Επιστροφή στο Forum : θέση πάνω κοντρών
mikrosaquaristas
30-01-11, 11:27
Σε ένα ενυδρείο με μήκος 110 πλάτος 45 και βάθος 55 οι κόντρες είναι εκ των "ουκ ανευ"
η μόνη απορία μου (μιάς και όλες οι άλλες απαντήθηκαν ευκολα με μιά αναζήτηση εδώ και ακολουθώντας τα διάφορα λίνκ στα σάιτ "ακρογωνιαίους λίθους" του χόμπι)
είναι αν η θέση των κοντρών (π.χ. ακριβώς στο πάνω χείλος του ενυδρείου-2 πόντους πιο κάτω ή 5 πόντους πιο κάτω) παίζει κάποιο ρόλο
στόν ρόλο τους ώς ενίσχυσης της αντοχής της κατασκευής δεν νομίζω...
σε κάτι άλλο όμως (πλην της επιδιωκόμενης αισθητικής) ?
jimmis1974
30-01-11, 11:43
πλατος και βαθος ειναι το ιδιο , μαλλον υψος θες να πεις . δηλαδη βαθος 45 και υψος 55 ?
mikrosaquaristas
31-01-11, 02:00
:)
μήκος είναι συνήθως η μεγαλύτερη απο τις διαστάσεις καθότι ακόμα και το πλάτος γίνεται μήκος αν το κοιτάξεις απο αλλού:D:D:D πλάτος είναι ή άλλη διάσταση:D
αλλά βάθος 55 είναι στο μυαλό μου το βάθος του νερού...αν ήταν λίμνη το ενυδρείο μου θα ήταν μιά λίμνη με βάθος 55 εκατοστά
για το θέμα με τις κόντρες ομως? τι ρόλο παίζει??
jimmis1974
31-01-11, 11:59
τελος παντων :smt120 , εγω που εφτιαξα δυο ενυδρεια 100ΜΗΚΟΣ:DΧ40ΠΛΑΤΟΣ:DΧ55ΥΨΟΣ:D τις κοντρες τις εβαλα σχεδον στο χειλος του τζαμιου καπου στο μισο με ενα εκοτοστο, για να την κρυβει το καπακι, και εννοο την κοντρα την μεγαλητερη που παει κατα μηκος του ενυδρειου , μπροστα φατσα δηλαδη.
ποσο καιρό τρεχει το ενυδρείο ετσι;
jimmis1974
31-01-11, 12:15
ποσο καιρό τρεχει το ενυδρείο ετσι;
ειναι δυο ενυδρεια τα ιδια ακριβως , 100χ40χ55 με ενα ποντο τζαμι , το ενα τρεχει 1 χρονο και το αλλο σχεδον 2 μηνες.
Εχουν κοντρες γυρω γυρω αλλα και 2 κοντρες προς το κεντρο του ενυδρειου κατα πλατος .
Βεβαια και στον πατο εχει γυρω γυρω κοντρες.
Τα εχει φτιαξει ανθρωπος που εχει Πετ Shop και εχει γνωσεις.
οκ. Επειδη θα παρω κ εγώ ενα ενυδρείο που δεν εχει πανω κοντρες, κ αναρωτιώμουν πόσο κατω πρεπει να είναι.
mikrosaquaristas
31-01-11, 15:06
τελος παντων :smt120 , εγω που εφτιαξα δυο ενυδρεια 100ΜΗΚΟΣ:DΧ40ΠΛΑΤΟΣ:DΧ55ΥΨΟΣ:D τις κοντρες τις εβαλα σχεδον στο χειλος του τζαμιου καπου στο μισο με ενα εκοτοστο, για να την κρυβει το καπακι, και εννοο την κοντρα την μεγαλητερη που παει κατα μηκος του ενυδρειου , μπροστα φατσα δηλαδη.
:D:D:D
εγώ θα το έχω πιο μεγάλο ;););):smt020
έτσι πολύ ψηλά λέω να τις βάλω κι εγώ...
vBulletin® v3.8.8, Copyright ©2000-2025, vBulletin Solutions, Inc.