PDA

Επιστροφή στο Forum : Ερωτηση για TEXAS


Cpagr
18-05-03, 13:40
Σε Ενυδρειο με Texas Firemouth kai πρασινα Severum μπορω να βαλω πετρες απο την παραλια και αν ναι με πια προεργασια?
Ευχαριστω για τις πολυ καλες συμβοθλες σας ολους :roll:

Giorgos
18-05-03, 19:25
Συνήθως οι πέτρες από την παραλία είναι ασβεστολιθικές οπότε καλύτερα να μην τις χρησιμοποιήσεις με αυτά τα είδη μιας και προτιμούν ουδέτερο pH και σχετικά μαλακό νερό.

Texas με Severum είναι μάλλον λίγο ριψοκίνδυνος συνδυασμός αφού τα Texas είναι κατά πολύ πιο επιθετικά από τα Severum.

Cpagr
18-05-03, 23:08
Μεχρι τωρα ετσι νομιζα και εγω οσον αφορα τα Severum μα εδο τελικα τα πραγματα ειναι αναποδα ισως γιατι το πιο παλιο μεσα ειναι το Severum δεν αφηνει κανεναν σε ησυχια τουσ βαζει ολους σε σειρα εδω και δυο μηνες περιπου θα δουμε.Οσον αφορα τισ πετρες λες οχι ε? θα φορτσαρει πολυ το νερο λες για αυτους?

Giorgos
18-05-03, 23:37
Πολλά είδη ψαριών αναπαράγονται στην αιχμαλωσία εδώ και πάρα πολλά χρόνια, κάποια περισσότερο από 50 χρόνια. Τα τρία συγκεκριμένα είδη που αναφέρεις δεν αποτελούν εξαίρεση. Αυτό τα έχει κάνει να μπορούν να αντέχουν σε συνθήκες που δεν θα αντιμετώπιζαν στο φυσικό τους περιβάλλον όπως πχ. το pH ή τα GH-KH. Αυτό δεν σημαίνει όμως ότι εμείς μπορούμε να τα διατηρούμε σε τόσο διαφορετικές συνθήκες. Σκοπός μας βέβαια είναι να τους δώσουμε ένα περιβάλλον που να μοιάζει όσο το δυνατόν περισσότερο στο φυσικό τους.

Αυτό που θέλω να πω είναι ότι με την προσθήκη αυτών των πετρών το νερό όντως θα φορτσάρει αλλά τα συγκεκριμένα ψάρια μπορούν να το αντέξουν. Δεν σημαίνει όμως ότι θα ήταν ό,τι καλύτερο για αυτά όμως. Οπότε όντως θα ήταν καλύτερα να μην τις χρησιμοποιήσεις.

Για να κυριαρχεί το Severum ή τα ψάρια σου είναι ακόμα μικρά ή έχεις ένα πολύ "κακό" Severum. Αλλά μάλλον πρόκειται για το πρώτο.

Entreri1221
19-05-03, 00:24
Το severum ειναι κακο μεχρι εκει που το παιρνει οταν το texas μεγαλωσει λιγο σε ογκο παω στοιχημα οτι θα γινει μονιμος κατοικος καποιας γωνιας.

nkarvounis
19-05-03, 18:31
Έχω 9 severum στο ενυδρείο μου, τα οποία δεν θα έλεγα ότι είναι «κακά» απλώς ξέρουν να υπερασπίζονται τον χώρο τους, στο ίδιο ενυδρείο υπάρχουν και 2 oscar αρκετά μεγάλα (~25 cm) και μετά από αρκετά έντονη συζήτηση μεταξύ των oscar και των Severum ο καθένας έχει τον χώρο του χωρία να περιορίζονται σε γωνίες. Επίσης όταν έβαλα δύο μικρά green Severum μέσα, τα μεγαλύτερα τους έδιναν φαγητό, ώστε να μην χρειασθεί να βγουν από τις κρυψώνες τους.

Entreri1221
20-05-03, 00:09
Νικολα τα oscar ειναι λιγο παρεξηγημενα.Ειναι πολυ αργα και
σχετικα ηρεμα ψαρια οπως τα πιο πολλα Νοτιοαμερικανικα(Βεβαια υπαρχουν και μερικες εξαιρεσεις).Το τεξας απο την αλλη ειναι πιο επιθετικο ψαρι και θα ταιριαζε καλυτερα σε ενα πιο βορειο setup με
τιποτα jack dempsey,convicts και Aquidens rivulatus.