Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Άμμος...?

krispie
18-02-11, 16:46
Γεια σας παίδες,
έχοντας ψιλοδιαβάσει έχω καταλήξει να βάλω άμμο χαλαζιακή στο 90άλιτρο κοινωνικό χαμηλών απαιτήσεων που ετοιμάζω και αυτό για να μπορώ να βάλω οποιοδήποτε ψάρι θέλει άμμο και κάνει για τα λίτρα μου(καλά δεν το σκέφτομαι;; ) ...
Διάβασα ότι η καλύτερη κοκκομετρία είναι 0,2-0,3mm,σωστά;
Όμως υπάρχει πουθενά τέτοια κοκκομετρία σε μαγαζί με ενυδρειακά ή με οικοδομικά;
Επίσης άμμος στρογγυλεμένη υπάρχει;
Μήπως να πάω σε χαλίκι 1-2mm;;;:smt120:smt120:smt120

zipo
18-02-11, 17:17
Αν πας για χαμηλών απαιτήσεων φυτεμένο,μπορείς να βάλεις και πιο χοντρή άμμο από 0,3mm ώστε να "αναπνέει" καλύτερα ο βυθός και να μην έχεις τόσο εύκολα αναερόβιες περιοχές.Θα είναι καλύτερο για τα φυτά σου.Τί ψαράκια σκέφτεσαι να βάλεις?

krispie
18-02-11, 22:37
Τί ψαράκια σκέφτεσαι να βάλεις?

Το σκέφτομαι ακόμα αλλά θα πάω κάτι σε neon(ή κάποιο άλλο κοπαδάκι), corydoras και ramirezi ή colisa lalia(ή κάτι άλλο...)

zipo
19-02-11, 00:56
Αν βάλεις κάποιο είδος corydoras,πρέπει το χαλίκι που θα βρεις να μην είναι αιχμηρό.Για εμένα,από αυτά που λες,το καλύτερο είναι να βάλεις ένα στρογγυλεμένο χαλαζιακό χαλικάκι κοκκομετρίας 1-2mm που μπορείς να βρεις και σε πολύ καλές τιμές.

krispie
19-02-11, 01:51
Που θα βρω σε καλή τιμή; στρογγυλεμένο το μόνο που έχω βρει είναι της Dennerle...
Υπάρχει κάποιο ψάρι που να θέλει αποκλειστικά άμμο;

zipo
19-02-11, 11:37
Θεσσαλονίκη είσαι ή Αθήνα?

krispie
19-02-11, 16:47
Αθήνα

delta66
19-02-11, 23:44
Για κορυ μη παρεις πανω απο 1mm.
Γιατι εκτος οτι ψαχνουν μεσα του για τροφη κλπ, την καταπινουν και την βγαζουν απο τα βραγχεια (πολυ ωραιο σαν θεαμα) κρατωντας μονο την τροφη.

Για αμμο σου ειπα και σε αλλο παρομοιο θεμα που ανοιξες, αν δεν σου κανει του Ερμη, εχουν animal station (dekoline πουδρα), ζωοφιλια (αμμο πουδρα aquatica αλλα και αμμοχαλικο 0.8-1mm) και waterinn.
Και ρωτα και αλλου.