PDA

Επιστροφή στο Forum : ΦΟΝΤΟ

panos_auk
11-02-11, 11:21
Καλημερα σε ολους!

Παιδια το φοντο σε ενα ενυδρειο υπαρχει καποιος λογος περα απο το αισθητικο κομματι, που το βαζουμε? Διαβασα οτι μπαινει ας πουμε μαυρο χαρτονι για να δωσει την αισθηση του βαθους στο ενυδρειο, να τονισει τα χρωματα των ψαριων και των φυτων κλπ.
Ωραια. Υπαρχουν και αλλοι λογοι που το καθιστουν την εφαρμογη του υποχρεωτικη?
Δευτερον...Τι επιλογες υπαρχουν για χρηση ως φοντο? Χαρτονι, plexi glass...τι αλλο? Εγω εχω κανει κατι αλλα εω καποιες αμφιβολιες...Φυτεψα κατα μηκος της πισω πλευρας του ενυδρειου μου και κολλητα στο τζαμι φυτα valisneria tortifolia με την προοπτικη οταν μεγαλωσουν να δημιουργησουν μια "κουρτινα" ας πουμε με εμφανιση ετσι πιο φυσικη...
Βλεπω οτι εχει καποια μειονεκτηματα οπως οτι οταν τρομαζουν τα ψαρια γιατι βαζω χερια μεσα στο ενυδρειο αυτα προσπαθουν να φυγουν προς τα πισω και χτυπανε στο τζαμι και μπλεκονται/παγιδευονται αναμεσα σε τζαμι και φυτο...κατι που ισως να μην γινοταν αν το background ηταν μαυρο χαρτονι γιατι δεν θα εβλεπαν τιποτα προς τα εκει για να ξεφυγουν και σιγουρα δεν θα γινοταν αν δεν υπηρχαν τα φυτα...
Βεβαια υπαρχουν κι αλλα φυτα στο ενυδρειο που θα μπορουσε να συμβει αυτο, εχει συμβει μονο μια φορα και αν δεν τα ενοχλω συχνα δεν θα συμβαινει...οποτε τι κανω?τα βγαζω?
πως ακουγεται σαν ιδεα αυτο που εχω κανει???:confused:
μαλλον το ακουτε πρωτη φορα ε?

georgis4
11-02-11, 11:28
Aν βαλεις καποιο σκουρο φοντο θα δειξουν αμεσως ακομη και οι βαλισνεριες που εχεις βαλει.;)
Τωρα αυτο με τα ψαρακι που τρομαζουν και κοπανιουντε στο τζαμι δεν θα αλλαξει κατι νομιζω αν βαλεις χαρτονι η οχι και μη φοβασαι δεν χανοντε ουτε μπλεκοντε στα φυτα.
Τι ψαρακια εχεις?

snakepanos
11-02-11, 11:32
Καλημερα σε ολους!

Παιδια το φοντο σε ενα ενυδρειο υπαρχει καποιος λογος περα απο το αισθητικο κομματι, που το βαζουμε? Διαβασα οτι μπαινει ας πουμε μαυρο χαρτονι για να δωσει την αισθηση του βαθους στο ενυδρειο, να τονισει τα χρωματα των ψαριων και των φυτων κλπ.
Ωραια. Υπαρχουν και αλλοι λογοι που το καθιστουν την εφαρμογη του υποχρεωτικη?
Δευτερον...Τι επιλογες υπαρχουν για χρηση ως φοντο? Χαρτονι, plexi glass...τι αλλο? Εγω εχω κανει κατι αλλα εω καποιες αμφιβολιες...Φυτεψα κατα μηκος της πισω πλευρας του ενυδρειου μου και κολλητα στο τζαμι φυτα valisneria tortifolia με την προοπτικη οταν μεγαλωσουν να δημιουργησουν μια "κουρτινα" ας πουμε με εμφανιση ετσι πιο φυσικη...
Βλεπω οτι εχει καποια μειονεκτηματα οπως οτι οταν τρομαζουν τα ψαρια γιατι βαζω χερια μεσα στο ενυδρειο αυτα προσπαθουν να φυγουν προς τα πισω και χτυπανε στο τζαμι και μπλεκονται/παγιδευονται αναμεσα σε τζαμι και φυτο...κατι που ισως να μην γινοταν αν το background ηταν μαυρο χαρτονι γιατι δεν θα εβλεπαν τιποτα προς τα εκει για να ξεφυγουν και σιγουρα δεν θα γινοταν αν δεν υπηρχαν τα φυτα...
Βεβαια υπαρχουν κι αλλα φυτα στο ενυδρειο που θα μπορουσε να συμβει αυτο, εχει συμβει μονο μια φορα και αν δεν τα ενοχλω συχνα δεν θα συμβαινει...οποτε τι κανω?τα βγαζω?
πως ακουγεται σαν ιδεα αυτο που εχω κανει???:confused:
μαλλον το ακουτε πρωτη φορα ε?

Φιλε μου δεν υπαρχει αλλος λογος απο αυτα που ανεφερες,
εγω δεν εχω τιποτα απο πισω ετσι με αρεση ποιο πολυ..
Τρομαζουν τα ψαρια σου μηπως τα εχεις λιγο καιρο στο ενυδρειο σου,?
Αν και δεν κανει να βαζουμε μεσα τα χερια μας συχνα ,
παρε μια τσιμπιδα .

panos_auk
11-02-11, 11:38
εχω μπλακ φαντομ τετρα, ναι τα εχω λιγο καιρο ολα μαζι, 3 βδομαδες περιπου και αυτο εχει συμβει και καμμια βδομαδα πριν. εχω παρει τσιμπιδες κλπ ναι σιγουρα χερια δεν εχω λογο να βαζω μεσα εκτος αν υπαρχει αναγκη οποτε μαλλον οκ θα ειναι...
κι εμενα μ'αρεσει ετσι χωρις κατι απο πισω γιατι βλεπω το ενυδρειο κι απ΄τις 2 πλευρες...δεν το εχω κολλημενο σε τοιχο ή κατι τετοιο...
παντως οταν εγινε αυτο που τρομαξαν κι ετρεχαν να σωθουν κανα 2 μπλεχτηκαν και εμειναν εκει ακινητα μεχρι που τραβηξα τα φυτα με την τσιμπηδα...
αλλα τουλαχιστον απο μονα τους δεν θα το κανουν ποτε οποτε απο εμενα εξαρταται...