Επιστροφή στο Forum : Κοληση
Θελω να ρωτησω,υπαρχει διαφορα αν μου κολησουν τα τζαμια με λειζερ απο εκει που θα τα παραγκειλω? η να τα κολησω με την ειδικη σιλικονη μονος μου?:smt120
Τι εννοείς όταν λες κόλληση με λέιζερ;
Απο εκει που σου κοβουν τα τζαμια αμα ζητησεις να στα κολλησουν τα κολανε με λειζερ νομιζω..
Μηπως τα κοβουν με lazer και οχι τα κολλανε?
Και κολλημα να κανουν δεν θα ειναι στεγανο απο νερο.....
Με λειζερ τα κολλανε επισης νομιζω,τελος παντων απλα ηθελα να δω αν ξερει κανεις αλλα για να μου λες οτι δεν θα ειναι στεγανο κατι θα ξερεις παραπανω,ευχαριστω
Θελω να ρωτησω,υπαρχει διαφορα αν μου κολησουν τα τζαμια με λειζερ απο εκει που θα τα παραγκειλω? η να τα κολησω με την ειδικη σιλικονη μονος μου?:smt120
απο οτι ξερω δεν ειναι λεϊζερ ακριβως...τεςπα, το κολλημα ομως με αυτον τον τροπο ειναι για γυαλινα κουτια τα οποια δεν θα χρησιμοποιηθουν γ ενυδρεια, γτ το κολλημα αυτο, δεν μπορει να αντεξει την πιεση τ νερου. οποτε βαζεις σιλικονι γ να εισαι σιγουρος!:)
με λαμπα uv τα κολλανε ρωτησα προχτες τον τζαμα που πηγα και λεει τα κολλανε πλεον τα ενυδρεια με την λαμπα και τα περνανε απο μεσα σιλικονη για στεγανοτητα.
scooby εσυ το εχεις κολησει ετσι?
με λαμπα uv τα κολλανε ρωτησα προχτες τον τζαμα που πηγα και λεει τα κολλανε πλεον τα ενυδρεια με την λαμπα και τα περνανε απο μεσα σιλικονη για στεγανοτητα.
Mηπως τα κολλανε με κολλα που στεγνωνει μονο με UV?Μια τετοια κολλα για τζαμια εχει η bison αλλα για ενυδρειο τη σιλικονη δε τη γλυτωνεις οποτε καλυτερα εξ ολοκληρου με σιλικονη για να υπαρχει και αναμεσα στις επαφες των τζαμιων μεταξυ τους.
http://www.choiceful.com/prod_image/54168_m.jpg
οχι εγω πηγα να κοψω κοντρες για ενα παλιο που το ξανα φτιαχνω και τον ρωτουσα διαφορα και μου ειπε πως τα ενυδρεια που φτιαχνει τα κολλαει ετσι αλλα εμενα μου ειπε αφου δεν ειναι πολλα λιτρα(200) να το φτιαξω με σιλικονη. εγω θα σου ελεγα να το ψαξεις πρεπει να ειναι ποιο ανθεκτικη σαν κολληση απλως εχει ενα κατα δεν ξεκολλαει μετα με τπτ οποτε αν σπασει ενα τζαμι πεταμα ολο μετα!
Υπαρχει κολλα που στεγνωνει με UV αλλα δεν το συνηστω γιατι δεν θα εχει το ενυδρειο ελαστικοτητα οπως με την σιλικονι με αποτελεσμα να σπασει για πλακα.
Εχω δει απο κοντα τετοιο ενυδρειο με κολληση UV και μετα σιλικοναρισματο οποιο ηταν μια σκετη αποτυχια και φυσικα σπασμενο!
Εσπασε σε λιγοτερο απο μια εβδομαδα απο οτι μου ειπαν.
Ουτε για πλακα μην βαλεις τιποτα αλλο εκτος απο σιλικονι.
σιλικονη και παλι σιλικονη.. η κολλησει με λαμπα UV δεν κανει για ενυδρεια γιατι δεν εχει ελλαστικοτητα. Εκτος αν κανεις κανα ενυδρειο 10 λιτρα τοτε μπορει να αντεξει.
οκκκ παιδες... σιλικονατοοο =) ευχαριστωω!!!
Yπαρχη μια κολλα σε φυσιγγα της BISSON σε χρωμα μαυρο λευκο διαφανο, την δινη 25 χρονια warrandy ειναι σαν σιλικονι ποιο παχυρευστη και κολλα τα παντα.
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.