PDA

Επιστροφή στο Forum : ΞΥΛΟ ΣΕ ΕΝΥΔΡΕΙΟ

CHRIS_APOEL
06-02-11, 22:52
Μπορει να μπει ξυλο ακακιας σε ενυδρειο;;;Τι αλλα ξυλα που μπορω να βρω ευκολα στη φυση μπορω να βαλω σε ενυδρειο χωρις κινδυνο;;;

Ευχαριστω!!

takis07
07-02-11, 00:01
και να βρεις κατι πιστευω οτι η διαδικασια θα ειναι χρονοβορα και μπορει να μην πετυχει ο πιο απλος τροπος ειναι αγορα απο πετσοπ και θα εχεις και το κεφαλι σου ησυχο οτι δεν θα εχεις καποιο προβλημα

beat89
07-02-11, 01:50
Καρυδια,μηλια,κερασια,βελανιδια,πλατανος,δρυς κτλ.
Παντα ομως με την καταλληλη επεξεργασια κ να μην ειναι σαπισμενα αλλα να ειναι ξερα.
Τους βγαζεις το φλοιο (καποιο τα εχουν χρησιμοποιησει μαζι με το φλοιο) κ τα καθαριζεις για τυχον λασπες κ αλλα κ μετα τα βραζεις σε νερο που εχεις προσθεσει αλατι.
Τα ξεπλενεις κ τα βαζεις μεσα σε νερο το οποιο αλλαζεις συχνα για μερικες μερες,για να μην βγαλουν αλατι στο ενυδρειο.
Αν ξεχασα κατι συμπληρωστε ή διορθωστε....:)

CHRIS_APOEL
07-02-11, 07:09
Καρυδια,μηλια,κερασια,βελανιδια,πλατανος,δρυς κτλ.
Παντα ομως με την καταλληλη επεξεργασια κ να μην ειναι σαπισμενα αλλα να ειναι ξερα.
Τους βγαζεις το φλοιο (καποιο τα εχουν χρησιμοποιησει μαζι με το φλοιο) κ τα καθαριζεις για τυχον λασπες κ αλλα κ μετα τα βραζεις σε νερο που εχεις προσθεσει αλατι.
Τα ξεπλενεις κ τα βαζεις μεσα σε νερο το οποιο αλλαζεις συχνα για μερικες μερες,για να μην βγαλουν αλατι στο ενυδρειο.
Αν ξεχασα κατι συμπληρωστε ή διορθωστε....:)

Για ακακια ξερεις κατι?

harris samos
07-02-11, 07:33
αμπελακι ?
δε μπορεις να βρεις ?
το ξερενεις το βραζεις και μπλουμ ουτε αλατια ουτε τιποτα ;)

yannis
07-02-11, 08:48
Φίλε έχω βάλει διάφορα ξύλα κατά καιρούς, κανένα δεν μου δημιούργησε πρόβλημα. :D

Τα πιο ανθεκτικά αποδείχτηκαν το αμπέλι αλλά και τα driftwood από παραλίες. Δηλαδή διάφορα ξύλα που έχουν μείνει πολύ καιρό στην θάλασσα και στον ήλιο, και έχουν ασπρίσει.

Τα καλύτερα κομμάτια βέβαια είναι οι ρίζες και όχι τα κλαδιά.

beat89
07-02-11, 09:45
Για ακακια ξερεις κατι?

Για ακακια δεν ξέρω.Πάντως το αμπελι ειναι ποκυ καλη λυση κ δοκιμασμένη.