσε να βαλεις ολα τα ψαρια που σου αρεσουν με μιας!!! τα σκαλαρια ειναι ομορφα και ειναι μαγικο απο τοσο μικρα να τα βλεπεις να μεγαλωνουν !!! αραξε λοιπον και ασχολησου με το να τα χαζευεις να μεγαλωνουν τα μωρακια!!!!!
και οταν μεγαλωσουν????

ελενη
25-02-11, 18:57
οταν μεγαλωσουν τα καμαρωνεις !!! και αφου εχεις ψηθει αρκετα πας για ενα μεγαλητερο να δεις πως μεγαλωνουν κ τα αλλα ειδη!!!!:D:D:D:D:D

Malindaar
25-02-11, 19:00
Θα τα βγάλω μάλλον... και θα βάλω ένα πλεκόστομο ακόμα.
Θα είναι 2 μικροί πλεκόστομοι και ένα γατόψαρο και θα γλείφουν...θα γλείφουν...θα γλείφουν...θα γλείφουν...θα γλείφουν... μέχρι να λιώσει το τζάμι......

Ευχαριστώ πάντως!

eimaste aR21rwstoi
25-02-11, 19:03
Θα τα βγάλω μάλλον... και θα βάλω ένα πλεκόστομο ακόμα.
Θα είναι 2 μικροί πλεκόστομοι και ένα γατόψαρο και θα γλείφουν...θα γλείφουν...θα γλείφουν...θα γλείφουν...θα γλείφουν... μέχρι να λιώσει το τζάμι......

Ευχαριστώ πάντως!
αν θες καλυτερα βγαλε αυτον τον πλεκο που εχεις και παρε 2 ανσιστρους που ειναι παρομοια και ποιο ωραια και γινονται πολυ πιο μικρα...

Malindaar
25-02-11, 19:08
Αστειέυομαι. Έτσι κι αλλίως πρέπει να πάω φαντάρος κάποια στιγμή ( έχει ασπρίσει το μαλλί ήδη) και μάλλον θα τα χαρίσω ή θα τα πάω πίσω πριν μεγαλώσουν πολύ. Σε όσο καιρό θα είναι 10 πόντους τα σκαλάρια?

eimaste aR21rwstoi
25-02-11, 19:09
Αστειέυομαι. Έτσι κι αλλίως πρέπει να πάω φαντάρος κάποια στιγμή ( έχει ασπρίσει το μαλλί ήδη) και μάλλον θα τα χαρίσω ή θα τα πάω πίσω πριν μεγαλώσουν πολύ. Σε όσο καιρό θα είναι 10 πόντους τα σκαλάρια?
αυτο δεν το γνωριζω δεν ειχα ποτε περιμενε τους σκαλαραδες;)

Γιώργος Κ
27-02-11, 08:06
Αν ειναι σε σωστες συνθηκες ... πολυ γρηγορα! ;)