PDA

Επιστροφή στο Forum : Τι μου προτεινεται για τα Koi μου?

runerakias
21-02-11, 19:41
Για σας κυριες και κυριοι!
Εδω και δεκα μηνες περιπου εχω στην κατοχη μου δυο πανεμορφα Koi (τουλαχιστον στα δικα μου ματια) αυτη τι στιγμη ειναι ειναι σε ενα 100αρι φυτεμενο αλλα λογω γενικης αλλαγης θα αντικατασταθουν απο δισκακια. Προβληματιζομαι γιατι δεν θελω να τα επιστρεψω στο pet-shop. Θα μπορουσαν να ζησουν ανετα σε καποιο μικροτερο ενυδρειο(μεγεθος ψαριων, μιας φυσιολογικης παλαμης), χριαζονται θερμοστατη, φιλτρο? Τι μου προτεινεται? Ειμαι ανοιχτος στις ιδεες σας...

in the pond
21-02-11, 21:26
Για σας κυριες και κυριοι!
Εδω και δεκα μηνες περιπου εχω στην κατοχη μου δυο πανεμορφα Koi (τουλαχιστον στα δικα μου ματια) αυτη τι στιγμη ειναι ειναι σε ενα 100αρι φυτεμενο αλλα λογω γενικης αλλαγης θα αντικατασταθουν απο δισκακια. Προβληματιζομαι γιατι δεν θελω να τα επιστρεψω στο pet-shop. Θα μπορουσαν να ζησουν ανετα σε καποιο μικροτερο ενυδρειο(μεγεθος ψαριων, μιας φυσιολογικης παλαμης), χριαζονται θερμοστατη, φιλτρο? Τι μου προτεινεται? Ειμαι ανοιχτος στις ιδεες σας...

Το μοναδικό ενυδρείο που θα μπορούσε να υποδεχθεί έστω 2 τέτοια ψάρια θα έπρεπε να είναι τουλάχιστον 3-4 κυβικά μέτρα νερού ή καλύτερα μια δεξαμενή έξω στην αυλή.
Όχι, τα κοι όπως και τα χρυσόψαρα ανοίκουν στα ψάρια κρύου νερού, οπότε δεν χρειάζονται θερμοστάτη. Φίλτρο, ναί, είναι βασικότατος εξοπλισμός για όλα τα ψάρια και όχι μόνο.
Ο καλύτερος τρόπος να βρουν σωστές συνθήκες τα κοι σου δεν είναι η επιστροφή τους πίσω στο πετ σοπ. Αν μπορείς να βρεις κάποιο με δεξαμένη/τεχνητή λίμνη μπορείς να του τα δώσεις. Ποτέ όμως δεν τα ελευθερώνουμε στη φύση.;)

runerakias
22-02-11, 00:05
Εχεις δικιο φιλε μου. Θα ψαξω ενα καλυτερο σπιτι για τα ψαρακια μου.

delta66
22-02-11, 00:10
Τι μου προτεινεται για τα Koi μου?

Μια ομορφη λιμνη στον κηπο :cool:

Alex_Salonica
22-02-11, 00:11
Ούτε δίσκοι σε 100 λίτρα είναι καλή επιλογή.

in the pond
22-02-11, 08:56
Ούτε δίσκοι σε 100 λίτρα είναι καλή επιλογή.

E, ναι! Δώσε ιδιαίτερη σημμασία σε αυτό.
Ενημερώσου καλύτερα για τους δίσκους. Δεν είναι και ότι ευκολότερο να φιλοξενήσεις, έτσι? Ο δίσκος απαιτεί πείρα, γνώσεις, χώρο και ιδιαίτερα να είσαι τακτικότατος στις αλλαγές νερού και σταθερότατος στη χημεία του νερού.