Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Το ενυδρείο μου

Franx
22-02-11, 19:05
Μετά από καιρό ήρθε η ώρα να κάνω και εγώ την ολοκληρωμένη παρουσίαση του ενυδρείου μου :)

Πληροφορίες

Διαστάσεις: 80Χ35Χ40
Όγκος:112 λίτρα
Κατηγορία:
Φυτά: Anubia , Anubia nana , Cladophora aegagropila , Cabomba caroliana , Cryptocoryne wendtii red , Egeria densa , Microsorum pteropus
Ψάρια / Άλλα είδη: 2 Kribensis , 2 Zebra Danio
Διακοσμητικά υλικά: Red MoorWood , ηφαιστειακή πέτρα
(χαλίκι, ξύλα κ.λ.π.)
Φόντο: Μαύρο χαρτόνι
Φωτισμός: 11 watt
Διάρκεια φωτισμού: 12 ώρες
Φιλτράρισμα: Eheim 2213
Θερμοστάτης: 100 watt
Λίπανση: Βrightwell : Florin Multi , Florin- K , Florin Gro ,
Παροχή CO2: Βrightwell : Florin Axis

Παράμετροι:

pH: 7.2
Γενική σκληρότητα (GH): 5
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5
Αμμωνία (ΝΗ3): 0
Νιτρώδη (ΝΟ2): 0
Νιτρικά (ΝΟ3): 10
Αλλαγές νερού: 1 φορά την εβδομάδα 30 όσμωση 10 βρύσης
Θερμοκρασία: 25 C
Άλλες πληροφορίες:
Φωτογραφία:

dini
22-02-11, 19:48
εντυπωσιακο το ενυδρειο σου!μπραβο!εχεις ξαναχρησιμοποιησει σε ενυδρειο Egeria densa?
γιατι εγω το ειχα βαλει σε ενα απο τα ενυδρεια μου και μου δημιουργησε προβλημα.μαζευοντουσαν στα φυλλα του υπολλειματα τα οποια ηταν πολυ δυσκολο να καθαρισω.κατα τα αλλα ειναι πολυ ομορφο και μεγαλωνει πολυ γρηγορα.καλη συνεχεια!!

Franx
22-02-11, 21:12
Όχι αυτό είναι το πρώτο μου ενυδρείο και η πρώτη φορά που χρησιμοποιώ εγκερια ! Όσο για τα φύλλα έχεις δίκιο και εμένα πιάνουν πάνω μια καφετιά βρωμιά ελπίζω να μου πει κάποιος από τα παιδιά στο φόρουμ πως αντιμετωπίζετε .

bokostas
22-02-11, 21:28
Πολύ ωραίο το ενυδρείο Νίκο και τα κριμπένσις δείχνουν μια χαρά, για την καφετιά βρώμα μην ανησυχείς, μοιάζει με καφέ άλγη που πιάνουν
όλα τα καινούρια ενυδρεία, κάνει τον κύκλο της και φεύγει μόνη της, δεν χρειάζεται να επέμβεις, μόνο καθάρισε τα τζάμια μ' έναν μαγνήτη.

Franx
22-02-11, 22:01
Πολύ ωραίο το ενυδρείο Νίκο και τα κριμπένσις δείχνουν μια χαρά, για την καφετιά βρώμα μην ανησυχείς, μοιάζει με καφέ άλγη που πιάνουν
όλα τα καινούρια ενυδρεία, κάνει τον κύκλο της και φεύγει μόνη της, δεν χρειάζεται να επέμβεις, μόνο καθάρισε τα τζάμια μ' έναν μαγνήτη.

Σε ευχαριστώ πάρα πολύ Κώστα το μόνο που μένει τώρα είναι να δούμε αν θα βγάλουμε κανένα ζευγαράκι από τα κριμπς . Για τα τζάμια το έχω στο πρόγραμμα προς το παρών τα καθαρίζω με σφουγγάρι αλλά πρέπει να αγοράσω τον μαγνήτη κάποια στιγμή!!! :grin:

Franx
24-02-11, 04:40
Παιδιά κανένα σχόλιο κάτι που πρέπει να αλλάξω η κάτι που δεν είναι σωστό ή που δεν σας άρεσε ? :confused::confused:
Επίσης λέτε ότι μπορώ να βάλω κανένα ακόμα ψαράκι η να το αφήσω ως έχει για τα κριμπς και τα παιδία τους ( ας ελπίσουμε) :D :D

Γιώργος Κ
27-02-11, 08:53
Ομορφο μου φαινεται :p

Κανε υπομονη να μεγαλωσουν τα φυτα ωστε να "πυκνωσεις" μερικα ... θα ελεγα στη ριζα να δεσεις καποια moss!

Μειωσε και τη φωτοπεριοδο σε 8 ωρες ... ειναι πολλες οι 12!!

miki
27-02-11, 09:30
ομορφο το ενυδρειο σου.
θα συμφωνησω για την διαρκεια του φωτισμου.

achisael
27-02-11, 12:24
Ομορφο το ενυδρειο σου και κανε αυτο που σου ειπαν με τον φωτισμο...

delta66
27-02-11, 12:32
Τι μετρησεις gH kH εχεις στην βρυση σου και στην ΑΟ?

Franx
27-02-11, 22:29
Ομορφο μου φαινεται :p

Κανε υπομονη να μεγαλωσουν τα φυτα ωστε να "πυκνωσεις" μερικα ... θα ελεγα στη ριζα να δεσεις καποια moss!

Μειωσε και τη φωτοπεριοδο σε 8 ωρες ... ειναι πολλες οι 12!!

Ok George θα το κάνω απλά ενημερωτικά μπορείς να μου πεις για ποιον λόγο ? :D

Τι μετρησεις gH kH εχεις στην βρυση σου και στην ΑΟ?

Βρύση

KH 12
GH 15

Τώρα για την όσμωση με υγρά τεστ που δοκίμασα να μετρήσω (Tetra) όσες σταγόνες και να έριξα το νερό δεν αλλάζει χρώμα όπως όταν μετραώ τις βρύσης απλά μετά τις 5 σταγόνες παίρνει το χρώμα που έχει το ανάλογο τεστ (π.χ. το Gh της Tetra έχει χρώμα μπλε και το νερό παίρνει μια απαλή απόχρωση μπλε μετά από τις 2-3 σταγόνες)

Ps: TDS δεν έχω αγοράσει ακόμα !!!

delta66
28-02-11, 16:09
Αφου λοιπον λειτουργει σωστα η ΑΟ και βγαζει νερο με μηδενικες σκληροτητες, πως γινεται και κανωντας αλλαγη 75% ΑΟ 25% βρυση να κατεβαζεις μονο στο μισο περιπου τις σκληροτητες στο ενυδρειο?
Γενική σκληρότητα (GH): 5
Ανθρακική σκληρότητα (ΚΗ): 5
Αλλαγές νερού: 1 φορά την εβδομάδα 30 όσμωση 10 βρύσης

Franx
28-02-11, 16:19
Σπύρο πραγματικά δεν ξέρω :confused:
Πάντως οι μετρήσεις μου είναι αυτές που έγραψα παραπάνω !!! Έτσι όπως το βλέπεις εσύ με τις παραπάνω μετρήσεις που πιστεύεις ότι κάνω λάθος ? :-?

delta66
28-02-11, 16:24
Πρεπει να ξεκινησεις απο το πιο απλο και να τσεκαρεις αμμο πετρες αν ειναι ασβεστολιθικα και σου ανεβαζουν τις σκληροτητες

Franx
28-02-11, 16:28
Οπότε Σπύρο παίρνω υδροχλωρικό οξύ και τσεκάρω όλα τα παραπάνω και αν αφρίσει κάτι σημαίνει πως αυτό μου δημιουργεί το πρόβλημα σωστά ?

delta66
28-02-11, 16:39
Οπότε Σπύρο παίρνω υδροχλωρικό οξύ και τσεκάρω όλα τα παραπάνω και αν αφρίσει κάτι σημαίνει πως αυτό μου δημιουργεί το πρόβλημα σωστά ?
Ναι βγαλε λιγο χαλικι η και πετρα αν εχεις, στεγνωσε τα και ριξε πανω τους ακουαφορτε (προσοχη στις οδηγιες ειναι καυστικο).
Οτι αφριζει βγαινει.

Franx
28-02-11, 16:45
Καλός Σπύρο θα το κάνω και μόλις έχω νέα θα ενημερώσω!!! Ευχαριστώ :D

B22
01-03-11, 01:08
φιλε μου ο κορμος αυτος που εχεις βαλει μεσα ειναι απο αληθινο ξυλο?

kingrim
01-03-11, 01:36
πολυ ομορφο η egeria ειναι φανταστικο φυτο απο τα πρωτα φυτα που ειχα και ηταν καλα :)

neos
01-03-11, 02:05
Πολύ καλή η πρώτη σου προσπάθεια! Τα zebra danio όμως δεν κολλάνε... Θέλουν δροσερό νεράκι και είναι κοπαδόψαρα (ομάδα 8-10 ατόμων το λιγότερο)... Μήπως να διαλέξεις κάποιο άλλο είδος για την μεσαία-πάνω ζώνη ή ακόμα καλύτερα όπως λες κι εσύ, να αφήσεις μόνα τους τα κριμπς αν προσβλέπεις σε αναπαραγωγές;

Franx
01-03-11, 20:19
φιλε μου ο κορμος αυτος που εχεις βαλει μεσα ειναι απο αληθινο ξυλο?

Ναι φίλε μου αληθινό είναι :)

πολυ ομορφο η egeria ειναι φανταστικο φυτο απο τα πρωτα φυτα που ειχα και ηταν καλα :)

Και εμένα μου αρέσει αυτό και η καμπομπα είναι από τα αγαπημένα μου. Δεν προλαβαίνω να τα κλαδεύω :P

Πολύ καλή η πρώτη σου προσπάθεια! Τα zebra danio όμως δεν κολλάνε... Θέλουν δροσερό νεράκι και είναι κοπαδόψαρα (ομάδα 8-10 ατόμων το λιγότερο)... Μήπως να διαλέξεις κάποιο άλλο είδος για την μεσαία-πάνω ζώνη ή ακόμα καλύτερα όπως λες κι εσύ, να αφήσεις μόνα τους τα κριμπς αν προσβλέπεις σε αναπαραγωγές;

Το γνωρίζω φίλε μου σε ευχαριστώ :)
Μάλλον θα μείνουν τα κριμπσ μόνα τούς όπως το βλέπω :D

skamanakos
01-03-11, 20:34
Καλο το ενυδρειο σου αλλα διακρινω στο κατω μερος του μπροστινου τζαμιου πολυ αλγη.Σε εμενα με ενα σφουγκαρακι βγαινει ευκολα.Μου την δινει γιατι ειναι φατσα καρτα και χτυπαει στο ματι στο δικο μου.

Franx
01-03-11, 20:51
Καλο το ενυδρειο σου αλλα διακρινω στο κατω μερος του μπροστινου τζαμιου πολυ αλγη.Σε εμενα με ενα σφουγκαρακι βγαινει ευκολα.Μου την δινει γιατι ειναι φατσα καρτα και χτυπαει στο ματι στο δικο μου.

Έχουνε καθαριστεί όλα πλέον :)
Θα ανεβάσω καινούριες photo σύντομα :)

QS-Plan
01-03-11, 20:56
Πολύ καλό... τα κριμπενσάκια όλα τα λεφτά... μακάρι να σου βγει ζευγάρι...

Konstantin79
15-03-11, 20:30
Ναι φίλε μου αληθινό είναι :)

Και εμένα μου αρέσει αυτό και η καμπομπα είναι από τα αγαπημένα μου. Δεν προλαβαίνω να τα κλαδεύω :P

Το γνωρίζω φίλε μου σε ευχαριστώ :)
Μάλλον θα μείνουν τα κριμπσ μόνα τούς όπως το βλέπω :D

Κριμα... κ ειναι τοσο ομορφα τα danio! Θα συμφωνησω για τον πληθυσμο! :) Eγω εχω 10 glowlight danios κ σιγουρα θα δειξουν καλυτερα σαν κοπαδι!