Επιστροφή στο Forum : Τι σωλήνα βαζω στην μπουκάλα του CO2 ?
Πηρα μια μπουκαλα CO2 με τα σχετικά μανόμετρα και ηλεκτρομαγνητική βαλβίδα κτλ ..
Ρωτησα σε PetShop για λαστιχο και είχανε καποια της Denerle με κατι τιμές π.χ 2 μετρα = 10 ευρω και 5 μετρα = 15 ευρω.
Δεν θελω να χρησιμποιησω το λαστιχακι της αεραντλιας *διαφανες ασπρο" γι αυτή τη δουλεια.
Καποια ποιο οικονομική προταση η καποιο σωλήνας (CO2 Hose) ο οποιος να κανει ?
(Δεν ξερω τι πιεση χρησιμοποιείτε και ποσο ανθεκτικό πρέπει να ειναι το σωληνακι . )
Ευχαριστω:o
Χωρίς να έχω μπουκάλα , από όσο έχω διαβάσει πολλοί χρησιμοποιούν λάστιχο σιλικονούχο της αεραντλίας ... Ας διορθώσει κάποιος αν έχω λάθος..
Αυτο έχω και εγω ... αλλα αυτό γενικοτερα καταλαβα οτι πρεπει να αποφύγω.
Και λογω πιέσης της μπουκάλας φανταζομαι ..
Καπου ακουσα οτι κανουν και οι σωλήνες αυτόματου ποτίσματος .. αλλα είναι αρκετα σκληροί και οχι τοσο ευκαμπτοι οσο θα ήθελα.
Εαν καποιοσ εχει αλλη γνωμη
Το σιλικονουχο της αεραντλιας κανει. Αλλωστε η πιεση μετα τον bubble counter δεν ειναι και μεγαλη. Μερικες φυσαλιδες το λεπτο (πχ. ως 80 αναλογα με τα φυτα σου και το μεγεθος του ενυδρειου).
skamanakos
05-02-11, 01:57
Αυτο έχω και εγω ... αλλα αυτό γενικοτερα καταλαβα οτι πρεπει να αποφύγω.
Και λογω πιέσης της μπουκάλας φανταζομαι ..
Καπου ακουσα οτι κανουν και οι σωλήνες αυτόματου ποτίσματος .. αλλα είναι αρκετα σκληροί και οχι τοσο ευκαμπτοι οσο θα ήθελα.
Εαν καποιοσ εχει αλλη γνωμη
Εγω πηρα απο κουμουλο ειναι μαυρο στο χρωμα και ειναι για co2 ηταν φθηνο δεν θυμαμαι ποσο αλλα πολυ κατω απο τις τιμες που σου ειπαν.
Και εγω αυτο το μαυρο χύμα (http://www.aquaristic.net/en/Technical-Equipment/CO2-fertilization/CO2-hose/CO2-hose-1-Meter.html) ψαχνω για CO2 αλλα δεν το βρισκω.
(καποιος παντω πρεπει αν μιλησει το cumulus για το site και το navigation !!! ελεος )
Δεν θέλω να παρω κατι τετοιο (http://www.aquaristic.net/en/Technical-Equipment/CO2-fertilization/CO2-hose/Dennerle-Profi-Line-CO2-hose-Softflex.html)οπως ελεγα ποιο πανω ..
Παιδια με τη λογικη της πιεσης και του ειδικου σωληνα θα πρεπει να παρετε και σφιγκτηρες για τη συνδεση του σωληνα με bubble counter και ανεπιστροφη.
Εφοσον η πιεση μετα τον bubble counter ειναι αμελητεα γιατι δεν βαζεις το απλο σιλικονουχο?
Γιαννης Μ5
06-02-11, 11:10
Χρονια χρησιμοποιω σιλικονουχο αεραντλιας.Εδω τα βαζουν σε turbo αυτοκινητα και αντεχουν χρονια......Δεν υπαρχει ειδικο για co2 και αν υπαρχει δεν ειναι κατι το ιδιαιτερο.
Τελικα αυτο θα κανω ...
Απλως ειμαι "νιατο" στο CO2 ... και δεν εχω ξαναχρησιμοποιεισει μπουκαλα ..
Επειτα διαβαζα οτι το σιλικονουχο ξερένετε κτλ .. και καλο ειναι το μαυρο ..
Ο κυβος ερίφθει .. .σλικονουχο και τελος ... και μετα απο 10-12 μηνες θα σας ενημερωσω εαν ξεραθηκε .. η χαλασε κτλ ..
Το ιδανικο για co2 ειναι το σωληνακι απο TPU (πολυουρεθανη).
Θα το βρεις στα καταστηματα με συστηματα πεπιεσμενου αερα (βαμβακας,ιντερκομβος,κ.α.)
(καποιος παντω πρεπει αν μιλησει το cumulus για το site και το navigation !!! ελεος )
+10000 το user friendly πηγε περιπατο....
το μονο που πρεπει να δεις στο σιλικονουχο ειναι να μην χαλασει στον συνδεσμο της ηλεκτρομαγνητικης
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.