PDA

Επιστροφή στο Forum : ceratophylum demersum - γύμνωμα κορμού

pavloukos
10-06-03, 11:23
Καλημέρα στην όμορφη παρέα ...
τους τελευταίους 2 μήνες αντιμετωπίζω ένα προβληματάκι με τα ματσάκια ceratophylum demersum που έχω. Μετά από μιά γιγαντιαία επίθεση άλγης (η οποία οφειλόταν στο υπερτάισμα και αντιμετωπίστηκε επιτυχώς) τα ματσάκια του ceratophylum των οποίων οι κορμοί είχαν φτάσει τα 30 εκατοστά σε ύψος, ξαφνικά γυμνώθηκαν από φύλλα και έμειναν μόνο οι κορυφές.
Προχθές δεν ξέροντας τι άλλο να κάνω, κλάδεψα όλες τις κορυφές και άφησα τους κορμούς στα 10 με 15 εκατοστά. Υπόψιν ότι οι κορμοί δεν έχουν μαυρίσει ... πράσινοι είναι.
Ξέρετε που οφείλεται αυτή η γύμνια;

nkarvounis
10-06-03, 12:25
Μήπως έκανες κάποια θεραπεία ?

το λέω διότι σε κάποιες θεραπείες, φυτά της κατηγορίας του ceratofylum είναι ευαίσθητα και παρουσιάζουν αυτή ακριβώς την εικόνα.

pavloukos
10-06-03, 13:41
Όχι, δεν έκανα εκείνο τον καιρό κάποια θεραπεία. Παλαιότερα που είχα κάνει, τα φυτά δεν είχαν επηρρεαστεί πάντως.

soza
10-06-03, 18:41
Εγω θα ελεγα να το ξεριζωσεις και να το αφησεις λιγες μερες στην επιφάνεια του νερού , να δουμε πως θα συμπεριφερθεί...

Tolis
12-06-03, 10:21
Κοψε τις κορυφες, αστες στην επιφανεια να μακρυνουν λιγο και ξαναφυτεψε τα. Το ceratophylum κανονικα δεν φυτευεται - εμεις το φυτευουμε για αισθητικους λογους, και τις πιο πολλες φορες το κατω μερος του απογυμνωνεται μιας και ολη η ενεργεια μαζευεται στο μερος που ειναι κοντα στην επιφανεια.

tasos
12-06-03, 18:10
Εγώ Τόλη το έπαθα αυτό όταν έκοψα τις κορυφές για να τις δώσω σε ένα φίλο και το υπόλοιπο φυτό μου "έλιωσε " τόσο που είδα και έπαθα να το κρατήσω!Πάντως η άποψή σου μου φαίνεται η επικρατέστερη μια και ούτε εγώ έκανα κάποια θεραπεία στο ενυδρείο τότε!