PDA

Επιστροφή στο Forum : Dwarfs from South America


Entreri1221
08-07-03, 02:30
Μπορουν να συνυπαρξουν μαζι σε ενα ενυδρειο 200λιτρων microgeophagus ramirezi με καποιο αλλο ειδος dwarf απο την Νοτια Αμερικη π.χ. apistos,nanacara φοβαμαι για επιθετικοτητα προς τα
πρωτα.To ενυδρειο θα ειναι καραφυτεμενο.

paparatsi
08-07-03, 11:18
Καθαρα απο προσωπικη εμπειρια σε ενα ενυδρειο 110 λιτρων(μικτα) ζουν και βασιλευουν 3 ramirezi (1 αρσενικο +2 θυλικα) και ενα ζευγαρι agassizi. Tα apistos ειναι σιγουρα πιο επιθετικα αλλα ποτε δεν εφτασαν στο σημειο να στρεσαρουν πολυ καποιο αλλο ψαρι , ακομα και οταν η θυλικια ειχε μικρα. Στα 200 λιτρα μπορεις ανετα να εχεις 3 και 4 θυλικιες για τον καθε αρσενικο. Αλλα γνωμη μου ειναι να μην ειναι πανω απο ενα τα αρσενικα για το καθε ειδος , εκτος αν βαλεις μονο ενα ειδος στα λιτρα αυτα οποτε μπορει να προστεθει και δευτερο αρσενικο.

BILAS
08-07-03, 11:47
Aπο την μικρη εμπειρια που εχω απο τα nanacara , οταν καναν αυγουλακια την πρωτη φορα (3 ολες και ολες και μετα τερμα δεν καναν αλλα, αν κανουν τωρα θα σας πει ο Μανθος ) η θυληκια σκοτωσε τον αρσενικο , ενα κορυ και δυο οτο.Τον υπολοιπο καιρο δεν ενοχλουσε κανεναν.Στην δευτερη γεννα σαπισε στο ξυλο και τον δευτερο αρσενικο αλλα τον προλαβα και τον εβγαλα.
Το ενυδρειο ηταν 60λιτρα ειχε αρκετα φυτα μεσα ,το ζευγαρι, 2οτο και 2κορυ , τωρα σε ποιο μεγαλο δεν ξερω ποια θα ειναι η συμπεριφορα τους και μαζι με τους αλλους "σαταναδες"

paparatsi
08-07-03, 12:07
Τα 60 λιτρα θεωρουνται οριακα για τα ψαρια αυτα ,και οταν λεμε οριακα μονο για ενα ζευγαρι , οτιδηποτε αλλο υπαρχει σε τοσο μικρο ενυδρειο σε περιοδο αναπαραγωγης ειναι καταδικασμενο. Στα 200 λιτρα τα πραγματα αλαζουν δραματικα και η επιθετικοτητα ειναι μειωμενη γιατι υπαρχει χωρος και για τα υπολοιπα ψαρια.

tasos
09-07-03, 19:16
Συμφωνώ με τον paparatsi,bilas, και τα δικάμου στο 50λιτρο πλακώθηκαν και έβγαλα τον αρσενικό!Στο 250λιτρο όμως δέν έχω κανένα πρόβλημα-εκτός από ότι δεν μου κρατάνε τα μικρά!(έχω και άλλα ψάρια βλέπεις :lol: )Στο 600λιτρο του johnny υπάρχουν πολλά ams με ένα ζεύγος agassizi χωρίς πρόβλημα!

Anonymous
09-07-03, 19:22
χμμ ωραία φάση να έχεις dward cichlids απο ότι φαίνετε.. θα ήθελα να βάλω μερικά στο 240λιτρο μου αλλά υπάρχουν ήδη δύο ψάρια.. :(

Entreri1221
10-07-03, 02:13
Αλλη μια ερωτησουλα,τα διαφορα ειδη Apistogramma μπορει να υβριδιζουν ευκολα;

paparatsi
10-07-03, 14:38
Δεν νομιζω οτι υπαρχει περιπτωση υβριδισμων μεταξυ των ειδων γιατι ειναι αρκετα διαφορετικα σε χρωματα και χαρακτηρα. Η μονη περιπτωση διασταυρωσης ειναι μεταξυ ψαριων του ιδιου ειδους αλλα με διαφορετικα χρωματα.

Π.Χ ενα apisto cacatoides με χρωμα στα 2 πτερυγια μπορει να διασταυρωθει με ενα αλλο του ιδιου ειδους με χρωμα και στα 3 πτερυγια ή ακομα και με ενα πορτοκαλι. Στην περιπτωση αυτη θα βγουν μικρα και απο τα 2 χρωματα , ακομα μπορει να ειναι και περισσοτερες οι χρωματικες αποκλησεις.

Δεν υπαρχει περιπτωση διασταυρωσης μεταξυ cacatoides με agassizi.

Ασε που αν και ολα τα apistos ειναι απο την ιδια περιοχη (μεγαλη βεβαια) οι συνθηκες νερων στις οποιες αναπαραγονται εχουν μεγαλες διαφορες απο περιοχη σε περιοχη και ολα τα ειδη Dwarf's δεν εχουν επιτυχια σε συγκεκριμενη ποιοτητα νερου.