Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : ποσα σαλιγκαρια βαζουμε??

panos_auk
11-02-11, 10:13
καλημερα παιδια,

Μια ερωτηση για τα anentome helena...ποσα σαλιγκαρια βαζουμε σε 55 λιτρα καθαρα που εχουν ηδη μεσα 6 black phantom tetra (που θα γινουν 8) και που θα μπουν και 3-4 apistograma αργοτερα μεσα?? Ξερω οτι δεν επιβαρυνουν το νερο σαν τα apple snails αλλα ολο και κατι θα προσθετουν κι αυτα...
το ενυδρειο ειναι 63 λιτρων φυτεμενο (γι'αυτο λεω περιπου 55 καθαρα πανω κατω...)
η αναλογια 3 σαλιγκαρια ανα 40 λιτρα νερου που διαβασα σε αλλο ποστ ισχυει??

Dimitris_Batman
11-02-11, 11:11
Γνώμη μου,εάν προχωρήσεις σε αναπαραγωγές με τα κακατουοιδες,να μην βάλεις,γιατι τα ελενα σκαλίζουν όλη την ώρα και σκέψου όταν πέσουν πάνω στα αυγά πως θα τα αντιμετωπίσουν(χαβιάρι).
Εάν πάλι θέλεις,6 είναι καλά και με τον καιρό θα σου δώσουν και γέννες.ΠΡΟΣΟΧΗ στα γεννητούρια από τα απλ.τα ρουφάνε zwστην κυριολεξία!
Όταν προκύψει ζευγάρι από τα κακατουοιδες,τα υπόλοιπα δώστα και άφησε τους γονείς να ασχολούνται μόνο με τα φάντομ.

panos_auk
11-02-11, 11:31
εννοεις οτι τρωνε τα μικρα apple?ναι το ξερω.δεν εχω απλ ουτε θα βαλω.
σορυ αλλα δεν καταλαβα τι λες μετα...ποια να δωσω?να κρατησω τα 2 απιστογραμα που θα ζευγαρωσουν και να δωσω τα αλλα 2?και γιατι να ασχολουνται με τα μπλακ φαντομ?εννοεις θα εχουν προβλημα σαν ειδη μεταξυ τους?
σορυ αλλα ειμαι αρχαριος...
ειναι ενα θεμα αυτο με τα αυγα των απιστο αλλα το ενυδρειο μου εχει αρχισει να γεμιζει σαλιγκαρια λαθρεπιβατες απο τα φυτα που φυτεψα μαλλον και γι'αυτο αλλα και για τον αερισμο του υποστρωματος λεω να βαλω τα ελενα.
ασε που εχω μονο ενα και αυτο μικρο ενυδρειο (63 λιτρα) που δεν θα παιρνει αλλα ψαρια οποτε και να μην εχω γεννες απο τα απιστο δεν με χαλαει...ισα ισα που αν εχω μαλλον προβλημα θα ειναι.

Dimitris_Batman
11-02-11, 12:01
Όταν σου γεννήσουν κάποια στιγμή τα απιστόγραμμα,να κρατήσεις το ζευγάρι γιατί και έχεις πολλά ψάρια για τα λίτρα σου αλλά και όταν η μάνα αρχίσει να βγάζει τα μικρά βόλτα θα έχει να αντιμετωπίσει και την περιέργεια τον τέτρας :smt027:smt117και των άλλων απιστο:smt027:smt117.οι θυληκιές είναι πολύ προστατευτικές με τα μικρά τους.
Τώρα όσον αφορά τα σαλιγκάρια(λαθρεπιβάτες),πάντα θα τα έχεις.όσα μπορείς βγάζε με τα χέρια,κυρίως το βράδυ καμία ώρα αφότου έχεις σβήσεις το φώς του ενυδρείου και αυτά ανεβαίνουν επάνω.
Τα ελένα θα σου κάνουν δουλεία στην αρχή γρήγορα και θα το δεις.πάντα όμως θα βλέπεις λαθρεπιβάτες μωρά να τριγυρνάνε.

panos_auk
11-02-11, 12:26
α...οκ!το'πιασα!χεχε:).θενξ.