PDA

Επιστροφή στο Forum : Παροχή οξυγόνου

OlgaM
01-02-11, 22:14
Καλησπέρα. Μου εγκατέστησαν στο ενυδρείο μου μία "αεραντλία" η οποία έχει δύο σωληνάκια που στέλνουν οξυγόνο και κάνουν φυσαλίδες στο ενυδρείο. Το πρόβλημα είναι ότι ενίοτε όταν πάω να βάλω τα χέρια μου στο νερό με "τινάζει" σαν να περνάει ηλεκτρικό ρεύμα!! Είναι επικίνδυνο γενικά, δεν έχει γίνει σωστή εγκατάσταση ή είναι κάτι συνηθισμένο???? Και κυρίως, όταν θα βάλω ψάρια μέσα, μήπως κινδυνεύουν να καούν??!!

harris samos
01-02-11, 22:20
δεν ειναι η αεραντλια κατι αλλο ειναι η φιλτρο η θερμοστατης εχεις διαροη
προσεχε δε βαζουμε χερια μεσα αμα ολα αυτα ειναι στην μπριζα
τσεκαρε ποιο ειναι και αλαξετο

johnbaz
01-02-11, 22:21
Εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα επικινδυνο για τα ψαρια σου.πρεπει ναναι σιγουρα σφαλμα υλικου η' εγκαταστασης.θα σου πουν κιαλλα παιδια βεβαια αλλα φυσιολογικο δεν ειναι σιγουρα!Ενημερωσε τους αυτους που τα εβαλαν κ προς το παρον μην βαλεις τιποτα μεσα

vptheo
01-02-11, 22:22
η φιλτρο η θερμοστατης ...

harris samos
01-02-11, 22:23
Εχω την εντυπωση οτι ειναι αρκετα επικινδυνο για τα ψαρια σου.πρεπει ναναι σιγουρα σφαλμα υλικου η' εγκαταστασης.θα σου πουν κιαλλα παιδια βεβαια αλλα φυσιολογικο δεν ειναι σιγουρα!Ενημερωσε τους αυτους που τα εβαλαν κ προς το παρον μην βαλεις τιποτα μεσα συγνωμη αλλα ποιος τα χεζει τα ψαρια ??? αμα παθει τιποτα αυτος που τα εχει ?

OlgaM
01-02-11, 22:31
Να είστε καλά παιδιά, δεν το ξανακουμπάω..... Θα τους το φέρω στο κεφάλι άμα έχει πρόβλημα καινούργιο ενυδρείο, αν και νομίζω ότι το πρόβλημα το έχει ο τύπος που έκανε την εγκατάσταση γιατί νομίζω ότι είναι ψιλοάσχετος... Θα κουβαλήσω τον ιδιοκτήτη και μέχρι τότε δεν το ξαναπειράζω
-------------------------
Πάντως, αν κάνετε καιρό να με δείτε στο forum, μην πάρετε Dubai 90... ( black humour... ) :(

johnbaz
01-02-11, 22:31
συγνωμη αλλα ποιος τα χεζει τα ψαρια ??? αμα παθει τιποτα αυτος που τα εχει ? ενταξει ρε φιλε τι βαρας!παρασυρθηκα επειδη επικεντρωθηκε η κοπελα στα ψαρια.λες να μην ξερει η ιδια οτι εφοσων κινδυνευουν τα ζωντανα να μην κινδυνευει κ η ιδια???

OlgaM
01-02-11, 22:38
Δεν το είπε για κακό ο harris, απλά μάλλον τονίζει την επικινδυνότητα για να μην κάνω καμία βλακεία....

delta66
01-02-11, 22:40
Βαλε στο νερο ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι.
Λογικα πρεπει να αναβει αφου νοιωθεις να σε τσιμπαει το ρευμα. (καμια μικροδιαρροη ειναι - τα ψαρια δεν νοιωθουν τιποτα αν δεν υπαρχει γειωση)

Μετα βγαλε ολες τις ηλεκτρικες συσκευες απο τη πριζα (λογικα το δοκιμαστικο θα σβησει).
Βαζε μια μια καθε συσκευη και τσεκαρε αν αναβει το κατσαβιδι.

σημ: μπορει να εχει διαρροη πανω απο μια συσκευη, οποτε μη σταματησεις να δοκιμασεις και τις υπολοιπες, μολις βρεις την πρωτη.

Αν θες μπορεις να αντικαταστησεις τη συσκευη, αλλα δεν ειναι αναγκαιο, ιδιως αν ειναι μικρη η διαροοη (μπορει καποιος να μετρησει με το πολυμετρο ποσα βολτ ειναι)
Μπορεις απλα να να βγαζεις απο τη πριζα τα ηλεκτρικα του ενυδρειου που ειναι μεσα στο νερο, οταν βαζεις το χερι σου μεσα.

Ετσι κι αλλιως ομως οι κανονες ασφαλειας λενε οτι πρεπει να βγαζουμε ολα τα ηλεκτρικα απο το ρευμα οταν βαζουμε χερι στο νερο και να υπαρχει στον ηλεκτρολογικο πινακα του σπιτιου ρελε ασφαλειας.

OlgaM
01-02-11, 22:49
Ουφ, να'σαι καλά... Θα πάω να αγοράσω αύριο δοκιμαστικό... Thnx Delta!

harris samos
02-02-11, 16:55
Βαλε στο νερο ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι.
Λογικα πρεπει να αναβει αφου νοιωθεις να σε τσιμπαει το ρευμα. (καμια μικροδιαρροη ειναι - τα ψαρια δεν νοιωθουν τιποτα αν δεν υπαρχει γειωση)

Μετα βγαλε ολες τις ηλεκτρικες συσκευες απο τη πριζα (λογικα το δοκιμαστικο θα σβησει).
Βαζε μια μια καθε συσκευη και τσεκαρε αν αναβει το κατσαβιδι.

σημ: μπορει να εχει διαρροη πανω απο μια συσκευη, οποτε μη σταματησεις να δοκιμασεις και τις υπολοιπες, μολις βρεις την πρωτη.

Αν θες μπορεις να αντικαταστησεις τη συσκευη, αλλα δεν ειναι αναγκαιο, ιδιως αν ειναι μικρη η διαροοη (μπορει καποιος να μετρησει με το πολυμετρο ποσα βολτ ειναι)
Μπορεις απλα να να βγαζεις απο τη πριζα τα ηλεκτρικα του ενυδρειου που ειναι μεσα στο νερο, οταν βαζεις το χερι σου μεσα.

Ετσι κι αλλιως ομως οι κανονες ασφαλειας λενε οτι πρεπει να βγαζουμε ολα τα ηλεκτρικα απο το ρευμα οταν βαζουμε χερι στο νερο και να υπαρχει στον ηλεκτρολογικο πινακα του σπιτιου ρελε ασφαλειας.φιλε delta κανεις λαθος
το δοκιμαστικο αναβει ακομα και αν δεν υπαρχει διαρροη
μη ξεχνας οτι το φιλτρο δουλευει με ηλεκτρομαγνιτισμο αρα προκαλει πεδιο ;)
-------------------------
ενταξει ρε φιλε τι βαρας!παρασυρθηκα επειδη επικεντρωθηκε η κοπελα στα ψαρια.λες να μην ξερει η ιδια οτι εφοσων κινδυνευουν τα ζωντανα να μην κινδυνευει κ η ιδια???δε βαραω αλλα αμα σε χτυπαει εσενα το ρευμα τη θα σου πω βγαλε τα ψαρακια μη παθουν ηλεκροπληξια
η θα σου πω μη βαζεις χερια μεσα μη σε σκωτοσει εσενα ?:rolleyes:

delta66
02-02-11, 17:55
φιλε delta κανεις λαθος
το δοκιμαστικο αναβει ακομα και αν δεν υπαρχει διαρροη
μη ξεχνας οτι το φιλτρο δουλευει με ηλεκτρομαγνιτισμο αρα προκαλει πεδιο ;)

Για να το λες κατι θα ξερεις παραπανω.
Η προτασεις μου ηταν απο προσωπικες παρατηρησεις, και το περιεργο βαση των λεγομενων σου, ειναι οτι σε ενα ενυδρειο μου, μονο οταν εμενε μονο το φιλτρο εν λειτουργία δεν αναβε το δοκιμαστικο.

Με ποιο τροπο προτεινεις να ελεγξει για διαρροη?

harris samos
02-02-11, 23:51
Για να το λες κατι θα ξερεις παραπανω.
Η προτασεις μου ηταν απο προσωπικες παρατηρησεις, και το περιεργο βαση των λεγομενων σου, ειναι οτι σε ενα ενυδρειο μου, μονο οταν εμενε μονο το φιλτρο εν λειτουργία δεν αναβε το δοκιμαστικο.

Με ποιο τροπο προτεινεις να ελεγξει για διαρροη?εμενα σε ολα τα ενυδρεια αναβε και δε με χτυπησε ποτε το ρευμα ακομα και ξυπολιτος

με πολυμετρο προτηνω
η ανορθωδοξα να βαλει τον τυπο που το εστεισε να βαζει τα χερια του μεσα :grin::grin::grin::grin: και αμα δει να τον βαραει να του δοσει μια κλοτσια

maneni
03-02-11, 09:10
εγω απο οσο γνωριζω το δοκιμαστικο δεν αναβει ευκολα γιατι θελει καποια υπολογισιμη ενταση ρευματος.

Το φιλτρο δουλευει με ηλεκτρομαγνητισμο οπως λες, οπως γινεται και με ΟΛΕΣ τις ηλεκτρικες συσκευες. Δεν προκαλει ηλεκτρικο ρευμα εντος του ενυδρειου και μαλιστα τετοιο που να ανιχνευεται απο δοκιμαστικο κατσαβιδι.

halvas69
03-02-11, 09:22
Έχει δίκιο ο Χάρης, μπορεί να είναι επαγωγικό ρεύμα.

http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=5532&highlight=%E5%F0%E1%E3%F9%E3%E9%EA%EF
http://www.aquatek.gr/vb/showthread.php?t=24961&highlight=%E5%F0%E1%E3%F9%E3%E9%EA%EF

lion
03-02-11, 10:24
Μήπως έχεις κάποια αμυχή στα χέρια σου;

maneni
03-02-11, 12:48
το επαγωγικο ρευμα κανονικα δημιουργειται σε αλλα πηνια που ειναι εντος ευρους.
Εν παση περιπτωση, δινορευματα ή οτι αλλο φαινομενο μπορει να υπαρχει στο ενυδρειο, ειναι λιγο απιθανο να μπορουν να μετρηθουν απο ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι (που δεν εχει μικρη ευαισθησια). Τελος τα "τοιουτα" ρευματα δεν ειναι ικανα να σε τιναξουν

harris samos
03-02-11, 13:31
το επαγωγικο ρευμα κανονικα δημιουργειται σε αλλα πηνια που ειναι εντος ευρους.
Εν παση περιπτωση, δινορευματα ή οτι αλλο φαινομενο μπορει να υπαρχει στο ενυδρειο, ειναι λιγο απιθανο να μπορουν να μετρηθουν απο ενα δοκιμαστικο κατσαβιδι (που δεν εχει μικρη ευαισθησια). Τελος τα "τοιουτα" ρευματα δεν ειναι ικανα να σε τιναξουντο κατσαβιδι αναβει παντος ;)
δεν μπορουν να σε τιναξουν ναι
αλλα εδω μιλαμε για διαρροη και με το κατσαβιδι δε θα τη βρει δεν εχει να χασει τιποτα να το μετρησει με πολυμετρο

delta66
03-02-11, 14:16
Πως εξηγειται τοτε να ΜΗΝ αναβει το δοκιμαστικο στο ενυδρειο που δουλευει ΜΟΝΟ ενα φιλτρο eheim 2080???
Και οταν βαλω και κυκλοφορητες θερμαντηρες φωτα να αναβει.

OlgaM
03-02-11, 17:53
Μήπως έχεις κάποια αμυχή στα χέρια σου;

Καλησπέρα, το ίδιο μου είπαν και από το pet shop, μπορεί λέει από τα νύχια ή άμα έχεις αμυχή... Βέβαια τελικά άλλαξα θερμοστάτη, γιατί μάλλον είχε πρόβλημα, δεν ανέβαζε θερμοκρασία. Γενικά μου είπαν ότι "ψιλοτινάζει" και ότι άμα βάλω δοκιμαστικό θα ανάβει σε όλα, αλλά έτυχε να έχω και πρόβλημα με συσκευή τελικά, ίσως γι' αυτό ήταν κάπως έντονο το τίναγμα. Σας ευχαριστώ όλους για την πολύτιμη βοήθειά σας :)

maneni
03-02-11, 19:41
πες μας αν θες πιο ηταν το προβλημα τελικα.

Σχετικα με διαρροες ή "μαγικα" ρευματα που δημιουργουνται μονα τους εγω θαηθελα να ρωτησω το εξης: Σε οσους αναβει δοκιμαστικο κατσαβιδι στο ενυδρειο ή με καποιον τροπο εχουν μετρησει ρευμα στο νερο εχουν στις γραμμες τροφοδοσιας των συσκευων του ενυδρειου ρελε διαρροης?
Αν οχι, ας προσεχαν.
Αν ναι, εχουν διακριβωσει αποδεδειγμενα οτι δουλευει σωστα?

delta66
03-02-11, 19:49
Σε οσους αναβει δοκιμαστικο κατσαβιδι στο ενυδρειο ή με καποιον τροπο εχουν μετρησει ρευμα στο νερο εχουν στις γραμμες τροφοδοσιας των συσκευων του ενυδρειου ρελε διαρροης?
Αν οχι, ας προσεχαν.
Εγω εχω ρελε. Δουλευει κανονικα.
Μιλαμε για ελαχιστα βολτ

maneni
03-02-11, 20:09
Μιλαμε για ελαχιστα βολτ

να ρωτησω αν ειναι συνεχες ή εναλλασσομενο με τι μετρησες και ποση ηταν η ταση?

delta66
03-02-11, 20:47
Φυσικα μιλαω για συσκευες που λειτουργουν με εναλλασομενο 230 (φιλτρο, θερμαντηρες, κυκλοφορητες) και μιλαω για μετρηση 6 βολτ με πολυμετρο ~V (το ενα ακρο στο νερο το αλλο στη γειωση)

OlgaM
04-02-11, 10:21
πες μας αν θες πιο ηταν το προβλημα τελικα.

Σχετικα με διαρροες ή "μαγικα" ρευματα που δημιουργουνται μονα τους εγω θαηθελα να ρωτησω το εξης: Σε οσους αναβει δοκιμαστικο κατσαβιδι στο ενυδρειο ή με καποιον τροπο εχουν μετρησει ρευμα στο νερο εχουν στις γραμμες τροφοδοσιας των συσκευων του ενυδρειου ρελε διαρροης?
Αν οχι, ας προσεχαν.

To πρόβλημα ήταν ο θερμοστάτης τελικά. Από τη στιγμή που τον άλλαξα κόπηκαν τα "τινάγματα"