Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Επιδρομή σαλιγκαριών

kesanis
19-02-11, 00:15
Καλισπέρα παιδιά. Όπως λέει και ο τίτλος έχει γίνει επιδρομή σαλιγκαριών στο 120άρι ενυδρείο μου και μιας και δεν υπάρχει ούτε ίχνος άλγης την έχουν πέσει κανονικά και με τον νόμο στα φυτά μου!!! Το σαλιγκάρι είναι το Lymnaea stragnalis. Αυτό που φαίνεται στη φωτό.
Κάπου διάβασα ότι οι κλόουν αντιμετοπίζουν αρκετά καλά τα σαλιγκάρια και άρχησα να το σκέφτομαι σαν λύση. Θα ήθελα όμως να ρωτήσω αν θα υπάρχει πρόβλημα με τα άλλα ψαράκια στο ενυδρείο. Έχω ζωοτόκα. Μολυ, πλάτυ, γκάπυ, πρόσφατα 5-6 (τουλάχιστον) νεογέννητα πλάτυ και έναν αλπίνο πλέκο. Το σύνολο 12 ψαράκια (δεν λογαριάζω τα νεογέννητα). Οι κλόουν θα επιβιώσουν στις συνθήκες του ενυδρείου ή θα τους καταδικάσω? Θα έχω πρόβλημα με τα μικρά? Τι λέτε? Βοηθήστε πλιζ γιατί έχουν αρχήσει και κεντάνε για τα καλά τις ανούμπιες (τα σαλιγκάρια)

georgis4
19-02-11, 00:30
Μερικα τετοια θελεις :D
http://www.google.gr/images?hl=el&rlz=1G1GGLQ_ELGR266&=&q=anentome+helena&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=842

bokostas
19-02-11, 00:39
100% τα anentome helena που σου πρότεινε ο Γιώργος, είναι καλύτερη λύση, αφού οι κλόουν δεν είναι σίγουρο ότι θα τα φάνε,
άσε που θέλουν και άλλες συνθήκες από το ζωοτόκα σου, άσε που είναι κοπαδόψαρα και μεγαλώνουν πολύ για τα 120 λίτρα σου.

vptheo
19-02-11, 00:41
Μερικα τετοια θελεις :D
http://www.google.gr/images?hl=el&rlz=1G1GGLQ_ELGR266&=&q=anentome+helena&um=1&ie=UTF-8&source=og&sa=N&tab=wi&biw=1280&bih=842

ακριβώς!
και όποτε περνάς απο το ενυδρειο βγάζε και κανένα...

kesanis
19-02-11, 00:55
Ωππππ!!! Αυτό είναι!!! Ο "άνθρωπός" μου!!! :D
Το γκουγκλαρα και αυτό θέλω!!! Να 'στε καλά παιδιά! Ευχαριστώ! Κατά wi πλευρά θα βρω? Τι λέτε? Αν όχι, που θα τα βρω?

tsoum
19-02-11, 02:27
το μόνο προβλημα με τα σαλιγκάρια αυτά και τα loaches είναι οτι το κελυφος μενει μεσα. Το κέλυφος είναι ασβεστολιθικό!

Και οι παγίδες κανουν δουλεια. Είχα δει περυσι ενας είχε γεμισει κ σε 3-4 μερες είχαν φυγει τα περισσότερα.

Επίσης υπάρχουν και τα dwarf puffer! :D

kesanis
19-02-11, 11:33
Δεν βρίσκω κανένα από τα δύο. Ούτε το ψαράκι ούτε το σαλιγκαρι. Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος.

Τώρα για τις παγίδες που αναφέρεις, για τι ακριβώς πρόκειται? Τι είδους παγίδες είναι αυτές?

QS-Plan
19-02-11, 11:38
υπάρχει και η λύση του να βάλεις ένα πιατάκι του καφέ και πάνω του μια ταμπλέτα σπιρουλίνας ή μια ταμπλέτα για βυθόψαρα....

και απλά τα μαζεύεις από το πιατάκι...

tsoum
19-02-11, 11:47
Δεν βρίσκω κανένα από τα δύο. Ούτε το ψαράκι ούτε το σαλιγκαρι. Αν γνωρίζει κάποιος και μπορεί να βοηθήσει θα του ήμουν υπόχρεος.

Τώρα για τις παγίδες που αναφέρεις, για τι ακριβώς πρόκειται? Τι είδους παγίδες είναι αυτές?

http://theaquariumwiki.com/images/thumb/a/aa/LimCollect_box.jpg/300px-LimCollect_box.jpg

Βαζεις μια ταμπλέτα στο πρασινο που είναι μεσα. Μετα, τα σαλιγκάρια, μπαινουν απο τα δυο χτενακια για να φάνε. Ομως δεν μπορουν να βγουνε μετά. Επισης, δεν μπορουνε και να φάνε, γιατί η ταμπλέτα είναι προφυλαγμένη, οπότε δεν χρειαζεται να βαλεις κ αλλη για να συνεχίσει να μυρίζει!

Πολύ απλό και κοστίζει ~5€

eimaste aR21rwstoi
19-02-11, 11:59
εγω εχω απειρα τετοια και αν εχουν φαι δεν τρωνε φυτα εμενα δεν μου εχου7ν φαει ποτε

paco
19-02-11, 12:03
σταματα να ταιζεις πολυ
η τροφη πρεπει να ειναι τοση οσο να καταναλωνεται πρωτου φτασει στο βυθο
η περισια τροφη ειναι ο λογος που πολλαπλασιαζονται κατα κορον
η αγοραστη παγιδα δεν θα σου κανει κατι περισσοτερο απο το πιατακι
τα helena ειναι μια πολυ καλη λυση
οχι παφερ η μποτια θα σου δημιουργισουν αλλα προβληματα
ενας αλλος πιο αργος αλλα για μενα καλυτερος ηταν οταν εβαλα apple snail επειδη χρειαζονται ασβεστιο πολυ για το κελυφος τους αρχιζουν σιγα σιγα και και μειωνονται τα αλλα σαλλιγκαρια μεχρη που εξαφανιζονται τα αλλα και μενουν μονα τους
οταν καθαρισεις ολα τα φυτα που θα βαζεις στο ενυδρειο σου καλλα θα ειναι να τα βουτας σε ενα κουβα με υπερμαγγανικο καλιο (40 λεπτα το φακελακι απο φαρμακειο) ετσι δεν θα εχεις ξανα λαθρεπιβατες
καλη τυχη με την εξολοθρευση:D

kesanis
19-02-11, 14:49
Μα δεν ταϊζω πολύ. Δεν φτάνει στον βυθό με τίποτα τροφή. Ούτε άλγες υπάρχουν γι' αυτό και την έχουν πέσει στις ανούμπιες και τις έχουν ρυμάξει! Σήμερα και μέχρι τώρα, 8 έβγαλα από το ενυδρείο. Έχουν κάνει τα φύλλα σουρωτήρι!

sailim
22-02-11, 09:50
Έχω ένα ενυδείο με γονοφόρα. Είχα προβλημμα με σαλιγκαράκια, έβαλα anatome helena και δεν έμεινε ούτε ένα από τα άλλα ενοχλητικα, λόγω γρήγορου πολλαπλασιασμου τους, σαλιγκαράκια. Τα κελυφη τους πιθανον να αυξάνουν τη σκληρότητα του νερού, αλλα στους συγκεκριμένους κατοίκους δε δημιουργεί πρόβλημμα..ίσα ισα τους αρέσει.
Αυτό που ήθελα να ρωτησω ειναι, τι τρώνε τα anatome helena, μιας και δεν υπάρχουν άλλα σαλιγκαράκια ως θηραμα;