PDA

Επιστροφή στο Forum : βοηθεια με το στρωσιμο

gianniwpopi
09-02-11, 15:39
για σας.το ενυδρειο μου ειναι ειναι 100χ30χ45 110λ καθαρα. ακομα δεν εχω βαλει αληθινα φυτα, θα βαλω μολις το στρωσω. το στρωνω με αμμωνια, εβαλα αμμωνια μεχρι που εφτασε στο 4 περιπου. πηρα και μπολι απο ενα αλλο μελος του site. μετραω με υγρα τεστ της σερα. οι τιμες μου ειναι οι εξης... ph 7,5 nh3 3με 4 no2 0 kAI no3 0. το στρωνω 10 μερες τωρα αλλα οι τιμες ειναι ιδιες με την πρωτη μερα. μηπως κατι δεν παει καλα?/επισης εχει βγαλει κατι το χαλικι σαν μυξα. τι μπορει να ειναι>¨΄
-------------------------
επισης αναβω το φως 9 ωρες, εχω θερμοκρασια στους 30βαθμους και εχω φιλτρο fluval u4 και μεσα εχω ασπρο σφουγγαρι, μπλε σφουγγαρι και κατι πετρες για- βιολογικο αλλα δεν ξερω τι μαρκα ειναι.

georgis4
09-02-11, 15:56
Αφου θα επαιρνες μπολι κακως εβαλες αμμωνια δεν χρειαζοταν..ευκολα φυτα μπορεις να βαλεις και πριν στρωσει το ενυδρειο δεν εχουν προβλημα.
λογικα το μονο που μπορεις να κανεις τωρα ειναι να περιμενεις....δεν ξερω μηπως πρεπει να κανεις καμμια αλλαγη νερου για να πεσει η αμμωνια και να ξαναμπολιασεις για να ειναι μικροτερη η αναμονη.οσο για την *μυξα* που λες δεν γνωριζω αλλα θερμοκρασια γιατι 30?στους 25-26 εισαι μια χαρα.
περιμενε και αλλες γνωμες.

gianniwpopi
10-02-11, 15:23
μου εχουν πει οτι με 30 βαθμους αναπτυσονται πιο γρηγορα τα βακτηρια. οσο για την αμμωνια την ειχα βαλει πριν μπολιασω.
μετρησα παλι σημερα και παλι νιτρωδη ο. πηρα και τεστ της τετρα μηπως το αλλο δεν δουλευει σωστα αλλα παλι το ιδιο αποτελεσμα. τι γινεται, γιατι δεν μετραω νιτρωδη μετα απο μερες??

georgis4
10-02-11, 15:25
μου εχουν πει οτι με 30 βαθμους αναπτυσονται πιο γρηγορα τα βακτηρια. οσο για την αμμωνια την ειχα βαλει πριν μπολιασω.
μετρησα παλι σημερα και παλι νιτρωδη ο. πηρα και τεστ της τετρα μηπως το αλλο δεν δουλευει σωστα αλλα παλι το ιδιο αποτελεσμα. τι γινεται, γιατι δεν μετραω νιτρωδη μετα απο μερες??
Γιατι πολυ απλα δεν εχει στρωσει ακομα.Αν σου ειναι ευκολο ξαναμπολιασε.;)

gianniwpopi
10-02-11, 15:34
μετα απο ποσο καιρο πρεπει να μετρω νιτρωδη?

delta66
10-02-11, 16:35
Το περιεργο δεν ειναι που δεν μετρας νιτρωδη, αλλα που δεν μετρας νιτρικα.
Κι αυτο γιατι αν μπολιασες και εχεις βιολογια θα επρεπε να μετρας μηδενικα αμμωνια και νιτρωδη.

Βαλε καμια φωτο απο το ενυδρειο και το βυθο.
Πες και για τον εξοπλισμο κατι.
Το φιλτρο πιο ειναι? Τι υλικα εχει?

Καλα κανεις και εχεις τη θερμοκρασια ψηλα. 28-29C αρκει.

gianniwpopi
10-02-11, 16:42
φωτογραφια δεν ξερω να βαλω. οσο για το φιλτρο ειναι τοfluval u4 και εχει μεσα ασπρο σφουγγαρι, μπλε σφουγγαρι και κατι πετρες για βιολογικο αλλα δεν ξερω τι μαρκα ειναι. στο βυθο εχω αμμο και χαλικι.επισης δεν ξερω μαρκα αλλα τα πηρα απο πετσοπ δεν τα μαζεψα μονος μου