Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : διαφορες ερωτησεις...

efpraxia
13-02-11, 12:16
παιδια τα φυτα μου εχουν εμφανισει κατι πρασινες τουφες σαν τριχες στις ακρες και εχουν γινει πολυ πρασινα στις ακρες,σαν να ειναι καμενα ,να το πω.τι φταιει? ξερω οτι δεν εχουν τον φωτισμο που πρεπει,θα τον παρω την δευτερα.Αυτο φταιει?Αυτο το πρασινο ειναι και πανω στο χαλίκι.Τωρα το στρωνω το ενυδρειο.
πως χρησιμοποιουνται τα χαρτακια teichcheheck 5in1.τα βαζεις μεσα στο ενυδρείο και περιμενεις 60s?
το φιλτρο που εχω εχει μονο το σφουγγαρακι το μαυρο και ανθακα τον οποιο εχω αφαιρεσει.πρεπει να βαλω και κατι αλλο?εχω ενυδρειο 80λιτρων.

achisael
13-02-11, 12:37
παιδια τα φυτα μου εχουν εμφανισει κατι πρασινες τουφες σαν τριχες στις ακρες και εχουν γινει πολυ πρασινα στις ακρες,σαν να ειναι καμενα ,να το πω.τι φταιει? ξερω οτι δεν εχουν τον φωτισμο που πρεπει,θα τον παρω την δευτερα.Αυτο φταιει?Αυτο το πρασινο ειναι και πανω στο χαλίκι.Τωρα το στρωνω το ενυδρειο.
πως χρησιμοποιουνται τα χαρτακια teichcheheck 5in1.τα βαζεις μεσα στο ενυδρείο και περιμενεις 60s?
το φιλτρο που εχω εχει μονο το σφουγγαρακι το μαυρο και ανθακα τον οποιο εχω αφαιρεσει.πρεπει να βαλω και κατι αλλο?εχω ενυδρειο 80λιτρων.

1) αυτο ειναι αλγη και συναντιεται στα νεα ενυδρεια

2) καλυτερα ειναι τα υγρα τεστ (εχω δοκιμασει και τα δυο και τα υγρα ειναι πολυ καλυετρα) αν επιμενεις βεβαια για τα στικς , οχι δεν τα ''χωνεις'' μεσα στο ενυδρειο , απλα περνεις λιγο νερο απο μεσα (σε ενα βαζακι ας πουμε) και εκει βαζεις το χαρτακι για 1'...

3) το φιλτρο σου τι μαρκα ειναι...?? αφου ειναι εσωτερικο σιγουρα δεν θα κανει και πολυ καλη δουλεια αν βαλεις αρκετα ψαρια.. δεν θα αντεχει την ιχθυοφορτιση σου..
οσο για τα υλικα πρεπει να βαλεις και καποιο βιολογικο οπως siporax...

rastafarian
13-02-11, 12:43
Χωρις να ειναι 100% σιγουρος μιας και δεν εχουμε φωτο να δουμε αυτο το πρασινο που λες οτι ειναι και στο χαλικι μπορει να ειναι κυανοβακτιριο..βαλε να φωτο να το δουμε