Σύνδεση

Επιστροφή στο Forum : Black light σε ενυδρειο. Πως θα το επηρεασει?

mikenuke
29-05-03, 20:35
Αν βαζαμε μια λαμπα Black Light σε ενα ενυδρειο (ξερετε αυτες που εχουν στα κλαμπ και γυαλιζουν τα ασπρα και τα φωσφορουχα), τι επιπτωσεις θα ειχε...

στα ψαρια?
στα φυτα?
στην αλγη?

Λετε να φωσφοριζουν καποια χρωματα των ψαριων? Σκεφτομαι να το δοκιμασω :wink:

Entreri1221
30-05-03, 01:57
http://studio.aaquaria.com/board/search.php
Aμα πας στην αρχικη οθονη στο search θα σου βγει η παραπανω σελιδα εκει αμα γραψεις black light θα σου βγαλει γυρω στα πενηντα
τοπικς που εχουμε συζητησει για αυτο. 8)

mikenuke
30-05-03, 10:37
Εκανα ενα ψαξιμο οπως λες και το μονο που βρηκα ηταν
Black +fishspecies
& light

αλλα κανενα που να μιλαει για "black light"

λες να μην εψαξα καλα? :?

Tolis
30-05-03, 15:19
Αν η λαμπα αυτη ηταν το μονο φως του ενυδρειου, τα αποτελεσματα θα ηταν σιγουρα καταστρεπτικα για τα φυτα, και θα στρεσσαριζε τα ψαρια.
Σε συνδυασμο με αλλα φωτα, τα αλλα φωτα θα πρεπει να επαρκουν αρχικα για τα φυτα. Για τα ψαρια δεν ξερω, αλλά οτιδηποτε τοσο "αφυσικο" μαλλον τα στρεσσαρει.
Το αισθητικο αποτελεσμα δε, δεν το σχολιαζω , που λεει κι ο φιλος μου ο Μανθος....

mikenuke
30-05-03, 15:26
Το αισθητικο αποτελεσμα δε, δεν το σχολιαζω , που λεει κι ο φιλος μου ο Μανθος....

Aυτο δηλαδη ειναι θετικο ή αρνητικο σχολιο? :?

koulio
30-05-03, 15:34
ΑΡΝΗΤΙΚΟ

tasos
30-05-03, 20:55
Βλέπω πως όλοι έχουμε δοκιμάσει το black light :roll: :roll: Eγω όταν το έβαλα "χτύπησε" όλα τα αιωρούμενα σωματίδια και έδειξε το νερό θολό :lol: Δεν ξέρω αν έφταιγε το νερό τότε, αλλά δεν το ξανα δοκίμασα :oops: Μάλλον θα τα κουράζει τα ψάρια πάντως!!

mikenuke
30-05-03, 21:26
Sosta tasos den eixa skeftei kai auto me ta somatidia.

Giorgos
30-05-03, 21:59
Και τα χρώματα των ψαριών δεν πρόκειται να φωσφωρίσουν ή να αναδειχτούν περισσότερο.