PDA

Επιστροφή στο Forum : ΔΙΑΚΟΠΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ


dalex
04-06-03, 01:54
Πριν από μερικές μέρες και λόγο κάποιας επισκευής που έκανε η ΔΕΗ στην περιοχή μου είχα διακοπή ρεύματος από τις εννιά το πρωί μέχρι τις τέσσερις το απόγευμα.
Πόση ώρα μπορεί να μείνει το ενυδρείο χωρίς ρεύμα χωρίς να δημιουργήσει πρόβλημα στα φίλτρα. Μερικές μέρες μετά από αυτό μου ψόφησαν δύο ψάρια ( serpae tetra) μπορεί να είναι άσχετο ή φταίει η διακοπή. Έχω ένα μικρο ενυδρείο με ένα μικρό εσωτερικό φίλτρο και φίλτρο βυθού.

Entreri1221
04-06-03, 02:30
Καπου 8 ωρες νομιζω στο τσακ τη γλιτωσες.Μηπως ειχες πολλα ψαρια και για αυτο εχασες τα τετρα;

George-A
04-06-03, 03:29
Εγω είχα παλαιώτερα ενα απαίσιο power filter της Tetra μου είχε κολήσει κοντα 24 ώρες.... Ειχα βρει τα ψαράκια κοντα στην επιφάνεια να ψάχνουν οξυγόνο...

Το πρόβλημα με τα σταματημένα φίλτρα ειναι οτι μετά γινονται εστιες ανάπτυξης μικροβίων. Πριν να επανέλθει το ρέυμα καλό ειναι να ξεπλυθεί και να μπει μέσα φρέσκο νεράκι.

Εχεις φίλτρο βυθού; Ειχαμε προσφατα μια συζήτηση με αυτο το θεμα. Δυστηχως αυτα σε αυτες τις περιπτώσεις εχουν πρόβλημα. Στεκουμενο νερο κατω απο τον πατο.

Εκανες αλαγες νερου μετά; Πήρες μετρήσεις;
Αν κατα τα άλα το ενυδρειο σου παει καλά δεν νομιζω μια τετοια διακοπη να είναι αιτία για απώλειες.

dalex
06-06-03, 00:21
Δεν έκανα μετρήσεις αμέσως μετά, αλά όταν έκανα ήταν φυσιολογικές. Το φίλτρο βυθού μου το είχε δώσει ο καταστηματάρχης όταν αγόρασα το ενυδρείο πριν ανακαλύψω και διαβάσω τις απόψεις των φίλων του forum.