PDA

Επιστροφή στο Forum : εξαερισμος σε eheim 2217??

Αber
30-01-11, 09:48
εκανα αλλαγη και τραβηξε αερα απο την αναροφηση. δεν εχουν υποπιεση αυτα τα φιλτρα??????

Krisos
30-01-11, 10:19
εκανα αλλαγη και τραβηξε αερα απο την αναροφηση. δεν εχουν υποπιεση αυτα τα φιλτρα??????

Ρουφα αερα απο την εξοδο ...θα καταπιεις λιγο νερο αλλα θα στρωσει ;)

Αber
30-01-11, 10:21
σοβαρα μιλας? αυτην την τεχνολογια χρησιμοποιουν οι Γερμανοι?????

vasilis4x4
30-01-11, 10:22
Και λιγο κουνημα με το χερι μετα και εισαι ετοιμος :D

Κλασικο φιλτρο χωρις ευκολιες αλλα το καλυτερο !!!

Krisos
30-01-11, 10:22
σοβαρα μιλας? αυτην την τεχνολογια χρησιμοποιουν οι Γερμανοι?????

..Ε λογικα σε ποιο ακριβες εκδοσεις φιλτρων θα εχουν και πατεντες ;) ...αλλα ειναι σκυλια και δεν καταλαβαινουν τπτ

Αber
30-01-11, 10:29
τα καταφερα. εκλεισα τα βανακια της αναροφησης και τα ξεσυνδεσα. υστερα ανοιξα το βανακι που ηταν πανω στον αποκομενο σωληνα και επεσε νερο λογω υποπιεσης. εκλεισα το βανακι του. τα ξανασυνδεσα και ετρεξε νερο. υστερα πεταξε εξω ολον τον αερα απο μονο του και λειτουργει κανονικα. ακου εκει "ρουφηγμα" το 2011

Krisos
30-01-11, 10:35
τα καταφερα. εκλεισα τα βανακια της αναροφησης και τα ξεσυνδεσα. υστερα ανοιξα το βανακι που ηταν πανω στον αποκομενο σωληνα και επεσε νερο λογω υποπιεσης. εκλεισα το βανακι του. τα ξανασυνδεσα και ετρεξε νερο. υστερα πεταξε εξω ολον τον αερα απο μονο του και λειτουργει κανονικα. ακου εκει "ρουφηγμα" το 2011

θα το τσεκαρω και εγω στο δικο μου 2213 ;) ..δηλαδη τι ακριβως εκανες?

Αber
30-01-11, 10:44
το νερο στην εισαγωγη του φιλτρου ειχε σταματησει ακριβως πανω στο κυρτο μερος του σωληνα εκει που απο ανοδικη, η πορεια του δινεται καθοδικη. ξεσυνδεσα το σωληνα κλεινοντας τα βανακια και ετσι ο σωληνας της εισαγωγης στο φιλτρο εμεινε μονος του να κρεμεται. εβαλα μια λεκανιτσα στην ακρη του και ανοιξα το βανακι που εχει στο τελος του. ετρεξε νερο οπως και αν το ρουφουσαμε. αφου η ροη εφτασε σε εντονο και ικανοποιητικο σημειο εκλεισα το βανακι και ο σωληνας εμεινε γεματος με νερο. υστερα ξανασυνδεσα τα δυο κοματια, ανοιξα τα βανακια και το νερο εφτασε μεχρι το φιλτρο. μπηκε το συστημα στην πριζα και ξεκινησε με περιπου 70% αποδοση μεχρι που εκανε την υπολοιπη εξαερωση μονο του

johnbaz
30-01-11, 13:57
Αυτο που συμβαινει με αυτη την σειρα φιλτρων της eheim ειναι οντως βασανο!ας πουμε οτι ψιλολυνετε με τα δίπλα βανακια καπως.εγω ευτυχως εχω το 2236 με το χερουλακι για αναρροφηση κ εχω σωθει.παντως σε γενικες γραμμες ειναι πραγματι σκυλια!

delta66
30-01-11, 20:21
Για την επανεναρξη αν γεμιζεις το καδο με νερο απο το ενυδρειο (οχι πολυ γεματο οποτε βαζωντας την κεφαλη να ξεχυλησει), 99% θα ξεκινησει μονο του.

Στην αρχη θα ακουγεται λιγο η εξαερωση που θα κανει και μετα θα ηυσυχασει.
Αν το βγαλεις απο την πριζα μερικες φορες για 10-15 δευτερολεπτα θα γινει πιο ευκολα η εξαερωση.
Επισης αν το γύρεις αριστερα δεξια μερικες φορες θα βοηθησει στην εξαερωση.

Αber
30-01-11, 22:06
αν οι σωληνες ειναι χωρις νερο λιγο δυσκολο να κανει εξαερωση μονο του

delta66
30-01-11, 22:26
αν οι σωληνες ειναι χωρις νερο λιγο δυσκολο να κανει εξαερωση μονο του
Γιατι να ειναι χωρις νερο οι σωληνες?
Κλεινεις τα βανακια κατα την αποσυνδεση και το νερο μενει μεσα.