PDA

Επιστροφή στο Forum : tank mate gia angelfish


Mitsos
10-06-03, 16:22
Καλο μεσημερι σε ολους!
Ηθελα να ρωτησω ποια ψαρια ειναι σωστο να βαλω μαζι με αγγελοψαρα σε 100ρι ενυδρειο...
Επισης σκεφτομουνα να βαλω 2 αγγελοψαρα αλλα διαβασα καπου οτι ειτε πρεπει να βαλεις ενα μονο του ή απο 3 και πανω γιατι αλλιως το ποιο δυνατο θα ενοχλει συνεχεια το αλλο...

Thanks in advance :D :D :D
Μητσος.

Giorgos
10-06-03, 19:45
Τα 100 λίτρα είναι λίγα για scalare.

Ψάρια που θα ταίριαζαν μαζί τους είναι corydoras, μερικά είδη tetras (όχι neon και cardinals), ottos, SAE (για την άλγη), πολλά είδη botia και αρκετά ακόμα άλλα είδη αρκεί να έχουν τις ίδιες απαιτήσεις όσον αφορά την ποιότητα νερού και να είναι αρκετά μεγάλα ώστε να αντέχουν μαζί με τα scalare.

Το σωστότερο θα ήταν όντως να βάλεις παραπάνω από ένα (σε μεγαλύτερο ενυδρείο όμως) για να τα χαρείς.

Entreri1221
11-06-03, 01:50
Τα botia γινονται μεγαλα ομως για τα λιτρα σου (μαζι με τα σκαλαρια)Τα corydoras ειναι οτι πρεπει και δεν θα αντιμετωπισουν
κανενα μα κανενα προβλημα.

apollon
12-06-03, 08:18
Αν και ειμαι ενας αθεραπευτα ερωτευμενος ανθρωπος ( αυτο παιζεται) με τα pterophyllum ( αγγελοψαρα ) γενικοτερα ... πιστευω οτι δεν πρεπει να ειναι μονα τους. Οσο για το αν χρειαζεται να εχει 3 ή 4 ή 2 ειναι σχετικο... γιατι αν ειναι αρσενικο - θηλυκο δεν εχει κανενα απολυτο προβλημα να ειναι μονο τα δυό τους.... ενας ωραιος συνδιασμος ειναι το glassfish και οι αρλεκινοι... δεν εχουν γενικοτερα προβλημα με οποιοδηποτε catfish συμπεριλαβανομενα και τα silver sharks αλλωστε τα αγγελοψαρα ειναι πολυ γρηγορα για να ασχολουνται μαζι τους. :lol: .Ισως τελικα η μονη ιδιαιτεροτητα τους ειναι το pH καπως παρεξηγημενο γιατι η αληθεια ειναι οτι μπορουν να ζουν σε ενα μεγαλο φασμα απο 6.5 εως και ( Ω! ναι ! )
8.2 βεβαια η συμπεριφορα αλλαζει ... Μιας και το κανονικο pH τους ειναι το 6.7 ή σε μερικα ειδη ακομα πιο οξινο.Ο χειροτερος συνδιασμος ειναι τα guppy ( αλλα τα αγγελοψαρα θα εχουν διαφορετικη αποψη απο εμενα μιας και ειναι μια νοστιμη λιχουδια.)
Ζητω και συγγνωμη απο τους παλαιοτερους φιλους του "αθληματος" δεν θελω να περαστει η ιδεα οτι το παιζω ειδημωνας ή οτιδηποτε.

Giorgos
12-06-03, 19:02
Δεν βρίσκω τον λόγο που ζητάς συγγνώμη. :wink: