PDA

Επιστροφή στο Forum : Άρρωστουλης ο κύριος Kribensis!


Simpethera
28-06-03, 18:37
Hallo!

Ο κ. Kribensis έχει εξώφθαλμο :shock: . Το ένα ματάκι του κοντεύει να βγει έξω! Κατα τ'άλλα όμως δεν φαίνεται κάτι εξωτερικά. Δοκίμασα 4 μέρες MelaFix στο ενυδρείο (με τη λογική ότι υποτίθεται δεν πειράζει φυτά, φίλτρο), αλλά το μάτι χειροτέρεψε.
Σήμερα έστησα ένα ενυδρειάκι 20lt με ενσωματωμένο φίλτρο, φως και μια αερόπετρα. Έβαλα 2/3 νερό από το ενυδρείο και 1/3 φρέσκο νερό (+ stress-coat), 1 κουταλιά αλάτι και μια ταμπλέτα Furanol.
Α, του έχω και μια σπηλιά να κρύβεται αν θέλει! Μεχρις στιγμής καλά μου φαίνεται και παίζει και με τις φυσαλίδες απο την αερόπετρα.

Η ερώτηση είναι η εξής: με την κυρία Kribensis τι να κάνω? Να τους αφήσω χώρια, για να μην τον κουράζει τώρα που είναι αρρωστούλης? Ή μήπως μου μελαγχολήσει χειρότερα? Όσο για την κυρία, νομίζω ότι και αυτή θα τσαντιστεί (ήδη την έχω συλλάβει να δίνει τσιμπιές σε αρλεκίνους!)

Tolis
28-06-03, 18:58
Βεβαιως και να μην βαλεις την θηλυκια μαζι του - αστον δεν μελαγχολει :wink:

Simpethera
28-06-03, 20:05
Ευχαριστώ για τη συμβουλή!
Μια και δεν έχω εμπειρία, ευκαιρία να ρωτήσω και κάτι άλλο: θα βοηθήσει η θεραπεία με το Furanol στην περίπτωση του κυρίου? Τον λυπάμαι τον κακομοίρη με το ματάκι του σαν τηλεσκόπιο!

Tolis
28-06-03, 20:17
http://www.malawicichlidhomepage.com/greek/articlesgreek/diseaseintrogreek.html

Δες στο «Pop eye» (εξωφθαλμία)