PDA

Επιστροφή στο Forum : ζωντανες πρωτεινες


sugarias
20-02-11, 11:17
χτες ειδα ενα μπουκαλακι της serra το οποιο εχει ενα σοληνακι που το συνδεεις στην αεροαντλια και εχει και μια εξοδο για τις αναθυμιασεις.βαζεις μεσα νερο και ενα φακελακι με αυγα απο παρασιτα και το αφηνεις με το ζεστο νερο να κανει μπουρμπουληθρες η αεραντλια μεσα στο μπουκαλι για 24 ωρες και τα αυγα σκανε και βγαινουν ζωντανα παρασιτα.τα ριχνεις στο ενυδρειο και τρωνε τα ψαρακια τα μωρα τα παρασιτα.αξιζει?ειναι καλο?ειναι μονο για μωρα η και για ολλα τα ψαρακια .εχω ηρεμα ψαρακια μεσα ευχαρηστω:smt020

Σπύρος Μ
20-02-11, 11:27
Μάλλον εννοείς artemia salina ;) (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Themata/artemia.htm)
Αν έχεις όρεξη κάντο,προσωπικά την θεωρώ ωραία και ευχάριστη διαδικασία,ενώ παράλληλα όταν τάιζα μωρά ψαράκια,είχαν μεγαλύτερη ανάπτυξη απο το αλλο ενυδρείο που τάιζα αποξηραμένη τροφή ;)
Πάντως όπως σου είπα έχει ενδιαφέρον η όλη φάση και θα γουστάρεις όταν τα ψάρια σου θα την πέσουν στις αρτέμιες :)

sugarias
20-02-11, 11:34
ναι αλλα τα τρωνε και τα μεγαλα ψαρακια η μονο τα μωρακια τα αρτεμια λεω ναι αυτα
-------------------------
φιλε ειναι μεγαλη διαδικασια και δεν εχω χρονο αρα το ξεχναμε υπαρχει λοιπων καποιο ποιο ευκολο ταισμα για να τα δυναμωνει ολλα τα ψαρια μου?

Σπύρος Μ
20-02-11, 12:06
θα φαγωθεί και απο μωρά και απο ενήλικα και απο ημιενήλικα :)
Για πιο εύκολο τάισμα,υπάρχουν τροφές του εμπορίου αλλά και κατεψηγμένα σκουλίκια τα οποία μπορείς να δείνεις καμμια φορά ;)
Γενικά,η ποικιλία είναι καλύτερα κατα την γνώμη μου απο μια συγκεκριμένη τροφή ;)
Για πές μου τι ψαράκια έχεις?

sugarias
20-02-11, 12:14
γκαμπυ νεον βατραχακι γλυφτη μονομαχο αρσενιο θυλικο χρυσοψαρο ακτινογραφια καρχαριακι που δεν τα ενωχλει ενα αλο με πρασινη ραχη βαμενη

Σπύρος Μ
20-02-11, 13:02
διόρθωσε το σετ απ σου μεγάλε βλέπω πολυ κακή σύνθεση..
Κατ'αρχήν γράφεις οτι το ενυδρείο σου είναι 60lt οπότε γύρω στα 45καθαρά λίτρα νερού..
Ας αρχίσουμε :D
Πόσο καιρό τρέχει το ενυδρείο?
Έχεις κάνει μετρήσεις ποτέ?
Ο βάτραχος χρειάζετε και στεριά,κάτι που δεν μπορεί να του προσφέρει ένα aquarium,ενώ παράλληλα χρειάζετε περισσότερα λίτρα,και τέλος ίσως επιτεθεί-φάει μερικά ψάρια σου (ιδικά τα μικρότερα σε μέγεθος ή και γόνους).
Ακόμη οταν λες καρχαριάκι εννοείς αυτό (http://www.tsamisaquarium.gr/Selides/Fish/baland.htm)
ή τα gallaher ?Φυσικά κανένα απο αυτά τα είδη δεν κάνουν για το ενυδρείο σου.Καλό θα είναι να φύγουν σύντομα απο εκεί,γιατί απλά δεν θα αναπτυχθούν σωστά,αλλά και δεν τους προσφέρεις τις απαρέτητες συνθήκες..
Τα χρυσόψαρα δεν είναι τροπικά ψάρια,συνεπώς χρειάζονται δροσερό νερό,έχουν άλλες απαιτήσεις απο τα τροπικά,ενώ παράλληλα το μέγεθος τους γίνεται αρκετά μεγάλο.Υπάρχει ένας κανόνας που λέει οτι καθε χρυσόψαρο χρειάζετε 30λίτρα καθαρά.Εγώ προσωπικά όμως δεν θα έβαζα ούτε ενα χρυσόψαρο σε ενυδρείο κάτω των 100λίτρων γιατί απλά δεν θα του παρείχα τον κατάλληλο χόρο για να μεγαλώσει σωστά..
Όταν λες γλύφτη εννοείς κανένα είδος πλέκο ή τα gyrinocheilus aymonieri?και τα 2 είδη μεγαλώνουν αρκετά,για ενα ενυδρείο σαν το δικό σου..
Τα νέον (τα οποια ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ να ζουν σε κοπάδια των 8 ατόμων τουλάχιστον) ,χρειάζονται λίγο χαμηλότερες θερμοκρασίες απο τα υπόλοιπα τροπικά.
Τα γκάπυ,είναι εύκολα ψαράκια με λίγες απαιτήσεις,ενώ παράλληλα είναι εύμορφα και είναι εύκολα στην αναπαραγωγή.
Ο μονομάχος ειναι ενα "παρεξηγημένο" ψαράκι,το οποίο σύγουρα θα χτηπήσει τα γκάπι σου(θα θεωρήσει τα αρσενικά γκάπι,αρσενικούς μονομάχους).
Τέλος τι ψάρι είναι αυτό με την πράσινη ράχη?:smt120

Προσωπικά μπορώ να σου προτείνω μερικά σετ-απ και να σε βοηθήσω και στην συνέχεια όσο μπορώ..
Λοιπόν μπορείς να κρατήσεις τα γκάπι (σε σωστή αναλογία πχ 1 αρσενικό με 2-3 θυληκές) και να βάλεις άλλο ένα είδος "μικρών ζωοτόκων" πχ πλάτυ σε ίδια αναλογία) και παράλληλα να βάλεις μερικές γαρίδες (που να εχουν ίδιες απαιτήσεις με τα ζωοτόκα σου),ίσως και λίγα σαλιγκαράκια (προσωπικά θα έβαζα 1-2 zebra snails)..
Μια εναλακτική,είναι να κρατήσεις τα νέον σου(τα οποία να διατηρείς σε ομάδα των 8 ατόμων),μόνα τους όμως μιας και χρειάζονται χώρο (είναι πολυ καλοί κολυμβητές )..
Ενώ τέλος,μπορείς να κρατήσεις τον μονομάχο,σε ενα πυκνοφυτεμένο σετ-απ,και ανάλογα με την συμπεριφορά του (κάτι που διαφέρει απο μονομάχο σε μονομάχο) μπορείς να βάλεις συγκατοίκους ψάρια τα οποία είναι ήρεμα και δεν θα πειράξουν τον μονομάχο σου,ενω μπορείς να βάλεις αντι για ψάρια,γαρίδες και σαλιγγάρια..

delta66
20-02-11, 23:19
γκαμπυ νεον βατραχακι γλυφτη μονομαχο αρσενιο θυλικο χρυσοψαρο ακτινογραφια καρχαριακι που δεν τα ενωχλει ενα αλο με πρασινη ραχη βαμενη
Μια χαρα.
Μονο τα παρασιτα λειπουν :D

Ξεκινα αμεσα διαβασμα και διορθωσε το

sugarias
21-02-11, 02:34
απο οτι καταλαβα ρε παιδια το παιζετε εξυπνακιδες μονο τα παρασιτα λυπουν.
εσυ φιλε μου χαλαρωσε βγαλε το ενα βγαλε το αλλο να τα πεταξω ολλα να τελειωνουμε?
λοιπων το ενυδρειο τρεχει σχεδων μια βδομαδα ο μονομαχος δεν χτυπαει τα γκαμπι γιατι εχω και εναν θυλικο μονομαχο
το καρχαριακι θα φυγει και το χρυσοψαρο και ο βατραχος μετρησεις θα κανω αυριο να σας πω που ειμαι και θα σας πω και τι ψαρακια εχω αλλα καταλαβα εδω μεσα ειστε 5 ατομα και ο καθενας λει το μακρυ του και το κοντο του σνομπαρωντας τους αρχαριουε σας μιλαω για δισκους και αντι να με βοηθησετε να το ξεκινησω με απελπιζετε στο να μην το κανω .σας λεω για το ενυδρειο μου και αρχηζει ο ενας πετα το ενα πετα το αλλο και ο αλλος αρχιζει το δουλεμα για παρασιτα.εσεις τι νωμιζετε οτι τα ξερετε ολλα τιπωτα δεν ξερετε καλη συνεχεια και οποιος θελει να με βοηθησει καλοπρωερετος οι αλλοι εξυπνακιδες νασωπασουν και να ασχωλουντε με την παρτυ τους
:smt084
-------------------------
λοιπων για να τελειωνουμε θα φυγει ο καρχαριας το χρυσοψαρο και το βατραχακι τα αλλα θα μεινουν ο μονομαχος δεν ενωχλει ουτε τον ενωχλουν θα κοιταξω να βαλλω καμια ακτινογραφια και γαριδες σαλιγκαρακια οχι δεν θελλω αυριο θα εχετε επακριβως τις μετρησεις μου και θα μου πειτε πως παω
-------------------------
λοιπων για να τελειωνουμε θα φυγει ο καρχαριας το χρυσοψαρο και το βατραχακι τα αλλα θα μεινουν ο μονομαχος δεν ενωχλει ουτε τον ενωχλουν θα κοιταξω να βαλλω καμια ακτινογραφια και γαριδες σαλιγκαρακια οχι δεν θελλω αυριο θα εχετε επακριβως τις μετρησεις μου και θα μου πειτε πως παω

QS-Plan
21-02-11, 02:35
φίλε sugarias, εγώ το μόνο που δεν κατάλαβα είναι το γιατί εκνευρίστηκες...

sugarias
21-02-11, 02:44
γιατι φιλε μου ο ενας με δουλευει και ο αλλος βγαζεο το ενυδρειο μου για πεταμα σε λιγα λεπτακια θα ποσταρω εδω ενα λινκ να δειτε σε βιντεακι το ενυδρειο μου
-------------------------
http://www.youtube.com/watch?v=GnERpNdQ37Q

ακουω γνωμες εκει φενωντε τα ψαρακια μου

Γιώργος Κ
21-02-11, 03:20
Δεν υπαρχει λογος να εκνευριζεσαι! Η προσπαθεια που εκανες ειναι μεγαλη και καλη αλλα δυστηχως εχεις παρα πολλα ψαρια που δεν κανουν για το ενυδρειο σου!

Θα σου ελεγα να βγαλεις τις θυλικες γκαπινες απο την γεννηστρα γιατι αυξανεται λογω σχεδον ανυρπακτης ροης η αμμωνια και θα τις χασεις!

Ηρεμησε διαβασε ξανα τα παραπανω. Ο westie σου ειπε για τα ψαρια!

Στην αρχικη σου ερωτηση αυτα τα αυγα ειναι αρτεμιες ... δεν ειναι παρασιτα αλλα οργανισμοι που ζουν σε θαλλασινο νερο (βαζουμε και αλατι στο μπουκαλι που ειδες) και ναι ειναι μια πολυ καλη τροφη για τα ψαρακια μας!

Εχεις πολυ δρομο ακομα ... ελπιζω να εχεις ορεξη να διαβασεις και θα τα κανεις ακομα καλυτερα :p

sugarias
21-02-11, 03:41
οκ αυριο θα γινουν ολλα αλλα με τα γκαμπυ θελλω να σοσω μερικα μικρα

delta66
21-02-11, 04:42
απο οτι καταλαβα ρε παιδια το παιζετε εξυπνακιδες
Και εγω φιλε μου εκνευριζομαι καμια φορα και το επαιξα εξυπνακιας, γιατι εχω βγαλει τα χερια να γραφω οσο πιο κατανοητα και αναλυτικα γινεται σε αρχαριους οπως εσυ, (και να μου τη λεει κιολας καποιος αλλος οτι δεν απανταω) και αντι να διαβασεις τα βασικα στην κατηγορια των αρχαριων πως να στρωσεις το ενυδρειο σου και να επιλεξεις σωστα ψαρια για το ενυδρειο, πας και ανοιγεις θεμα για δισκοενυδρειο.

Εσυ την πληρωσες.
Συγνωμη.

Διαβαστε λιγο τα ρημαδια τα αρθρα και τα καρφιτσωμενα θεματα στις κατηγοριες πριν στουμπωσετε με οτι ψαρι να'ναι το ενυδρειο.
Βρειτε τα προφιλ των ψαριων που θελετε να φιλοξενησετε και δειτε αν μπορειτε να τους παρεχετε αυτα που χρειαζονται για να ζησουν αξιοπρεπως.
Δεν ειναι παιχνιδια.
Εχετε το προνομειο στη γνωση και μαλιστα δωρεαν. Κατι που πολλοι αλλοι δεν εχουν.
Εκμεταλλευτείτε το.
Μη βιαζεστε.

sugarias
21-02-11, 08:32
1 φιλε αν δεν γουσταρεις απλα μην γραφεις αλλο

2 φιλε δεν ηξερα το σαιτ οταν πηρα το ενυδρειο

3 οταν το παιζετε εξυπνακηδες σε καποιον αρχαριο ακωμα και να μην διαβασε τα οσσα εχετε γραμενα η θα σας θεωρησει μακακες η θα τα παρατησει
καλη σου μερα και φρωντησε να βοηθας και οχι να τυρρανας

delta66
21-02-11, 08:44
ΟΚ ασε με εμενα και διαβασε το 2ο και 6ο ποστ που εχει την απαντηση στο θεμα σου και στο θεμα του ενυδρειου σου

sugarias
21-02-11, 08:49
ποιο ποστ εδω μεσα εχω χαθει παω για δουλεια θα ξανα κοιταξω το μεσημερι μωλις εβγαλα νεκρο ενα θυλικο γκαμπυ απο την γεννηστρα.την γεννηστρα την εβγαλα και αφησα τα θυλικα ελευθερα

Giorgos
21-02-11, 10:09
Ζαχαρια, κανενας εδω μεσα δεν το παιζει εξυπνακιας. Ισα ισα οσοι σου εχουν απαντησει προσπαθουν (αφιλοκερδως -για το καλο του χομπι) να σε βοηθησουν. Τιποτε λιγοτερο.

Θα σου πω κι εγω αλλη μια φορα οτι εχεις πολλα "ασυμβατα" μεταξυ τους ψαρια και καποια απλα δεν κανουν για το ενυδρειο σου. Για αρχη, αφιερωσε λιγο χρονο στο διαβασμα του φορουμ το οποιο εχει απιστευτα πολλες πληροφοριες. Κανοντας απλα αναζητηση σε παλια θεματα (Αναζήτηση http://www.aquatek.gr/vb/images/misc/menu_open.gif (http://www.aquatek.gr/vb/search.php)) να εισαι σιγουρος οτι θα λυθουν σχεδον ολες σου οι αποριες. Μην τα θελεις ολα στο "πιατο". ;)

μωλις εβγαλα νεκρο ενα θυλικο γκαμπυ απο την γεννηστρα.την γεννηστρα την εβγαλα και αφησα τα θυλικα ελευθερα

Θα σου ελεγα να βγαλεις τις θυλικες γκαπινες απο την γεννηστρα γιατι αυξανεται λογω σχεδον ανυρπακτης ροης η αμμωνια και θα τις χασεις!
Δυστυχως σου ειχε πει νωριτερα ο Γιωργαρας. Κριμας που εχασες μια γκαπινα αλλα χαιρομαι που δεχεσαι τη συμβουλη του και απελευθερωσες τις υπολοιπες.
Μην ανησυχεις για τα μωρα. Ολο και καποια θα γλυτωσουν. Θα εκπλαγεις...;)

Κλεόβουλος
21-02-11, 18:11
1 φιλε αν δεν γουσταρεις απλα μην γραφεις αλλο

2 φιλε δεν ηξερα το σαιτ οταν πηρα το ενυδρειο

3 οταν το παιζετε εξυπνακηδες σε καποιον αρχαριο ακωμα και να μην διαβασε τα οσσα εχετε γραμενα η θα σας θεωρησει μακακες η θα τα παρατησει
καλη σου μερα και φρωντησε να βοηθας και οχι να τυρρανας

sugarias δε συμμαζεύεσαι λίγο λέω εγώ? :smt084
Την συμπεριφορά σου την θεωρώ επιεικώς απαράδεκτη απέναντι σε φίλους που προσπαθούν να σε βοηθήσουν, το φόρουμ και βέβαια στα ζωντανά που φιλοξενείς.
Σαν αρχάριος, την συντήρηση ενυδρείων που δηλώνεις στο προφίλ σου πως την κάνεις θα 'θελα να 'ξερα :confused:

Superpzarr
21-02-11, 22:30
Sugarias αν δεν εβλεπα τη λαθος 100% συνθεση του ενυδρειου στο βιντεο θα ελεγα οτι μας "τρολαρεις"

http://en.wikipedia.org/wiki/Troll_%28Internet%29

και για να ειμαι ειλικρινης μετα το ποστ για τους δισκους εχω αρχισει να το ξανασκεφτομαι!

η διαβασε, ρωτα και άκου τι σου λενε ή παράτα το.

έχω ενυδρείο που τρέχει με ψάρια εδώ και ενάμιση μήνα και έχω αποφύγει πολλά λάθη αλλά διαπιστώνω ότι δεν απέφυγα άλλα λόγω άγνοιας (παρά το ότι διάβασα αρκετά), υπέρμετρου ενθουσιασμού (και απαλεψιάς να το δω να τρεχει) και του ότι έπεσα σε λούμπες πετσοπά επειδή άργησα να αρχίσω το διάβασμα (πχ για το χαλικι μου που ειναι χοντρο και έβαλα cory) και σκοπεύω μόλις βρω την άνεση (οικονομική) να αλλάξω τα λάθη στο στήσιμο μου ( αν και διαβαζοντας και με την βοηθεια ΟΛΩΝ εδω μεσα εχω αποφύγει το να μην μπορουν να ζησουν τα ψάρια μου στο ενυδρείο μου)

Φαίνεται όμως και συγνώμη για την κρίση ότι στους λόγους που σε τράβηξαν στο να ασχοληθείς -ΑΝ ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΤΡΟΛ- και στην άποψη που έχεις για το θέμα, η θέση των ψαριών είναι ίδια με τις διακοσμητικές πέτρες σου -αφου όσα περρίσεψαν τα πέταξες στον υπόνομο- οπότε παράτα το και ασχολήσου με κάτι που το θεωρείς πιο ζωντανό και ίσως μπορέσεις να νιώσεις περισσότερο υπεύθυνος απέναντι του.

συγνώμη για το μεγάλο και δεικτικό ποστ και εσένα και τους υπόλοιπους του φόρουμ!

-----------------------------------------------

DON'T FEED THE TROLL!!!:smt021

tsoui
22-02-11, 01:33
Σωστος ο superpzarr ετσι τοσο απλα ειναι τα πραγματακια αντι να παραθεσεις το προβλημα καθεσαι και γκρινιαζεις χωρις να εχει καταλαβει κανεις τιποτα. Για να σε βοηθησει καποιος πρεπει να καταλαβει τι παει λαθος ( δε παει ποναει χερι κοβει χερι)