PDA

Επιστροφή στο Forum : Pangasius + Scat Fish


soulmate
20-05-03, 00:33
Χθες, με μεγάλη μου χαρά και έκπληξη συνάμα, ανακάλυψα τυχαία την ύπαρξη αυτού του forum.Άλλα έψαχνα στο δίκτυο και αλλού κατέληξα!! (Έτσι δεν γίνεται όμως συνήθως;) :lol:

Καταρχήν συγχαρητήρια γι'αυτή την προσπάθεια, επιτέλους μια Ελληνική γωνιά, που μπορούμε να ανταλλάξουμε εμπειρίες, ιδέες και απόψεις!!

Ως τώρα, θεωρούσα τον εαυτό μου, μέσο χρήστη σχετικά με τα ενυδρεία, δηλαδή ούτε αρχάριο ούτε φυσικά και ειδήμων!

Μετά από αρκετή ανάγνωση διαφόρων μηνυμάτων εδώ μέσα όμως, δεν τολμώ να πώ ότι είμαι καν σε νηπιακό στάδιο!! :D


Έχω στήσει ένα ενυδρείο περί των 50 λίτρων πρίν από 6 μήνες περίπου.

Έχει μέσα έναν αρσενικό γκάπυ, δύο θυληκά πλάτυ, καθώς επίσης και έναν αρσενικό. Σε γεννήστρα, διασώζονται 3 μωρά γκάπυ τα οποία είναι 2 μηνών, η μαμά τους δεν υπάρχει εδώ και κανα μήνα..

Αυτό που θέλω να ρωτήσω είναι το εξής.

Πριν 5 μέρες περίπου, αγόρασα ένα bagasius, ελπίζω να το ξέρετε, είναι σαν μικρός καρχαρίας, με μουστάκια. Ενώ στην αρχή, τις πρώτες 2 μέρες δηλ, έκανε βόλτες στο ενυδρείο, το τελευταίο διάστημα, συνεχώς πέρνει διάφορες περίεργες στάσεις και κρυψώνες στο πίσω μέρος του ενυδρείου.Τη μια κάθεται ακίνητος πάνω σε ένα φυτό, την άλλη όρθιος σχεδόν με την ουρά του στον πυθμένα και τη μούρη προς τα πάνω, σε σημείο που αναρωτιέσαι αν είναι ζωντανός..Κάποιες φορές τρελλένεται και τρέχει πέραδώθε στο ενυδρείο χτυπώντας με δύναμη στα τζάμια, για να ξαναπάρει τις γνωστές παραπάνω θέσεις και στάσεις του..

Τι συμβαίνει; Είναι φυσιολογικό αυτό; Μηπως δεν έχει εγκληματιστεί απλά ακόμα; Μήπως θέλει παρέα; Αν μπορεί κάποιος να δώσει τα φώτα του..

Μαζί του, πήρα και ένα Scat Fish.Είναι σε σχήμα δίσκου και έχει χρώμα λεοπάρδαλης.Αυτός πάλι, κάθεται σε μια γωνιά, σχεδον ακίνητος, και δεν τρώει καν..Στις 5 μέρες που τον έχω, και αυτόν και το bagasius, έχουν φάει μόνο 1-2 φορές, τις πρώτες 2 μέρες..

Είναι συμβατά με τα άλλα ψαρια που έχω;

Το Scat τη 2η μέρα, κυνηγούσε με μανία το αρσενικό γκάπυ, του έκανε μια μεγαλοπρεπή δαγκωματιά στην ουρά, δεν τον άφηνε κυριολεκτικά σε ησυχία, και ξαφνικά, σταματησε να τον ενοχλεί και βρίσκεται σε μια από τις 4 γωνίες του ενυδρείου, σχεδόν μόνιμα ακίνητος...Δεν ξέρω τι κάνει τα βράδυα :lol:

Αν γνωρίζετε κάτι για τα παραπάνω και θέλετε να δώσετε τα φώτα σας, θα το εκτιμούσα ιδιαίτερα!

Ευχαριστώ εκ των προτέρων και πάλι συγχαρητήρια για το υπέροχο forum! 8)

Entreri1221
20-05-03, 00:52
Καλως ηρθες. Λοιπον το τελικο μεγεθος του pagasius εινα οσο
το ενυδρειο σου,να υποθεσω 50 εκ. Χωρις δευτερη σκεψη στειλτον.
Καθεται ακινητος γιατι σκεφτεται τι να φαει πρωτα τους γονεις γκαπι η τα μικρα :lol: .Ο scatophagus argus απο τη αλλη φτανει τα 25βαλε
εκατοστα και ουτε αυτος ειναι για να μενει.Διαβαζε profiles ψαριων γενικα στο ιντερνετ βρες ενα pet shop που ο κατοχος του να εχει
λιγο τσιπα μεσα του και να μη δινει οτι εχει χωρις να ρωταει που θα μπει και θα αγαπησεις αυτο το χομπι.Αλιως θα το μισισεις απο τις
συνεχεις κακοτυχιες που θα σου συμβαινουν Εντελως φιλικα ολα αυτα ε;Μη με παρεξηγησεις επειδη τα ειπα λιγο μπαμ :D :D

polleni
20-05-03, 01:26
Ειδικά ο pangasius είναι έγκλημα. Ο μικρότερος του γένους γίνεται μισό μέτρο (αυτός που κατά πάσα πιθανότητα έχεις) ενώ τα άλλα είδη φτάνουν και τα 2.5 μέτρα. Είναι φοβερά κινητικό / νευρικό ψάρι και θέλει και παρέα.. (4-5 άτομα δηλαδή.. ).. καλύτερα γύρνα τον τώρα που είναι ακόμη καιρός.

Οταν τον πήρες είπες στον καταστηματάρχη το μέγεθος του ενυδρείου που έχεις ;;

Καμμιά φορά διερωτώμαι.. Πόσα Pangasius, Arowana, P.managuensis κ.λ.π, πουλιούνται στην Ελλάδα και που πάνε όλα αυτά ; Υπάρχουν τόσο πολλά και τόσο μεγάλα ενυδρεία ;; Αλλιώς γιατί τα φέρνουν ;; Ξέρω, τι πάω και ρωτάω τώρα..

Entreri1221
20-05-03, 01:46
Να προσθεσω τα οσκαρ τα πακου(φρικη)τους φρακτοκεφαλους και πολλα ακομα.Γνωμη μου ειναι οτι αν ενας επαγγελματιας αμα θελει
να θεωρειται σωστος πρεπει να φερνει μονο με παραγγελια τετοια
κτηνη σε χομπιστες που ξερουν τι θελουν και μπορουν να τα
κρατανε σωστα. :cry: