Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Σκεψεις για νεο ενυδρειο Αμαζονιου

imichal
20-02-11, 15:59
Εχω ήδη ξεκινησει να ετοιμάζω ενα νεο ενυδρειο Ν. Αμερικής. Το ενυδρειο θα ειναι ενα 110 λτ (juwel 800).
Το προορίζω για black water. Νερό απο ΑΟ, για χαμηλές σκληρότητες και ph (ph<=6, gh<=5) , τυρφη για χρωματισμό νερου (στο φίλτρο αλλά και με προσθήκη σε υγρή μορφη αν χρειαστει για περισσότερο χρωμα) αρκετά ξύλα, φυλλα και ασπρη χαλαζιακή αμμο. Από φυτά θα εχει μόνο επιφανείας (μάλλον Pistia). Τώρα ειμαι στη φάση για επιλογή κατοίκων. Σκεφτόμουν ενα κοπάδι καρδινάλιους (10-12) και ενα ζευγάρι απιστο.... Ισως και μερικά κορυ ή ένα ανσιστρους. Έχει κανείς να προτείνει κάτι άλλο από κατοίκους ?

greenjanek
20-02-11, 16:04
Επειδή σκέφτομαι και εγώ να παω απο αφρικη σε Ν. Αμερική, μου αρέσουν πολύ τα ramirezi, δεν ξέρω αν πηγαίνουν με τα άλλα ψάρια που θέλεις.

Giorgos
20-02-11, 16:08
Ηλια, τελικα δεν θα προχωρησεις το διμετρο θεριο του τονου;;;

imichal
20-02-11, 16:23
Γιώργο προσωρινα έχουν κολήσει τα σχέδια. Ελπίζω στο μέλλον πάντως να καταφερω να το υλοποιησω....;)
Αντι αυτου (του τερατος) μετετρεψα ενα 400αρι σε ταγκανικα και θα φτιάξω και αυτό το μικρο του αμαζονιου (ετσι για να παρηγοριομαστε....:D)
Οποτε θα μεινω στα 5 ενυδρεια....:D:D

Τα ραμ δεν μου πολυαρεσουν σαν ψαρια....ποτε δεν τα αγάπησα... Πιο πολύ μου αρεσαν τα bolivian ram όμως δεν ειναι για τις συνθηκες που θα φτιαξω....

krispie
20-02-11, 17:10
Εγώ αν και δεν είμαι έμπειρος, μου έχουν πει ότι τα απιστο γενικά χτυπάνε τα corydoras... Καλή συνέχεια...;)

Giorgos
20-02-11, 19:34
Σκοπευεις να αναπαραστησεις καποιον συγκεκριμενο βιοτοπο ή ποταμο;

imichal
20-02-11, 23:42
Βιοτοπο rio negro ειχα στο μυαλό μου αλλα απο συζητήσεις που εχω κανει μεχρι τώρα βλέπω ότι θα δυσκολευτώ αρκετά με τα απιστο.....
(Θα καταληξω τελικα σε απιστο με καρδινάλιους....)
Το θέμα ειναι ότι δεν ξέρω αν θα υπάρξει η πολυτέλεια να βρω πλέον agassizii που ειναι απο rio negro. Μου λένε οτι εχουν πολύ καιρό να εμφανιστουν στα μαγαζιά. Όπότε πιθανό ειναι να βάλω cacatuoides που ειναι απο Περου μερια....

Giorgos
21-02-11, 01:13
Εκτος βεβαια κι αν βρεις D. filamentosus τα οποια και σου συστηνω... για Rio Negro.

imichal
21-02-11, 07:54
D. filamentosus εψαχνα παλιότερα μετα μανιας..... Οταν σταματησα να ψαχνω εφεραν 2-3 καταστηματα μαζεμενα....:D:D:D
Θα βάλω τους καρδιναλιους μαλλον και βλέποντας τις διαθεσιμότητες των ψαριών θα αποφασίσω.....

dini
21-02-11, 14:31
http://dwarfcichlid.com/Dicrossus_filamentosus.php