Επιστροφή στο Forum : χαμηλη ροη σε fluval 205
το ενυδρειο μου ειναι 130λ κι εχω 8 ψαρακια. φιλτρο εξωτερικο fluval 205. παρατηρησα ομως οτι εχει χαμηλη ροη και δεν γινεται μεγαλη αναταραξη νερου. αν κρινω απο τις μετρησεις το φιλτρο δουλευει σωστα γιατι και η αμμωνια ειναι στο μηδεν και ολα τα υπολοιπα. δεν ξερω ομως αν βαλω κι αλλα ψαρακια τι θα γινει. το φιλτρο δεν εχει βουλωσει ειχε χαμηλη ροη απο την αρχη. υπαρχει τροπος να αυξησω την ροη?
eimaste aR21rwstoi
03-02-11, 13:46
το ενυδρειο μου ειναι 130λ κι εχω 8 ψαρακια. φιλτρο εξωτερικο fluval 205. παρατηρησα ομως οτι εχει χαμηλη ροη και δεν γινεται μεγαλη αναταραξη νερου. αν κρινω απο τις μετρησεις το φιλτρο δουλευει σωστα γιατι και η αμμωνια ειναι στο μηδεν και ολα τα υπολοιπα. δεν ξερω ομως αν βαλω κι αλλα ψαρακια τι θα γινει. το φιλτρο δεν εχει βουλωσει ειχε χαμηλη ροη απο την αρχη. υπαρχει τροπος να αυξησω την ροη?
για αρχη καθαριζεις το φιλτρο και μετα εχει στις οδηγιες...
εχει πανω στο καπακι ροοστατη αλλα διαβασε το κιολας για να εισαι σιγουρη;)
για αρχη καθαριζεις το φιλτρο και μετα εχει στις οδηγιες...
εχει πανω στο καπακι ροοστατη αλλα διαβασε το κιολας για να εισαι σιγουρη;)
μηπως ξερεις που ακριβως ειναι ο ροοστατης γιατι εγω δεν τον βλεπω πουθενα....
αυτο το μαυρο που κλεινει - που κουμπωνει...
στανταρ το ειδες..καταλαβες ποιο ειναι?
αυτο με το μπουκαλι το εκανες?
πως να κανει αναταραξη ρουλα αφου η σωληνα ξοδου ειναι μεσα στο νερο...
αυτο το μαυρο που κλεινει - που κουμπωνει...
στανταρ το ειδες..καταλαβες ποιο ειναι?
αυτο με το μπουκαλι το εκανες?
πως να κανει αναταραξη ρουλα αφου η σωληνα ξοδου ειναι μεσα στο νερο...
εχω σηκωσει λιγο πιο πανω τον σωληνα.ε και πως θα γινει η αναταραξη? δεν χρειαζεται αναταραξη για καλη οξυγονωση. ετσι μου εχουν πει. οχι δεν το εχω κανει αυτο ακομα αυτο με το μπουκαλι. θα το κανω οταν βγω γιατι ειμαι στο καραβι αλλα φαινεται οτι ειναι χαμηλη αναταραξη.
εχω σηκωσει λιγο πιο πανω τον σωληνα.ε και πως θα γινει η αναταραξη? δεν χρειαζεται αναταραξη για καλη οξυγονωση. ετσι μου εχουν πει. οχι δεν το εχω κανει αυτο ακομα αυτο με το μπουκαλι. θα το κανω οταν βγω γιατι ειμαι στο καραβι αλλα φαινεται οτι ειναι χαμηλη αναταραξη.
σου εδειξα στο αλλο ποστ ποιο ειναι..
οσο για το πως φαινεται αφου ειναι μεσα στο νερο..
μην περιμενεις να κανει τρελη αναταραξη,...
αν μας πει καποιος αυτο που ρωτησα με την τρυπα τοτε θα βλεπεις κιολας..
μα μεσα στο νερο το πολυ πολυ να βλεπεις να κουνιεται το νερο..
Η αναταραξη που ειχε οταν το ειδα ηταν επαρκης.
Αν γυριζει δυο φορες τα λιτρα του ενυδρειου (πραγματικη ροη και οχι ονομαστικη αντλιας) ειναι επαρκης.
Η επαρκης κυκλοφορια του νερου σε ολο το ενυδρειο (οπως σου εγραψα (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=548235&postcount=16) στο αλλο θεμα), ειναι ξεχωριστη περιπτωση και δεν επαφιεται υποχρεωτικα στη ροη του φιλτρου.
Η αναταραξη που ειχε οταν το ειδα ηταν επαρκης.
Αν γυριζει δυο φορες τα λιτρα του ενυδρειου (πραγματικη ροη και οχι ονομαστικη αντλιας) ειναι επαρκης.
Η επαρκης κυκλοφορια του νερου σε ολο το ενυδρειο (οπως σου εγραψα (http://www.aquatek.gr/vb/showpost.php?p=548235&postcount=16) στο αλλο θεμα), ειναι ξεχωριστη περιπτωση και δεν επαφιεται υποχρεωτικα στη ροη του φιλτρου.
οκ.τωρα ειδα οτι μου ειχες απαντησει στο αλλο. οποτε μετραω με το μπουκαλι και τσεκαρω ποσες φορες γυρναει το νερο κι απο κει και περα αναλογως μου λετε τι θα κανω
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.