PDA

Επιστροφή στο Forum : Kαρχαριες στη Θεσσαλονικη!


mikenuke
20-05-03, 10:33
Εχθες περασα απο τον Αμαζονιο και στα 2 ενυδρεια τις βιτρινας του ειχε απο 1 καρχαρια!

Πολυ εντυπωσιακα.

Ρωτησα την τιμη τους (πληροφοριακα) και μου ειπε γυρω στα 3000€.


Γενικα θα ηθελα να ανοιξουμε μια συζητηση γι'αυτα τα ψαρια και πως μπορεις να τα κρατησεις σε ενυδρειο. τι απαιτησεις εχουν και τα λοιπα.

Hypostomus
20-05-03, 12:49
Γιατι να τα κρατησεις?
πολυ πιθανον ,εαν εννοεεις χονδριχθυες, να ειναι απο φυσικο περιβαλλον συλλεγμενοι. θεωρω πως θα υποφερει αυτο το αρχεγονο πλασμα μεσα σε μια δεξαμενη, και μαλλον δεν του αξιζει .
το οτι ειναι εντυπωσιακα δεν σημαινει πως "κανουν" για το σαλονι μας, ή πως θεωρουνται διακοσμητικα για το σπιτι μας.
Θα μου πεις τωρα , καλα και εσυ γιατι κρατας ψαρια στο ενυδρειο σου?, μια πολυ καλη ερωτηση που εκανα και εγω καποτε. ολα αυτα τα ψαρακια που κυκλοφορουν στο εμποριο ειναι εκτροφειου πολλες γενεες. αυτο δεν σημαινει ομως οτι αυτοματα παυει να θεωρειται κρατηση, αλλα απο ηθικης αποψεως ειμαι καλυμενος και με ησυχη συνειδηση απο το να βουτουσα σε καποια θαλασσα και να "εκλεβα" ο,τι μου αρεσε .
σκεψεις ολα αυτα χωρις διαθεση για παρεξηγηση.αν ειναι ασχετο να μεταφερθει το ποστ..

mikenuke
20-05-03, 14:40
αυτο ακριβως ηθελα να συζητησουμε κατα ποσο ειναι εφικτο, ηθικο, και ευκολο να κρατησεις τετοια ψαρια σε ενα ενυδρειο.

Δεν ειπα οτι ενδιαφερομαι να τα παρω. Ειμαι πολυ αρχαριος ακομη για να προχωρησω σε θαλασινο ενυδρειο και μαλιστα με καρχαριες!

mad
26-03-07, 18:31
Ασφαλώς και συμφωνώ στο ότι δεν πρέπει να παιδεύουμε τα ζωντανά, και ένας μελανόπτερος θέλει τις δικές του συνθήκες, όμως η δική μου συνείδηση δεν με αφήνει να κρίνω άλλους, την στιγμή κατά την οποία έχω θανατώσει εκατοντάδες ψάρια, είναι αυτό που λέμε (ο αναμάρτητος πρώτος τον λίθο βαλλέτω) δεν ξέρω και εάν το γράφω σωστά, ¶ντε λοιπόν, ας ελευθερώσουμε όλοι τα ψάρια!!!
Αυτό που πρέπει να φροντίζουμε κατά την γνώμη μου, είναι όταν καταλάβουμε ότι το ζωντανό ζορίζεται, να φροντίζουμε να το μεταφέρουμε σε πιο καλές συνθήκες για την επιβίωσή του!!!

klaz
26-03-07, 18:35
ολα καλα φιλε mad,αλλα και 4,5 χρονια μετα να αναρωτιεσαι ακομα..:smt044:smt044:smt044

Takis
26-03-07, 20:20
Με την ιδια λογικη που λεμε οτι δεν ειναι σωστο να κραταμε οσκαρ σε 100 λιτρα, ετσι δεν πρεπει να εχουμε ενα ψαρι που ειναι 1 μετρο σε ενα ενυδρειο 2 μετρων μηκους.
Ειδα και εγω σε μαγαζι καρχαρια 80 cm σε ενυδρειο 2 μετρων. Δεν μπορω να πω οτι ειχε ενδιαφερον σαν εικονα, περα απο το αν ενοιωθε καλα το ιδιο το ψαρι.