Επιστροφή στο Forum : Προβλημα με τιγρακια
Τα εν λογω ψαρια βρισκονται σε ενα 80λιτρ στο οποιο υπηρχαν και τρια Silver shark εκ των οποιων το ενα μου εδωσε καποια φιλη λογω αλλαγης ψαροσυνθεσης της τωρα και 5 μερες. Προχθες αρχισαν τα προβληματα με την επιμονη ενος απο τα τιγρακια να κυνηγα τα καρχαριακια. Την επομενη το πρωι το βρηκα νεκρο και δαγκωμενο στο μερος της κοιλιας. Εχουν περαση δυο μερες και βλεπω σημερα το πρωι και το αλλο καρχαριακι νεκρο εχει μεινη το τελευταιο στο οποιο παρατηρω οτι συνεχιζεται η επιθεση απο ενα ειδικα, των 6 που υπαρχουν και πρεπει να ειναι ο αρχηγος του κοπαδιου. Εχω σκεφτη διαφορες λυσεις αλλα θελω και τις γνωμες σας. Οτι ειναι παλιοχαρακτηρες το γνωριζω αλλα σε τετοιο βαθμο δεν το πιστευα.
καλημερα , γτ αφησες τα καρχαριακια σε τοσα λιγα λιτρα ? προφανως η μονη λυση ειναι να βγαλεις το καρχαριακι ...........
Φιλε μου σε ευχαριστω εαν ειχα χωρο θα το ειχα ειδη βγαλη αλλα το αλλο ενιδρυο εχει ζωοτοκα και γαριδες, οποτε δεν μπορω να κανω τετοια κινηση. Απλα προσπαθω να ξεχωρισω τον αρχηγο απο τα τιγρακια αλλα ειναι δυσκολο και να τον απομακρυνω προσωρινα. Εχω ενα μικρο 15λιτρο να τον χωρισω για μια μερα να δω αντιδρασεις.
snakepanos
23-02-11, 10:17
Καλημερα ετσι γινεται παντα οσοι περνουν τιγρακια και τα βαζουν με αλλα ψαρια αυτα παθενουν.
Καλημερα ετσι γινεται παντα οσοι περνουν τιγρακια και τα βαζουν με αλλα ψαρια αυτα παθενουν.
Υπαρχει κατι σε ομοιο με τα τιγρακια για να υπαρξη καποια ισοροπια στο ενιδρυο.
Υπάρχουν τα Puntius Pentazona ή Five Banded Barb τα οποία είναι παρόμοια με τα tiger αλλά πολύ φιλήσυχα.
http://www.seriouslyfish.com/profile.php?genus=Puntius&species=pentazona&id=170
Το θέμα είναι οτι δεν έρχονται συχνά στην Ελλάδα αν και κάπου είδα τώρα τελευταία (σε site από μαγαζί της Αθήνας).
Αν μιλάς βέβαια για αντικατάσταση των tiger.
eimaste aR21rwstoi
23-02-11, 10:57
το προβλημα ειναι οτι δεν εχεις συμβατα ψαρια μεταξυ τους
το προβλημα ειναι οτι δεν εχεις συμβατα ψαρια μεταξυ τους
Καπου ειχε ανεφερθη νομιζω, και με τα μονα που ταιριαζαν τα τιγρακια ηταν με τα καρχαριακια. Μεχρι ενος σημειου δεν υπηρχε προβλημα αλλα ξεκινησε με το που εβαλα το τριτο που μου εδωσαν και φυσικα ηταν σε ενιδρυο 120λιτρ. και γενικα τα καρχαριακια ειναι ησυχα και οχι επιθετικα και με πολυ κοινωνικη συμπεριφορα θα ελεγα.
snakepanos
23-02-11, 12:31
Ταιριαζουν με αλλα ψαρια του ιδιου μεγεθους αλλα διχως μεγαλα πρεριγια,γιατι τα τσιμπανε.
Ετσι ειχε και ενας φιλος απο την Θερμη και τα χαριζε και δεν τα επερνε κανενας,.
Ασε μονο τα τιγρακια μεσα στο ενυδρειο σου καλυτερα .
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.